- Telekom mobilszolgáltatások
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz IreN!CuS #152249 üzenetére
Akkor vedd a 3200MHz cl16 kitet. A 3000-est azért mutattam, mert elvileg ugyanaz, Bodz forumtagnak 3600-cl16-on is ment 2600 mellett, de 3466 mhz cl14-et is tudott.
B450 lapokból ebben az arkategoriaban szerintem MSI és kész. A MAX sorozat nagyobb méretű BIOS-szal bír, szinte garrantalt a negyedik gen támogatása is. Plusz memória! MSI deszkak bioszaban van egy "memory try it " opció, ahol kivalasztasz vmi előre meghatározott profilt (pl 3466 cl16-18-18..) és a lap megkísérli azon futtatni a RAM-okat. Plusz annyira intuitív módon van az összes ram időzítés, impedancia elhelyezve, hogy kb két perc átírni mindent, amit a DRAM Calculator ajánl optimalisnak 2000-es sorozatú ryzenhez.
Ha nem szeretnél OC-t, akkor x-es procit vegyél szvsz. De a RAM kézi hangolas nagyon ajánlott, mert a gyári XMP profilok nem feltétlenül Ryzenre optimalizaltak.
TLDR : MSI B450 MAX deszka, "memory try it ", DRAM calculator for Ryzen, 2600x.
Én így koltenem a pénzt.
-
veterán
válasz Paxker315 #152248 üzenetére
A military theorist-et military terrorist-nak olvastam a wiki linken
Vicces ez a nyelvészet, a ch-t az olaszok K-nak, a franciák S-nek , a németek KH-nak az angolok CS-nek ejtik.
kb 2-3 éve valamennyire beszélek franciául, előtte nem voltam túl jó véleménnyel róla/róluk. De mivel mostmár velük dolgozom legalább nem ok nélküli az ellenérzéshttps://tinyurl.com/rasoapro
-
bisket
csendes tag
Sziasztok, igy 4 év elteltével újra visszatérek kérdezősködni, mivel idén szeretnék újitani monitor+gép terén.
Egyelőre csak érdeklődnék, hogy árban nagyvonalakban mire számithatok, amennyiben:> 3440x1440-es monitor vásárlására adom a fejem
> 2560x1440-es monitor mellett döntök1.) Legmegterhelőbb dolgok tekintetében játékra használnám a gépet, azon belül is főként RPG-k, MMO-k, elvétve FPS (Overwatch, Divinity Original Sins 2, későbbiekben Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3)
2.) Nem rendelkezem semmivel
3.) Mindenre szükség van, kivéve: hangfal, billentyü, egér, HDD, illetve monitort is majd még eldöntöm későbbiekben.
4, 5. -
Szóval igazából a kérdésem az, hogy mennyire számithatok nagyobb kiadásra, amennyiben az UWQHD monitor mellett teszem le a voksom a sima QHD helyett. Ezért is nem válaszoltam a 4 és 5-ös pontra.Köszönöm előre is!
-
KadamQQ
tag
válasz palfitom #152235 üzenetére
Rendben, akkor azokat mindenképpen átgondolom. Amúgy az alap NZXT 510-es ventilátorokkal van valami probléma, vagy ezek csak simán jobbak (halkabb, gyorsabb)?
Illetve nem tudom, egy G-Skill Trident Z Neo 2x8GB 3600MHz mennyire lenne túlzás a konfigba, gondolkoztam még, hogy Alpenföhn Brocken ECO Advanced helyett egy SilentiumPC Fera 3 RGB-n is. -
piko88
tag
Sziasztok!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra inkább Witcher 3, PUBG. World of Tanks
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Komplett gép
4. Mennyi a kereted rá?
170k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920*1080, 5 ms, HDMI
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Márka nem fontos, vszont nem szeretnék használt alkatrészeket -
Paxker315
addikt
válasz KadamQQ #152255 üzenetére
Nagyobb statikus nyomásúak, nagyon jó ventik! Az 510-es elejébe kifejezetten érdemes nagy nyomású ventiket tenni, szerintem. [link]
Procihűtő: az RGB-s Fera3 ár:érték aránya szerintem nem jó, akkor már inkább:
Alpenföhn Ben Nevis Advanced RGB [link] ; ID Cooling SE-214X [link] ID SE 234 ARGB [link] vagy akár ID SE 224 RGB _ ARGB. : ) -
Paxker315
addikt
válasz rasotamas #152252 üzenetére
tipp! Ne a helyesírást nézd, az önkényes. Ami számít, beszéd. A ch-s "torokhang" pl. megvolt óangolban, amit ma "gh"-val jelölnek az CH volt (sight-sicht, night-nicht, light-licht, ezekben a "nagy magánhangzócsúszás" tüntette el, s amiatt ejted "áj"-al). Csak a helyesírás ~900 éve megkövült állapotban van. Ugyanaz a CH hang megvan pl. svédben (skjurta, skärm) is. A church, cheese v chest eleji "csé" meg eredetileg k volt, frízben& óangolban lett csé. Mellesleg: A klasszikus latinban nem volt ilyen böszmélkedés magas magánhangzók előtti cs-sz-s-el, minden c-t k-nak ejtettek oszt csók (Kájszár, Kikeró, Lúkiusz, Plákentia-ma Piacenza). Tudnék pár oldalt írni, de nem itt, főleg, hogy nem értek hozzá& nem területem& nem tanultam.
-
Paxker315
addikt
válasz piko88 #152256 üzenetére
szia!
sajnos elég karcsú a keret, de, én így verném el:
Alaplap: Gigabyte B450M S2H ~ 20 ezer
proci: Ryzen 1600AF ~ 32 ezer (figyeld, hogy AF legyen a termékkódban! Ne AE)
RAM: GSkill Aegis 2x8 gb 3000 Mhz CL16 kit ~ 24 ezer
Táp: BeQuiet! System Power 9 400w ~ 15 ezer
SSD: GIGABYTE 2.5 480GB SATA3 GSTFS31480GNTD ~ 22 ezer
HDD: egyelőre nem kerülne bele
Ház: passz, pl. Zalman S2 ~ 12 ezer
VGA: RX570 Radeon használtan apróról ~ 25-30ezer Ft körül már kifogható [link] [link] [link] [link]Ez eddig 155k, nyugodtan mehet még esetleg házba extra venti 1-2 db, vagy csendesebb procihűtő (ID SE 213V2 pl.)
-
Paxker315
addikt
válasz Tod_5 #152260 üzenetére
alapvetően nincs vel' gond. Esetleg vehetsz 2600x-t, mert 1650super mellett nagyjából zéró előnye van a 3600-nak. Nem kell BIOS frissítést kérni, minden mindennel kompatibilis. Régebben a ryzenek ezt a 3000Mhz CL15 Corsair RAM-ot nem szerették, de, szerintem már megoldódott a dolog. (azért kérdezz rá a proci topikjában)
-
lecchoo
csendes tag
Sziasztok
Elnézést,hogy ideirok,de a megfelelő topicot telefonról nem találom és a gépem most adta be az unalmast.
Használt gépet vennék vagy gép magot,ha tudnátok megfelelő topic linket küldeni az is nagy segítség lenne,hol keresgeljek azt pedig külön megkoszonem,ha tudnátok megfelelő emberhez irányítani vétel miatt aki régi és megbízható felhasználó. Kb a konstans kialakítása lenne a cél erosegben a játékokhoz. De akár érdekelne ddr4 átállás is ami konfigba a ram+amd proci az ujjak úgy hallom verhetetlenek intellel szembe és gépház kombinacio,köszönöm ha tudtok segíteni egy ex rendszergazda aki gép nélkül világát nem tudja és nem találja a megfelelő oldalakat használt vételhez....
Valószínű alaplap vagy gépház halt be.
I5-2500k proci
Ddr3 memória 2x4gb+1x2gb+2x2gb
Videokártya gtx960gigabyte 4gb kivitel
1gb seagete 7200rpm és 64mb hdd+Samsung 840evo
Táp ha jól rémlik chiftech 80-a 550w vagy 600w[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lecchoo #152266 üzenetére
A gépház nem tud behalni, az csak egy doboz.
Ami sanszosabb az alaplap, táp, vagy a videokártya. A ram összeállítás enyhén szólva sem optimális. 2x4 +2x2 még elfogadható, alaplaptól függően még dual channelben is mehet, hogy arra a plusz 1 gigára mi szükség nem tudom.
Van rá topik, egy hibafelderítést érdemes lehet elvégezni, lehet egy táp vagy vga csere megoldja a problémát.
Ha írsz egy keretet és felhasználási célt, el tudjuk/tudják itt mondani mire tellik belőle.
Amúgy nézz szét a hardverapro.hu oldalon, de itt nem lehet hirdetni azt sem hogy keresel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
vir2al
csendes tag
Sziasztok,
Eddig mindig nagyon jó tanácsokat kaptam itt a fórumon. A 3 éve meglévő gép is az itteni ajánlások alapján lett összerakva, és még mindig tökéletesen működik de most már eljött az idő, hogy egy kicsit újítsak .
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Multi leginkább: Battlefield V, PubG, CoD Warzone, CSGO, Dota2
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Csak a monitort3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
4. Mennyi a kereted rá?
250-300k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
ASUS MG279Q Gaming Monitor - 27" 2K WQHD (2560 x 1440), IPS, 144Hz, FreeSync+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
A minőség mellett vagyok elkötelezett, és valószínűleg a következő 3-4 évben sem fogok újítaniKöszi az infókat előre is.
-
palfitom
félisten
válasz bisket #152254 üzenetére
Szia,
Gyakorlatilag csak a VGA változna a konfigban, annak felárával kell számolnod.
Pénztárcától és beállításoktól függően, mondjuk RTX 2060 / 2060 Su / 2070 menne QHD-hoz, és 2070 / 2070 Su / 2080 az UWQHD-hoz.
A VGA-nélküli alapgépre pedig érdemes legalább 220 - 250k-t tervezni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
lecchoo
csendes tag
válasz rasotamas #152267 üzenetére
Köszönöm akkor rosszul emlékeztem hol lehet használtan venni gépet/alkatrészt.
Felderítést meg már megcsináltam jó pár éve küzdök ezzel. Régen nagyobb terhelésnek kezdte használat közben. Aztán pár dolgot átkötöttem és elmúlt. Aztán egyre macerasabb lett mikor újra elojott. Konkrétan képet nem ad és újra indulgat. Magától pár sec után. Most pedig mindent amit lehetett lehúzták és nem áll helyre. Én 90%alaplapot mondanám ludasnak. Az alapkonfig elég régi sokat megélt tulsokat is,de sajnos egybe kidobni,azért akarom menteni a menthető
U.i.:gépház rá zárlat miatt jegyeztem meg,régi rozsdasosik sok helyen pl usb csatiknal front panelon és még a VGA kiharhato,mert azt is lehúzom és ugyanúgy újra indulgat.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz vir2al #152268 üzenetére
Szia,
Sajnos a monitorod tudása jóval komolyabb, mint amilyen gép kijöhet a megadott keretösszegből.
Lap: Gigabyte B450M DS3H / Asrock B450M Pro4-F
CPU: Ryzen 2600X (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes, használható gyári hűtővel) / 2700X (8 mag, 16 szál, szorzózár-mentes, használható gyári hűtővel)
VAGY
CPU: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes) + A Gigabyte laphoz esetleg kellhet BIOS-frissítés! + CPU hűtő (ajánlott cserélni a gyárit): pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: 16GB (2x8GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial Ballistix 3200, olcsóbban Crucial 3000
VGA: GTX 1660 / 1660 Super / RTX 2060 / 2060 Super / RX 5600 XT / 5700 akár használtan, az apróról. Vagy régebbi szériából használtan GTX 1080 / 1080 Ti.
SSD: ~250-500-1000GB m.2. Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D / WD Black / Samsung 860 EVO
HDD: 1-2-3-4TB Toshiba P300 (UZSVA végű, 7200 rpm) / WD Purple (5400 rpm)
Ház: ízlés szerint, pl. Kolink Aviator M / Thermaltake Versa H18 / Cooler Master Masterbox Q300L / Cooler Master NR400 / Kolink Inspire K6 RGB TG / FSP CST310 / Zalman M3 Plus
Táp: BitFenix Whisper M 550W / BQ Pure Power 11 CM 500 / Corsair TX550M / Seasonic Core GM-500 / Seasonic Focus GX-550
olcsóbbak: EVGA 500 BR / Cooler Master 550W MWE / FSP Hexa 85+ 550W / FSP Hydro PRO 500W / BQ System Power 500Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
csababarca
őstag
bocs hogy ide, de itt mindig hamar kaptam segítséget.
barátnőmnek szüksége lenne dokkolóra, ha jól értem, a laptopját akarja egy másik monitorra is kirakni, tehát laptopról dolgozna két képernyőn, de egy gépről.
tudtok ajánlani ilyet? type-c, hdmi is van a laptopján, a másik laptopján vannak szintén ezek. ezt a kettőt akarja egy munkaállomássá összekötni.
előre is köszi.
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
veterán
válasz csababarca #152273 üzenetére
És ha nem dokkoló? Sima Type-c -> HDMI nem jó, vagy nem akar mindent egyesével bedugdosni? Nem igazán értem, most miből van 2 mike akar összekötni? Milyen laptop, milyen csatlakozóval? Saját dokkolócsati nincs? Sajátmárkás dokkoló?
https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
Tubbah
tag
Sziasztok!
Legfőképpen játékra, azon belül is Multiplayer játékok. (MMORPG, Battle Royale, FPS) Alkalmanként talán fellőném twitchen a streamet is.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ezzel a konfiggal rendelkezem! Kérdésem az lenne érdemes ezt továbbfejleszteni, vagy jobban megérné teljesen lecserélni a fő alkatrészeket? (LAP,CPU,VGA,RAM,Táp )Alaplap: Asrock B85M PRO4
CPU: Intel Core i5-4440
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz KHX16C9/8
VGA: Asus GTX750 1GB DDR5 GTX750-PHOC-1GD5
SSD: Adata 64GB ASP600S3-64GM-C SSD
HDD: Western Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3 merevlemez
Táp: Chieftec CTG 500 80PB
Ház: Fractal Design Core 3000 USB 3.03. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Ez attól függ, hogy érdemes a jelenlegi konfiggal foglalkozni, vagy teljesen újat kellene építeni. A jelenlegi konfigba egy VGA biztos kell, esetleg még 8GB RAM.4. Mennyi a kereted rá?
