- Telekom mobilszolgáltatások
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
-
katras
tag
Sziasztok,
Asztali gépet szeretnék összerakni, főleg játék céljából full hd-ban. A probléma az, hogy szeretnék vele némi videót is vágni meg szerkeszteni, ehez nem tudom mennyivel ajánlott jobb cpu-t kapni. Illetve nagyon fontos lenne nekem, hogy majd később egy jó hangkártyát bele tudjak szerelni, zenés videókat szeretnék csinálni, ehez érdemes egy jobb/specializáltabb alaplap ajánlott? A keret 300k körül.
Előre is köszönöm
-
katras
tag
Monitorom meg ilyesmim van.
-
palfitom
félisten
válasz katras #152502 üzenetére
Szia,
"Monitorom meg ilyesmim van." - Ez nem mond sokat.
Lap: Gigabyte B450M DS3H / Asrock B450M Pro4-F / MSI B450M Mortar MAX
CPU: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes) + A Gigabyte laphoz esetleg kellhet BIOS-frissítés!
CPU hűtő (ajánlott cserélni a gyárit): pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: 32GB (2x16GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. pl. Ripjaws, Crucial
VGA: GTX 1650 Super / 1660 / 1660 Super / RX 5500 XT / 5600 XT akár használtan az apróról. Vagy régebbi szériából használtan GTX 1060-6GB / 1070 / 1070Ti.
SSD: ~250-500-1000GB m.2. Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D / WD Black / Samsung 860 EVO / 970 EVO / 970 EVO Plus
HDD: 1-2-3-4TB Toshiba P300 (UZSVA végű, 7200 rpm) / WD Purple (5400 rpm)
Ház: ízlés szerint, pl. Kolink Aviator M / Thermaltake Versa H18 / Cooler Master Masterbox Q300L / Cooler Master NR400 / Kolink Inspire K6 RGB TG / FSP CST310 / Zalman M3 Plus
Táp: BitFenix Whisper M 550W / BQ Pure Power 11 CM 500 / Corsair TX550M / Seasonic Core GM-500 / Seasonic Focus 450W / Focus GX-550
olcsóbbak: EVGA 500 BR / Cooler Master 550W MWE / FSP Hexa 85+ 450W / 550W / FSP Hydro PRO 500W / BQ System Power 500[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Macsugape
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék asztali gépet vásárolni, ebben kérném a segítségeteket!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
- Játékra, multiplayer.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
- Semmit nem szeretnék megtartani a régi gépből.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
- A gépházra van szükségem, és amiket tartalmaz (táp, alaplap, videókari... stb). :-) Monitor, egér, bill stb nem kell.4. Mennyi a kereted rá?
- Bruttó 400.000 HUF. (nyilván örülnék, ha olcsóbb, de ha mondjuk 400 helyett 410, de sokkal jobb, akkor épp beleférhet)5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
- BenQ ZOWIE XL2540 Monitor+. - nem vagyok elkötelezett kifejezetten egyik márka iránt sem, viszont megnéznék egy intel és egy amd összeállítást is... esetleg.
+. - gépházban NZXT tetszett régebben, letisztultabb, minimalista világ (nem kell, hogy világítson :-D), más elképzelés nincsKöszönöm szépen előre a segítségeteket!
-
kirjak
aktív tag
Sziasztok!
ASUS Rog PG279Q monitorom van, és egy 3 éves konfigom
Zalman Z3 plus házban zalman zm600 táppal
i7-4790 processzor
H97-M D3H Gigabyte alaplap 2db ssd
Nvidia asus gtx 980 strix vga
kb 600.000 lenne a keretem , csak játékra használnám, mit javasoltok fejlesztésnek ?
Köszönöm a segítséget .A tisztelet mindenkinek jár! ASUS ROG Chimera G703VI-E5060T
-
Killer man
tag
Sziasztok,
Régi gépemet a lányomnak adom, ezért szükséges lenne egy új config.
Az új confighoz adottak a winchesterek, Full HD monitor, és egy Sapphire Radeon 4gb 256bit-es kártya. Amik kellenek: (AMD vonalban gondolkozok)
Alaplap + proci ami kihajtja a fenti VGA-t (Rayzen 5 1600?) 4 memoria slot kell ha bővíteném a ramot.
min 16gb Ram (Zenei programokhoz minimum ennyi kell)
Ház + táp (nem kell világítós de plusz usb racket raknák előre és DVD rom-ot is, nem hátrány a porszűrő, illetve 3db 3,5-es HDD elférjen benne.)
Nem fogok vele mindennap játszani és a VGA-t sem cserélném pár évig. (Ár nem számít)
Lényegében a VGA köré kellene építeni a gépet. Ami még fontos: Win7-es rendszerrel ellátott winchester kerülne bele, mert kb 2 hét lenne mindent újra telepíteni, tudom ez földhözragadt de ha nagyon kell akkor váltok wint10-re. (Egyébként nekem a WIN7 x64 még mindig elég)
Köszi! -
nagyúr
válasz Killer man #152508 üzenetére
Üdv !
A VGA-t azért megadhatnád pontosabban is.
W7: elvben rá lehet imádni az AM4-es rendszerre, de...
Szintén elvben, de upgradelhető a meglévő W7 W10-re. (remélhetőleg a meglévő telepített programok W10 kompatibilisek, ennek nem árt után járni).
A "kihajcsa" erősen játék függő, látatlanban R5 1600AF a gazdaságos és erős megoldás CPU esetén.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz Macsugape #152506 üzenetére
Szia,
Lap: MSI B450M Mortar MAX
CPU: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes)
CPU hűtő (ajánlott cserélni a gyárit): pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: 16GB (2x8GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial Ballistix 3200
VGA: RTX 2070 Super
SSD: ~250-500-1000GB m.2. Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D / Patriot Viper VPN100 / Samsung 860 EVO
HDD: 1-2-3-4TB Toshiba P300 (UZSVA végű, 7200 rpm) / WD Purple (5400 rpm)
Ház: ízlés szerint, pl. Cooler Master NR400 / Zalman M3 Plus / Fractal Design Define Mini C TG
Táp: BitFenix Whisper M 550W / 650W / BQ Pure Power 11 CM 600 / Corsair TX550M / TX650M / Corsair RM550x / RM650x / Seasonic Focus 550W / 650W / Focus GX-550 / GX-650Ha a fenti alaplap (tuningképes, minőségi lap) + CPU párost nézzük, akkor 100k alatt kijönnek. Ebből a pénzösszegből nem tudok ilyen teljesítményű Intelt ajánlani, sajnos. Az R5 3600 teljesítménye nagyjából az i7-8700-zal van egy szinten.
Amiket érdemes lehet megvenni:
Asrock B365 Phantom Gaming 4 + 9700F
VAGY: Asrock Z390 Phantom Gaming 4S / Gigabyte Z390 Gaming X + 9700F vagy 9700KFLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kirjak #152507 üzenetére
Szia,
Elsősorban VGA fejlesztésre van szükséged: RTX 2080 Super / 2080 Ti
AMD:
Lap: MSI B450 Gaming Plus MAX / Tomahawk MAX / Asrock X570 Phantom Gaming 4 / X570 Pro4 / Asus Prime X570-P
CPU: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes) / 3700X (8 mag, 16 szál, szorzózár-mentes)
CPU hűtő (opcionális, a 3600-ashoz erősen ajánlott): pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: 16GB (2x8GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial, VAGY 32GB (2x16GB-os KIT!), pl. Ripjaws, CrucialIntel:
Lap: Asrock Z390 Phantom Gaming 4S / Gigabyte Z390 Gaming X / Gigabyte Z390 Gaming SLI / Asus Prime Z390-A / Gigabyte Z390 Aorus Elite / Aorus Pro / MSI Z390 Gaming Pro Carbon
CPU: i7-9700F (8 mag, 8 szál, szorzózáras) / i7-9700KF (8 mag, 8 szál, szorzózár-mentes)
CPU hűtő: pl. Alpenföhn Brocken ECO Advanced / Arctic Freezer 34 eSports / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Slim
Ram: 16GB (2x8GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial, VAGY 32GB (2x16GB-os KIT!), pl. Ripjaws, CrucialEgy ilyen konfig viszont megérdemelne minőségibb házat és tápegységet is!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
Ismeros megkert hogy allitsak ossze neki egy gepet, viszont mivel altalaban nem ezzel jonnek hozzam igy kikernem a velemenyeteket:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
-Matematikai szamitasok, C/Python/R alapu cuccok, masodsorban foto es videoszerkesztes legvegul 3d grafika (csak unalomuzeskent). Gaming nem lesz.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? semmivel
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? -Mindenre (monitor/eger/billentyuzet kivetelevel)
4. Mennyi a kereted rá? -400k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) -Ilyen jellegu szempont most nincsen, de FHD alap.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? -Kicsit tobb tarhely szukseges mint az atlag. 256ddd+4TB HDD
Ryzen 7 3700x alap volt az elso terv.
Elore is koszonom a segitseget!"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
palfitom
félisten
válasz LoyalGuard #152512 üzenetére
Szia,
Lap: MSI B450M Mortar MAX / Asrock X570M Pro4
CPU: 3700X (8 mag, 16 szál, szorzózár-mentes)
CPU hűtő (opcionális): pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced / Scythe Mugen MAX / Alpenföhn Brocken 3 / be quiet! Dark Rock Slim
Ram: 32GB (2x16GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial 3200
VGA: GTX 1660 / 1660 Super / RTX 2060 / 2060 Super
SSD: ~250-500-1000GB m.2. Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D / Patriot Viper VPN100 / Samsung 860 EVO
HDD: 4TB Toshiba P300 (UZSVA végű, 7200 rpm) / WD Purple (5400 rpm)
Ház: ízlés szerint, pl. Cooler Master NR400 / Zalman M3 Plus / Fractal Design Define Mini C TG / Antec P5 / Cooler Master Silencio 352
Táp: BitFenix Whisper M 450W / BQ Pure Power 11 CM 500 / Corsair TX550M / Corsair RM550x / Seasonic Focus 450W / Core GM-500 / Focus GX-550
olcsóbbak: EVGA 500 BR / Cooler Master 550W MWE / FSP Hexa 85+ 450W / FSP Hydro PRO 500W / BQ System Power 500
Monitor: pl. AOC Q3279VWFD8 (32", IPS, 1440p, 75Hz)[ Szerkesztve ]
-
romark
újonc
Sziasztok,
Egy új pc-t szeretnék venni pcx-en. Fogalmam sincs mi a jó bele és mi nem. A lényeg,hogy 280 ezerből szeretnék monitorral, egérrel és billentyűzettel, egy normális pc-t, játékra venni. A gép 230 körül állna meg szerintem, Szóval kérnék segítséget, egy megfelelő összeállításhoz. -
tajati
aktív tag
60%-40% a single palyer javára2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
HDD
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
CPU
VGA
RAM
Alaplap
SSD
TÁP
4. Mennyi a kereted rá?
400k, de ebben benne kell legyen a monitor5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Nincs és itt elvéreztem, mivel kell egy keretbe beleférő gép valamint egy monitor kifejezetten játékra, amit a legjobban meghajt az adott gép és élvezhetően lehet rajta játszani.
[ Szerkesztve ]
-
romark
újonc
Itt egy link, ez tetszik, kivéve a gépházat. arra is küldhetnétek linket.
Még egy kérdés: Hűtőventilátor kellene bele? vagy anelkül is jó?
https://www.pcx.hu/pcx-ryzen-a1035-2600-rx580-szamitogep-755557 -
romark
újonc
Akkor mondanal nekem egy normális pct? Tényleg ez a 230 ezer ez jó lenne +- pár ezer
-
romark
újonc
válasz varmi2 #152520 üzenetére
Én értem, hogy van, de sohasem találok rá, és mondtam egyáltalán nem tudom mi a jó a géphez. Két napja folyamatosan ezt nézem, de még senkitől sem kaptam olyan választ hogy na most ez jó. tenyleg jó
Mindig olyanokat írtak nekem amiket a másik rendesen elhurrogott. SZóval azért kérdeztem meg, hogy ti akik itt vgaytok értetek hozzá, segítsetek nekem.. Mert már megőrülök[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz romark #152521 üzenetére
Ezt a hozzaszolast nézd meg. Még árban is ott van, ahol a tiéd.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Paxker315
addikt
válasz romark #152517 üzenetére
szia
eléggé nem okos összeállítás: fapados-fullbelépő alaplap, csoportos feszültségszabályozású tápegység (régen is belépő szinten), nekem nem szimpi ház.Mindenképp PCX-en szeretnél vásárolni? Készre szerelve? Vagy több helyről összeválogatva-otthon összeépítve is megfelelő?
Üdv
-
romark
újonc
válasz Paxker315 #152523 üzenetére
Nem értek az összeszereléshez.. Sajnos. De mint mondtam nem kell ez az összeállítás. Egyénileg is össze lehet válogatni mit akarok belerakni, és azt rakják össze. Neten nem találtam megbízhatóbb oldalt erre. De tényleg, nem az érdekelne hogy ez amit küldtem jó vagy nem. Küldjetek nekem ebből a pénzből szinte legjobban kihozhato összeállítást. És azt veszem én meg.
-
Paxker315
addikt
válasz romark #152524 üzenetére
akkor legyen oázis, és pl. ez:
jobb alaplap, jobb ház, jobb tápegység (DC-DC-s bronz), jobb procihűtő, jobb légáramlat, megbízható RAM-ok és videokártya. 230k alatt megáll összeszerelve.
azért nem pcx, mert siralmas a kínálat és ár most náluk alaplapokból, RAM-okból, procikból..
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
romark
újonc
válasz Paxker315 #152527 üzenetére
Na végre, valami ilyen válaszokat vártam. Annyi, hogy ez az oazis megbízható oldal?, Gephazat lehet cserélni? Megvan benne minden ami kell? A RAM-ot csereld akkor ki légyszives, nehogy mást rendeljek.
Másik fórumokon mindenhol azt írják hogy nem megbízható oldal[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz romark #152528 üzenetére
már fentebb linkeltem a megfelelő RAM-okat. "2x8gb kit kellene, pl: Aegis v Fury v LPX"
Én nem tdom Neked kicserélni, Te ülsz a gép előtt, Te rendeled, itt nem lehet komplett kosarat "linkelni", csak képen mutogatni. Az árukat Te is megtalálod a webshopban keresővel.
"Másik fórumokon mindenhol azt írják hogy nem megbízható oldal"--> link-evidencia? Nem hiszem, hogy "mindenhol azt írják"...
PCX-ről is tudnánk horrorsztorikat, iponról is, compkerről is, aquaról is. Minden webshop szokott időnként hibázgatni, Oázis semmivel sem számít rosszabb hírűnek, mint PCX.
A házzal mi a probléma? Szellős, csini, kompakt, kétkamrás, nincs benne randa HDD rack meg optikai meghajtóhely, szvsz árkategóriájában az egyik legjobb választás.. Van jobb, de nem ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
romark
újonc
Nekem nem tetszik ez a ház xd
Azért akartam pcx-et mert arról nagyon sok véleményt láttam. Csak ezért
Házat meg nem tudom melyik jó melyik nem, csak ez nekem túl egyszerű. Maradhatank így a dolgok, a ház ára meg jönne hozzá, ha drágább[ Szerkesztve ]
-
romark
újonc
https://www.pcx.hu/spirit-of-gamer-deathmatch-v-red-fekete-szamitogephaz-648574
-
Kobe
veterán
sziasztok
uszkve 15 év után újfent kacérkodom egy asztali géppel, játékra. Notiban nincs kedvem 30-40%-al többet fizetni ugyanazért a teljesítményért, munkára meg van üzleti noti, szóval ez tűnik a jó iránynak.
Olyan 400K körül szánnék a gépre, +/- 10% beleférhet, az egyedüli elvárásOK:
- valami minőségibb, dekoratívabb midi ház lenne, pl NZXT H510
- ha belefér árban akkor valami AIO vízhűtés a procinak, CoolerMaster Masteliquid vagy NZXT Kraken X52
Ha első körben ezek miatt túl nagy teljesítménytől esnék el VGA / proci fronton, akkor egy olcsóbb ventillátoros hűtés.
- RTX szériás GPU, régebbivel nem tudom lenne értelme manapság gurítani (kivétel ha valami nagyon durva teljesítménykülönbség mutatkozik egy régebbi GTX javára)Végső cél az valami letisztult "csilivili" ventillátoros csoda lenne komolyabb teljesítménnyel.
15 éve nem követem az asztali gépeket, ezért az összes többire várnék tippeket.
Régi notimból 1db 1TBos vinyót át tudom menteni, de ettől még kellene mellé egy másik 2-4TB-os -
Retech
csendes tag
Sziasztok!
Új PC-t szeretnék venni, és ebben szeretnék segítséget kérni.
Sok mindenre szoktam használni:
- Játék, főleg single player
- Gépészeti tervező programok (csak mókából, semmi komoly)
- Ritkán videó szerkesztés
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-Monitor,egér, billentyűzet van, minden másból újat szeretnék.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
-Mindenre.
4. Mennyi a kereted rá?
-250-300k között gondolkodom. A felső határ kitolható, ha nagy a teljesítmény különbség.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
-LG23EA63, FullHD, 60Hz, DVI,HDMI, VGA
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
- Nincs ilyen, a lehető legjobb konfigot szeretném kihozni a keretből.Köszönöm a segítséget.
-
Ármester
válasz tajati #152516 üzenetére
Akkor először viszont a monitort kellene kiválasztani.
Milyen monitort vegyek? topikHa megvan, hogy milyen a monitort, akkor tudunk ahhoz gépet építeni. Ennyiből 1080p-re egy teljesen jó gépet lehe építeni, de szerintem már egy 1440p-s is beleférne, attól függ mekkora keret marad ha megvan a monitor.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
Milyen monitor van? Vagy az is kell? Ha kell, akkor annak bele kell férnie a 400k-ba?
Hűtést meglátjuk, én lehet maradnék valami jobbfajta légnél, de meglátjuk mi fér bele.
VGA: RTX-GTX párhuzamosan fut továbbra is. RTX annyiban különbözik, hogy az támogatja a Ray Tracing-et.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Retech #152534 üzenetére
Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4, MSI B450M Bazooka / B450M Bazooka Plus /, Asus TUF B450M Plus Gaming, Gigabyte B450 Aorus M ||| ATX: Asrock B450 Pro4 / Fatal1ty B450 Gaming K4, Asus TUF B450-Plus Gaming / Prime B450M Plus, Gigabyte B450 Aorus Elite ~25-30k
CPU: AMD Ryzen 5 2600X ~43k (6 mag/12 szál)
Ram: 2*8Gb DDR4 3000-3200MHz ram pl.: Cruical Ballistix, G.Skill Aegis, Patriot Viper 4 28-30k
VGA: GTX 1660Super ~80-90k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~12k
SSD: 500Gb WD Blue 3D, Cruical MX500/BX500, Kingston UV500 ~23-25k
Ház: Zalman Z3 Plus (155mm / 360mm) / i3 Mesh (rácsos előlapú, nem az „Edge” – 175mm / 360mm), Cooler Master N300 (164mm / 320mm)/MasterBox 5 / 5 White (167mm / 410mm), Deepcool Kendomen / TI (160mm / 310mm) / Tesseract (165mm / 310mm), Aerocool Aero-500 (155mm / 374mm), Bitfenix Neos (158mm / 320mm), Fractal Design Focus G (165mm / 380mm), ||| mATX házak: Fractal Design Core 1100 (148mm / 350mm) / Focus G Mini (165mm / 380mm), Cooler Master MasterBox Q300L (157mm / 360mm) / MasterCase Pro3 (190mm / 370mm) / MasterBox Lite 3.1 TG (158mm / 380mm) ~12-16k (Zárójelben az első szám a cpu hűtők maximum magasságát, a második a maximum beépíthető VGA hosszát jelzi.)
Táp: FSP Hexa 85+ 450W/550W (80+ Bronze) / Hyper 500W (80+) / Hydro Bronze 500W (80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+), Félmoduláris,) / Raider II 450W (80+ Silver) / Hexa 85+ 450W (80+ Bronze), Chieftec Force 400W (80+ Bronze) / Eco Series 400W(80+ Bronze, nincs PCI-e!! és csak 4pin CPU), Corsair CX450M (80+ Bronz, Félmoduláris), Seasonic S12II 430W / 520W (80+ Bronz), Bitfenix Formula 450W (80+ Gold), Be Quiet! Pure Power 11 400W (BN292, 80+ Gold) ~14-20k
Össz: 237-266k
VGA-ból mehet esetleg 100-ért mehet RX 5600XT (Alza, Sapphire Pulse), ez kb annyival erősebb, amennyivel drágább is.
Jelentős előrelépés az 5700XT / RTX 2060/2060S lenne, de az FHD-ra már overkill kicsit, ettől függetlenül akár az is mehet.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Kobe
veterán
válasz SyMbioTe #152536 üzenetére
Monitorom egyelőre egy "normál" wide monitor akad itthon, ideiglenesen tudom ahsználni vele.
De hosszabb távon valami freesynces cucc lenne, wide kivitelben (olyan 100K-t szánnék rá, akörül sztem csak freesync akad, gsync nem biztos).
De árban ezt mindenképp a géptől külön tervezem, 400 a gépházra lenne, billentyű ilyesmi is kicsukva belőle -
Ármester
válasz Nurum #152493 üzenetére
(#152493) Nurum
Ne olyan specifikációkkal foglalkozz, amit észre sem veszel a való életben.
[link]
[link]
Összetettebb kicsit az a válaszidő téma, mint gondolod.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
palfitom
félisten
válasz romark #152540 üzenetére
A házban csak 1 gyári venti van (hátul), e mellé kell még 2 a ház elejébe.
Tehát kell a 2 db.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
romark
újonc
válasz palfitom #152541 üzenetére
Jó azt már értem. https://oaziscomputer.hu/termek/11461/zalman-i3-edge
ezzel a házzal van valami baj? ebben van beépített ventilátor -
palfitom
félisten
válasz romark #152542 üzenetére
Mehet ugyan, de ez nagy, ATX ház, amiben kicsit bután mutat az mATX lap.
Én maradnék a H18 + 2 venti kombónál.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
romark
újonc
válasz palfitom #152543 üzenetére
Csak nekem fura, hogy kicsi a ház.
https://oaziscomputer.hu/termek/11487/cooler-master-masterbox-q300l-mcb-q300l-kann-s00 ez nem olyan rossz, de ez is ledes?
ja gondolom olyan hűtő kell bele ami világít[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz romark #152545 üzenetére
Én akkor már a Q500L-t venném.
Előre tudod tenni a tápot. Alulra is felülre is. Variálható. Ha fektetve teszed a házat akkor meg oldalra a vga mellé is mehet egy venti ami fújja rá a hideget.
Én most ilyet tervezek venni a jobb szellőzés miatt.Én úgy tudom nem ledes, és egy venti jár hozzá ami hátulra van beszerelve. Kell ebbe is venni még majd.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
romark
újonc
válasz pecccccccca #152546 üzenetére
ilyen nincs az Oazis computernel. Maradnék akkor a q300l-nél.. Még a kérdésem az, ha proci hűtőt veszek, abből van sima meg piros színű is. Én akkor megvenném a pirosat. De akkor más nincs a házban ami világít? nehogy valami kéken világítson, ez meg pirosan
-
romark
újonc
szóval ha a red-es procihűtőt veszem akkor pirosan fog világítani?
Na akkor az lett, amit előszőr mutattál Paxker315,
a ramot kicseréltem amit alatta linkeltel aegisra. A házat a COOLER MASTER MASTERBOX Q300L-ra. és a proci hűtőből a piros ledeset rendelem meg. Mit szólsz hozzá?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
- Intel 6.- gen i5-ös Gamer PC - Eladó , Számla - Ready !!
- Eladó Core I7 Gaming Asztali Pc
- imac 2019 / 3.7 GHZ 6mag / IntelCore i5 - radeon pro 580X8GB / 36 GB RAM / 2TB FusionDrive
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- Gamer PC MSI Geforce Rtx 4070 Ti, Ryzen 9 3900X , 32 GB RAM 3600 MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest