Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    Topikgazda

    válasz vond #2679 üzenetére

    GCam - NemGCam: A gyári kamera appod nem tud RAW-t? Nálam az volt a helyzet, hogy hónapok óta piszkálgattam a portot, de sokszor zavarba esett bizonyos fényviszonyok között és ahhoz, hogy teljesen értelmetlenül húzzon be képrészleteket a kiégéshatár alá, nagyon túlkompenzált. A gyári kamera appom pedig gyorsabb , stabilabb és bugmentesebb, mint a portolt GCam, szóval egyértelmű volt a továbbhaladási irány.

    A GH6-hoz meg nehéz hozzászólni, szerintem a pletykák többsége még csak a vágyvezérelt álmodozásnál tart. Én azt gondolom, hogy a GH sorozatnak nem kell még 8K-ra lépnie, sőt szerintem semmi másnak sem ami a high-end profi cuccok szintje alatt van. A 8K ezen a ponton még halálosan értelmetlen, nincs az multimédiás környezet jelenleg, ami a sávszélesség igényét le tudná kezelni, elég megnézni egy MediaMarktban kirakott 8K TV-t és még ott is látszik a demó anyagon, hogy annyira le van tömörítve a kezelhetőség/meghajthatóság érdekében, hogy nincs benne több érdemi részlet, mint egy minőségi 4K anyagban. Ezt az állandó "dehát cropolni jó lesz az" érvelést sem értem, mire összeraksz egy rendes PC-t, ami legalább leproxyzva képes nagyjából elbánni a 8K-val, meg beszerzed hozzá azokat a méregdrága memóriakártyákat, meg terabyte-os nagyságrendű SSD-ket, amikre szükséged lesz, veszel belőle hetvenhét olyan objektívet, amivel megkapod a "cropot" jóval olcsóbban. Hogy legyen-e mondjuk 5K mód a még minőségibb 4K-hoz, az már teljesen jogos lenne. De a 8K erőltetését inkább a marketingesek, semmint a szakma igazi álmának érzem.

    (#2677) madgie: Ha vége ennek a járványosdinak és kezdjük látni a fényt a gazdasági apokalipszis végén, én tökre vennék egy Fujifilm X-T20/30-at és rája egy XC 35mm f/2-t, pont ilyen táskába behajítós, mindenhova hurcolósnak. Egyrészt hiányzik a Fujizás és az ősrégi vázam felett eljárt az idő (most már végképp csak polcdísz), másrészt meg hiába kedvelem a Panasonicot is a G/GH sorozatával, egyszerűen utcai fotóra, vagy mindenhova cipelősnek túl nagyok.

Új hozzászólás Aktív témák