~ 250-300k5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
2db - Full HD 1920x1080, 60Hz, HDMIEddig csak Intel-Nvidia gépeim voltak, de nem vagyok fanatikus egyik gyártó felé sem!
Előre is köszönöm a válaszokat és segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
Üdvözletem!
Segítséget szeretnék kérni 10 éves iker fiúknak (szóval két konfig lesz ugyanolyan )Ez lenne első körben egy konfig..esetleg, ha valaki tud jobbat hasonló árú alkatrészekkel, az pls jelezze köszi
Acer CB242Ybmiprx FreeSync Monitor 24"
Kolink Observatory RGB ATX TG fehér
AMD Ryzen 5 3600
ASUS PRIME A320M-K
AMD RADEON RX5500XT
HyperX 8GB Predator DDR4 3200MHz CL16 HX432C16PB3/8
COOLERMASTER MWE White V2 500W
KINGSTON 500GB A2000 M.2 2280 PCIe SA2000M8/500G
WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA 3 WD10EZEX[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
bacchus
újonc
Sziasztok!
Photoshop, 4k filmezés, irodai munka. Játék csak nagyritkán, nosztalgiából StarCraft 2, AoE 2 , Red Alert 3, szerintem ez nem releváns.
SSD, HDD
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC 2GB
Táp: Chieftec CTG-450-80P
Alaplap, CPU, RAM, ház, (táp?)
4. Mennyi a kereted rá?
100K, ha táp is kéne, akkor az plusz.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Új monitort nyáron tervezek venni, a mostani fHD 60Hz.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Lehetőleg nem szeretnék majd újra rákölteni 3-4 évig, mivel a játékok nem számítanak, talán ez tartható. Ha lényegesen jobb konfig kijön mondjuk 120K-ból, azt még elbírja a családi kassza, de, ha 90K lesz a vége, az sem baj.
Gyártó nem számít.Ryzen 5 2600X-el szemeztem, de jöhet amit ajánlotok.
A ház ne legyen plexis, ne villogjon nekem a sötétben. Szín pedig sötét szürke, vagy fekete.Remélem nem maradt ki semmi. Előre is köszönöm a segítséget!
-
szabcsi73
csendes tag
Sziasztok!
Elég régóta olvasgatom a fórumokat, és eddig halogattam, de nem nagyon tudom sokáig tovább húzni a gépbeszerzést...
Alapvetően gyereknek keresek "irodai" gépet, mint gondolom sokan mostanság. Lövésem sincs, milyen elvárásai lesznek a távtanulásra kitalált, vagy majd kitalált rendszereknek.
De felteszem, azért olyan sok erőforrást nem kötnek le, és ha játszik vmi egyszerűbbel, és azt viszi, akkor az irodai csomag és a youtube előadások nem okozhatnak gondot.
Nem vagyok szaki, és amit magam próbáltam összeállítani, ott pl. a procihűtő nem fért volna el, és hasonló hibákba tuti belefutnék, mert a cél, hogy lehetőleg kicsi legyen a ház, lehet matx, itx. Idővel meglenne, de aránytalanul sok idő és meló lenne Ezért kérek javaslatokat.
Szóval: nincs semmi. Nulláról kell építeni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? irodai, youtube, online oktatás fogadó oldala, fortnite, overwatch (ezeket egyedül nehéz, tehát multi )
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? semmi
3. Milyen alkatrészekre van szükséged? minden, perifériákat megoldom.
4. Mennyi a kereted rá? nem ez a tényező, felesleges dolgokra nem költenék, de ha hosszabb távú eredmény is elérhető, akkor lehet drágább. Proci biztos cserélve lesz egyszer a tervek szerint, és a tápból is lehet drágább. Legyen 250kFt a cél, de ha több, és nem értelmetlenül (Swarovski kristályberakás a ház tetején...), akkor nem ez a szempont.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) nincs monitor, ami cél a FHD. Amit hirtelen leakasztok, az nem tudom, tud-e bármi sync-et
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Alapvetően nem lennék, de a cél, hogy később ugyanerre erősebbet is betehessek, ez a Ryzen felé tolja el a mérleget.Amit én tervezek:
- Ryzen 3200g, ez lenne cserélve később, ha szükséges. + akkor mehetne majd bele dVGA, ha kell.
- 2x8GB RAM, ripjaws V vagy Ballistix sport 3200 cl16-os. Ez elvileg sokáig elég kell legyen.
-SSD 500GB Samsung evo 860 M2 (ha már kicsi gép a cél, akkor nem lesz HDD, és ha nem muszáj, vezeték sem). NAS van, ha a hely kell majd.
- procihűtő: gyári (a magassága állítólag 65-70mm)És amit nem tudok: táp, alaplap, ház
-ház: eredetileg a FD node 202-t néztem ki, de oda a gyári procihűtő nem fér be, ha jól értettem. (ha van olyan hűtő, ami befér, akkor a dilemmám nagy része megoldva. Lehetne nagyobb ház, de ami méretileg tetszik még, az nem mindenhol kapható. És akkor itt hadd említsem meg, hogy sosem szereltem össze gépet, és bár néha úgy érzem, ez nem lenne gond, azért látom, megfekszi a kollégák gyomrát a sok "alapvetően tudni illik" típusú kérdés Tehát ha van olyan, amit lehet kapni és ott össze is szerelik, az jó, ha nem, akkor elhúzódó, hogyan szereljem össze típusú kérdésekkel fogom elérni a 100 hozzászólásomat aránylag hamar. Amit néztem még: Raijintek metis plus, illetve Ophion. Bármi hasonló, kicsit nagyobb is jöhet. Fény, ablak nem kell, de ha kisebb lesz tőle a ház, akkor maradhat. De talán érthető a cél.
alaplap: ha marad az itx, akkor Giga Aorus pro B450 I (itx) néztem, ki, illetve az Asrock 450 itx is tetszett amiket írogattak róla a ryzenes fórumban. De ha a javasolt ház inkább kisméretű m-ATX, akkor köszönöm, ha van javaslat m-ATX lapra.
Táp: szerintem akkor is elég egy jó minőségű 450W, ha később Ryzen 3700x vagy utódja kerül be. Ha nem, akkor menjünk kicsit feljebb, de lehet, akkor is maradnék alacsonyabban, majd akkor veszek másik tápot, ha nagyon kell Szerintem a 300-as táp is elég lehet, kérdés, hogy a bővítést akadályozná-e? Ha a ház, mint a node 202 csak sfx formátumot fogad, akkor az korlátoz, azt látom, de az is megoldható lett volna. Ha a ház ATX tápot is fogad, az persze jobb, de köszönöm, ha jó minőségű, tartós és megbízható tápot javasoltok.Más szerintem nem kell
Mint mondtam, praktikusan egy cégnél venném, összeszereléssel, kérlek, ha erre van erő/kapacitás, akkor ezt is figyelve javasoljatok, aránylag szűk alternatívákkal.Ha inkább másik fórumra kéne írnom, akkor bocs, megyek át oda. Hova menjek?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Fiamnak szeretnék új gépet összerakni. Ballagásra terveztük, de egyre emelkednek az árak, úgy gondoltuk, nem ártana hamarabb cselekedni.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban játék: No Man's Sky, Space Engineers, Kerbal Space Program
SSD: Kingston 480GB UV500
Ház: BitFenix Shinobi Black
Alaplap, processzor, memória, videokártya, táp
4. Mennyi a kereted rá?
max. 250k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Dell P2417H: 1920 × 1080 képpont 60 Hz-en, HDMI, DisplayPort, D-Sub
Nem vagyok elkötelezett, volt már Intel, AMD és NVidia is itthon. A legjobb ár/érték arányt keresem. A processzorhűtőből, szerintem, elég a gyári is, a mostani 4 magos AMD-t is ilyen hűti, gond nélkül.Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]
-
Ármester
válasz Tubbah #152276 üzenetére
Jelenlegi állás szerint leginkább cserélni éri ezt meg.
Ház, SSD, HDD az maradhat.
Táp ha jó állapotban van, belül is rendben akkor akár maradhat is, de ha van keret, szerintem az is cserélődjön.Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4, MSI B450M Bazooka / B450M Bazooka Plus /, Asus TUF B450M Plus Gaming, Gigabyte B450 Aorus M ||| ATX: Asrock B450 Pro4 / Fatal1ty B450 Gaming K4, Asus TUF B450-Plus Gaming / Prime B450M Plus, Gigabyte B450 Aorus Elite ~25-30k (Kisebb tuning ezekkel is megy)
Manuális tuningra ajánlottabbak: MicroATX: MSI B450M Mortar / B450M Mortar Titanium / B450M Gaming Plus ATX: MSI B450 Gaming Plus / B450 Tomahawk ~27-35k
CPU: AMD Ryzen 5 3600 ~65k (6 mag/12 szál)
Stream miatt meggondolandó lehet a
AMD Ryzen 7 2700X ~55k (8 mag/16 szál)
Ram: 2*8Gb DDR4 3000-3200MHz DDR4 ram pl.: Cruical Ballistix Sport, Patriot Viper, G.Skill Aegis/Ripjaws ~25-28k
VGA: Sapphire Pulse 5600XT ~98k (Alza)
HDD: Marad, OK.
SSD: Elég az a 64Gb neked?
Ház: Marad, OK.
Táp: Corsair RM550X-650X, Bitfenix Formula Gold / Whisper M 550-650W, SuperFlower Leadex, Be Quiet Straight Power, Seasonic Focus+ Gold ~30-40k
Össz: 233-266k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz scope2007 #152277 üzenetére
Hú, ezt így ne, aránytalan is és az alkatrészek sem éppen a legjobb választások.
Egy keretet ill. felhasználást írj kérlek, úgfy tudunk neked megfelelő gépet összeállítani.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz bacchus #152278 üzenetére
Alaplap: Asrock B450M Pro4-F ~26k
CPU: AMD Ryzen 5 2600X ~43k (6 mag/12 szál)
Drágábban esetleg AMD Ryzen 7 2700X ~55k (8 mag/16 szál)
Ram: 2*8Gb DDR4 3000-3200MHz DDR4 ram pl.: Cruical Ballistix Sport, Patriot Viper, G.Skill Aegis/Ripjaws ~25-28k
VGA: Marad, OK!
HDD: Marad, OK!
SSD: Marad, OK!
Ház:
Thermaltake Versa H17/H18, SilentiumPC Signum SG1, Zalman S3, CM Q300L-Q500L, FD Focus G ~13-15k
Táp: Minőségre gond nincs vele, ha működése rendben van, meg belül is okés, akkor akár maradhat is.
Össz: 107-124k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz szabcsi73 #152279 üzenetére
Hát, ITX megdobja azért a végösszeget, de megoldható az elképzelésed.
De, a fortnite/OW-hez azért nem árt egy VGA is, van azért gépigényük, mert bár viszonylag erős a 3200G IGP, de az kevés lesz. (Fortniteot próbáltam egy GT 1030-al, még azon is inkább élvezhetetlen volt full minimumon, FHD-n)
Viszont az meg fog sülni abban a kis házikóban.
Alaplap:Giga Aorus pro B450I ~42k
CPU: Ryzen 3 3200G, OK ~30k (Esetleg lehet Ryzen 5 1600AF-et venni kb ennyiért)
Ram: Amit néztél az OK ~28k kb.
VGA: GTX 1650Super ~60-65k (Pl. Palit StormX / MSI Ventus XS az befér)
HDD: Nem kell, OK.
SSD: Ennyiért már inkább 500Gb Kingston A2000 ~28k
Ház: Node 202 ~28k
Táp: FSP SFX Pro 450W, Be Quiet SFX Power 2 ~19-21k
+Hűtő: Ide Topflow hűtő fog kelleni. Max 56mm hűtő fér be. Ebben a CPU Hűtős topikban fognak neked tudni segíteni.
Össz: 235-242kBiztos nem lenne jó egy mATX házikó? Érezhetően olcsóbban jönnél ki.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Falcon C. #152280 üzenetére
Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4-F, MSI B450M Bazooka / B450M Bazooka Plus /, Asus TUF B450M Plus Gaming, Gigabyte B450 Aorus M ||| ATX: Asrock B450 Pro4 / Fatal1ty B450 Gaming K4, Asus TUF B450-Plus Gaming / Prime B450M Plus, Gigabyte B450 Aorus Elite ~25-30k (Kisebb tuning ezekkel is megy)
CPU: AMD Ryzen 5 3600 ~65k (6 mag/12 szál)
VGA: Sapphire Pulse 5600XT ~98k (Alza)
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb ~12k
SSD: Marad, OK.
Ház: Marad, OK.
Táp: FSP Hexa 85+ 450W/550W (80+ Bronze) / Hyper 500W (80+) / Hydro Bronze 500W (80+ Bronz) / Hyper M 500W (85+), Félmoduláris,) / Raider II 450W (80+ Silver) / Hexa 85+ 450W (80+ Bronze), Chieftec Force 400W (80+ Bronze) / Eco Series 400W(80+ Bronze, nincs PCI-e!! és csak 4pin CPU), Corsair CX450M (80+ Bronz, Félmoduláris), Seasonic S12II 430W / 520W (80+ Bronz), Bitfenix Formula 450W (80+ Gold), Be Quiet! Pure Power 11 400W (BN292, 80+ Gold) ~14-20k
Össz: 239-253k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
szabcsi73
csendes tag
válasz SyMbioTe #152284 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
De mATX is jó lenne, opció volt az is, csak jó sokat írtam, és elbújt . De akkor most a játékot elengedem, akkor játszik tovább konzolon, és később fejleszteném csak, amikor már látom az új, utsó am4 szériát.
Közben eddig tartott, és eljutottam oda, hogy m-itx-ből is belefér a nagyobb ház, és akkor a táp is lehet atx.
ház: node 304
táp: Seasonic Focus 450W
és a hűtő maradhat a procihoz adott.
SSD cserélem.
Ez így kerek lesz melóra, netezni, dolgozatot írni és skype-olni stb, jól gondolom? És ha úgy alakul 1-2 év múlva elfér benne egy 3600-3700x utód + 2060 szintű VGA (vagy ennek kb megfelelő AMDs változat) , egyéb alkatrész csere nélkül + procihűtővel persze?Ha mATX, akkor azért kb. max. ekkora méretben kéne (node 304)...
Köszönöm. -
palfitom
félisten
válasz szabcsi73 #152286 üzenetére
Igen, jól gondolod.
Ha a játszadozás marad a konzolon, akkor maradhat a 3200G dVGA nélkül.
Igen, ha úgy alakul fejlesztheted kedved szerint.
A Node 304-ben van megfelelő légmozgás, és 165 mm magas procihűtőt is tud fogadni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bonhardsfnst
újonc
Sziasztok.
Még tavaly év végén a céges aukción vettem egy "leselejtezett" ssf pc-t.
Szeretném kicsit megtámogatni, hogy a karantén/home office alatt úgy 10 év után gamerkedjek kicsit. 2 kérdésem lenne. az első, h az alább megosztott specifikáció mellett milyen low profile vga kártyát tudnék belerakni (én gt 1030 lo 2gb ddr5 és gtx 1050 ti lo 4gb ddr5-ön gondolkodok, és hogy egyáltalán lehetséges-e bármelyik 240w-os táp mellett) és mivel van eredeti windows 7 pro matricám product key-jel, rá lehet-e húzni egy w10-et? jelenleg teljesen csumpi.a specifikáció:
Lenovo Thinkcentre M92P
Machine type: 3227
Model Number: A2G
S/N: SNLKME9
MFG Date: 209
Product ID: SDYA2UKVan benne egy Kingston KVR16LN11/4 4 gigás 1600mhz ddr3 memória is. ehhez szeretnék venni még egyet, plusz talán még a hdd-t kicserélném ssd-re, ennyi változtatás talán elég lenne, hogy 3-5 éves játékok mediumom elfussanak 50 fps mellett. Esetleg ha tápot is kéne cserélni, mire kellene figyelni? Bár azt nem szeretnék.
nagyon szépen köszönök bármilyen segítséget előre is!
-
palfitom
félisten
válasz bonhardsfnst #152292 üzenetére
Szia,
A +4GB ram mindenképpen szükséges, ez jó ötlet.
DVGA természetesen szintén kell, a 240W-os táp elbírja a 1050-et is.
W10: elvileg igen, de "puding próbája az evés"...
SSD: nem muszáj, de ajánlott. A játékok elfutnak HDD-ről is, az SSD általánosságban gyorsítja a gépet (op.rsz betöltés, alkalmazások betöltése, játékok betöltése, stb.).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
toushiro18
csendes tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni!
Főleg játékra lenne, single is multi is, mostanában sok MMO megy (black desert online).
Tudom, hogy nincs igazán tartós gép ezért a cél az lenne, hogy stabil 60fps high-on menjen 3 évig erőforássigényesebb játékoknál is.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmi. Teljesen újat szeretnék.3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Ezek az ötleteim vannak:
---Processzor Ryzen 3600 vagy 3700x-en gondolkodom,
---Rrocesszor hűtő (arctic high pressure ventillátora van, esetleg, vagy noctua, bequiet...etc. megfelelő mennyiségű hűtőfelülettel)
---Alaplap (atx méretű jó hűtésel),
---Ramok 2*8 DDR4 3200mhz (azt hiszem ekkora frekvenciát bír XMP profillal a processzor/alaplap, hűtőbordás legyen, pl g.skill, hyperx ...etc),
---Videókártya (1060 super vagy inkább 1070 super),
---ssd (win10 250-500GB talán m.2-es online játék miatt)
---ssd (adat, játékok 1TB sata-s -samsung pl),
---táp (full moduláris 80+gold 550w körül gondolom, seasonic pl),
---ház (elöl két 140mm hellyel, hátul a szokásos 120mm-rel, ATX méret, elég kábelhellyel, jó ----porszűrőkkel elöl alul jönne a levegő, hátul és felül menne ki,
oldalt legyen üveg,
,elöl usb 3.0 vagy jobb porttal, mikrofon port is jó lenne)
---ha nincs házhoz ventillátor, akkor pwm-es ventillátorok (bár úgy tudom némelyik háznál, gombokkal szabályozható)
---cd-dvd olvasó-író nem kell,4. Mennyi a kereted rá?
500 000 Ft a felső határ, ha kevesebből is kijönne, nyilván jobb lenne.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
1920x1080, 60Hz. HDMI (sajnos displayport nincs), egyiket sem támogatja.
Eddig AMD videókártyám volt csak az eléggé felpörög (gondolom nvidia nem) MSI-t, Gigabyte-ot mnondtak nekem. Lényeg hogy viszonylag halk legyen és ne túl meleg.
A ház fekete legyen, lehetőség szerint.
Rgb mindegy van e, inkább csak a por miatt meg ventillátorok működése miatt, jó ha belátok.
És ha lehet olyan helyen ahol össze is szerelik.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-=MrLF=-
senior tag
Sziasztok!
Ezt most szedtem össze, új Ipon ár.
Alaplap:ASROCK B450M-Pro423 890
CPU:AMD Ryzen 5 2600 3.40GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel 40 890
RAM:HyperX 16GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT HX432C16PB3K2/16 34 590
GPU:SAPPHIRE 11295-01-20G RX 5500 XT 8GB GDDR6 Pulse PCIE 79 990
SSD:SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S500BW 39 990
HDD:TOSHIBA P300 3TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 HDWD130UZSVA 22 890
Ház:SHARKOON S1000 fekete ablakos 15 690
Táp:BE QUIET! Pure Power 11 500W 26 290
Bruttó:284 220Bármi javaslat, esetleg olcsóbb és tudja ugyanezt.
Köszi
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
palfitom
félisten
válasz -=MrLF=- #152296 üzenetére
Sok infó hiányzik, pl. azt sem tudjuk mire használod a gépet...
Így nem tudunk segíteni.
Összefoglaló!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz toushiro18 #152295 üzenetére
Szia,
FHD 60Hz kiszolgálásához nem kell fél-millát elkölteni!
"--Alaplap (atx méretű jó hűtésel)" - Miért szükséges ATX?
"MSI-t, Gigabyte-ot mnondtak nekem" - Nem szabad általánosítani, ezekből is vannak gyengébb hűtésűek!Lap: MSI B450M Mortar MAX / Asrock X570M Pro4
CPU: Ryzen 3600 (6 mag, 12 szál, szorzózár-mentes)
A CPU gyári hűtőjét érdemes lecserélni egy jobbra, pl. Arctic Freezer 34 eSports / be Quiet Pure Rock / Alpenföhn Brocken ECO Advanced
Ram: 16GB (2x8GB-os KIT!) 3000 - 4000 MHz, pl. Crucial Ballistix 3200, olcsóbban Crucial 3000
VGA: GTX 1660 Super (pl. Gigabyte, Asus, MSI) / 1660 Ti (pl. Gigabyte, MSI, MSI)
SSD: ~250-500-1000GB m.2. Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial MX500 / WD Blue 3D / WD Black / Samsung 860 EVO / 970 EVO / 970 EVO PLus
Ház: ízlés szerint, pl. Fractal Design Meshify C Mini TG (az elejében lévő 1 db 120-as ventit cserélném 2 db 140-esre, pl. P14 PWM / Pure Wings)
Táp: BitFenix Whisper M 550W / BQ Pure Power 11 CM 500 / Corsair TX550M / Seasonic Core GM-500 / Seasonic Focus GX-550Ha esetleg ragaszkodsz az ATX-hez:
Lap: MSI B450 Gaming Plus MAX / Tomahawk MAX / Asrock X570 Phantom Gaming 4 / X570 Pro4 / Asus Prime X570-P
Ház: pl. Fractal Design Meshify C TGLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz palfitom #152297 üzenetére
Ismerősnek rakom össze, családi gép tanulásra, játékra (pl.: Fornite) általános iskolás gyerekek vannak.
nincs
új PC a követekző 8-10 évre.
4. Mennyi a kereted rá?
280k
alap 24" FHD 75Hz monitor semmi extraKöszi
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
TechN7ne
nagyúr
válasz palfitom #152242 üzenetére
Semmi gond ,
Készlethiány és a jelenlegi pánik miatt ASUS PRIME Z390-A lett mert csak ő volt raktáron ,minden más a tervezettek szerint beüzemelve.
Eddig minden rendben ,pöcre megy már lassan 3. napja a gép ,ki se kapcsoltam azóta. Ideiglenesen sima 8700 került bele ,nem melegszik se a lap ,se a Kingston A2000 ,bios is tök jól átlátható.
Jövőben tervezek egy sima 9900 at cibálás mentesen ,ramokon kívül mást nem igen van kedvem turbózni.Köszöntem ,
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F AMD R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB GDDR6 DeepCool CC560 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H510M Intel i9 11900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X Zalman Z3 Iceberg 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M Intel i3 12100 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 Intel i5 6500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB GDDR5 Spirit of Gamer X 400W
- Intel 6.- gen i5-ös Gamer PC - Eladó , Számla - Ready !!
- Eladó Core I7 Gaming Asztali Pc
- imac 2019 / 3.7 GHZ 6mag / IntelCore i5 - radeon pro 580X8GB / 36 GB RAM / 2TB FusionDrive
- Csak ma eladó ! Gtx 1070 pc i7 8700 processzorral, m.2 ssdvel
- Gamer PC MSI Geforce Rtx 4070 Ti, Ryzen 9 3900X , 32 GB RAM 3600 MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest