Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
A matematikai valószínűsége hogy súlyos balesetet okozzon másnak valaki autóval, sokszor magasabb, mint hogy kerékpárral, nyilván ennek elennére lehet olyan példát hozni utóbbira ia, de előbbiből sokszor több van. Minél nagyobb és/vagy gyorsabb jármű, annál nagyobb kell legyen a felelősség.
A másik fele, hogy én autónál sem értek egyet a zéró toleranciával, más országokban inkább meghatároznak egy határértéket, amivel sokkal felnőttebbnek tekintik az állampolgárt. Nálunk meg az a hivatkozás, hogy akkor még többet innának vezetés előtt, ami az állampolgárok gyereknek nézése, és még ha rövidtávon így is lenne, pont az ilyen jellegű törvények összessége miatt önbeteljesítő jóslat, hogy gyerekként viselkednek.
De ha ugyanezen logikát alkalmaznám, akkor ugye inkább kerékpárral menjen haza a kocsmából, mint autóval, mert akkor kisebb veszélyt jelent. Nem, hangsúlyozom, ezt nem tartom jónak, a jó az lenne, ha pl. 0.4 ezrelék a max, és mindegy milyen járművel közlekedik, csak a büntetés mértéke térne el, a határ nem.
-
Ijk
nagyúr
Nekem az egésszel az a bajom, hogy mai napig számtalan matt részeg gépkocsi vezető okoz halálos vagy súlyos balesetet, számtalan gyorshajtó szintén, autósok akik nem ismerik valamiért a kreszt, autók közlekedésre alkalmatan műszaki állapottal, sofőrök akik konkrétan nem tudnak vezetni, egy részüknek még jogsija sincs. Hogy ha csak szimplán megyek melóba kerékpárral 5-ből 1 autós adja meg az elsőbbséget bicikliúton haladva, és ha én nem figyelek, fékezek, akkor lazán ottmaradok. Ezek nem szélsőséges esetek hanem a magyar valóság. Erre rátolnál egy biciklis zéró toleranciát, amivel elméletileg nincs különösebb gond, de gyakorlatban ha megittam egy sört akkor lazán leszállíthat a rendőr, megbüntethet, miközben napi szinten garázdálkodnak a fenti szereplők.
/人◕ ‿‿ ◕人\
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest