Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Skót

    aktív tag

    válasz Khelben #10956 üzenetére

    Nézd, a jogszabályt _értelmezni_ kell nem csak használni.
    (A baltát ha csak használod akkor abból a környezet szétverése lesz, ha értelmezed, hogy mire jó és úgy használod akkor felhasogatott fa.)
    Egy, de egy bekezdése se szól arról az egész hóbelevancnak, hogy mi a helyzet kifejezetten a körforgalommal (elsőbbség adásról már esik szó). A kresz könyvekben leírják, hogy ebben a különleges forgalmi helyzetben általában a benthaladónak van elsőbbsége a táblakihelyezésből adódóan. Ha lelopták a táblát arról nem tehetünk. Amúgy meg ha nem lenne valamelyik irányból elsőbbség azt táblán is jeleznék.

    Magyarországon minimális sztem azon körforgalmak száma ahol direkt nincs kipakolva a körforgalom+elsőbbségadás.
    Bár nem értem ha a bejáratnál nincs kitéve és onnan jövőnek elsőbbsége van a jobbkéz szabály alapján, akkor azt a benn haladó autós tábla nélkül honnan tudja?
    Mert tételezzük fel nem a bejáratok tábláit lesi keresve a jóöreg macisajt alakot, hanem arra figyel, hogy hol kell kimennie.
    Ha meg minden bejáratnál elsőbbsége van mindenkinek akkor ismét némi zűrzavar lesz a környéken.
    Tegnap amúgy végignéztem egy utam alkalmával az útbaeső 2 körforgalmat, mindkettőnél ott mosolygott rám a kör és a háromszög mindegyik bejárat felől.

    Sztem felesleges ezen rágódni, nézni kell a táblát ami az esetek 99,9%-ában azt fogja mondani, hogy a bent haladóank elsőbbsége van, a maradék 0,1% meg ellopott tábla:DDD

    Értem én, hogy az a Te jelenlegi kukacoskodásod oka, hogy mindenki megszokásból ad elsőbbséget a körforgalomnál, de sztem ez a megszokás nem véletlenül alakult ki, hanem azért mert mindenhol ott a jelzés, hogy a bennt haladónak elsőbbsége van.
    És ismétlem, a tábla ellopásától nem változik meg a forgalmi rend.

    [OFF]De ha már megszokottól eltérő:
    Ismét ukrán példa, Ungváron van olyan, hogy a körforgalomban ki van jelölve a védett út és ott tényleg a jobbkéz szabályt kell alkalmazni, így van olyan bejárat ahol a bejövőnek van elsőbbsége, de tapasztalatból mondhatom, hogy egy ilyen idióta megoldás a tökéletes káoszhoz vezet...

    Ahelyett, hogy szépen beépülne mindenki a körbe (mint talán a körforgalom.hu-n vagy valamék linken feljebb írták a cipzár "elvhez" hasonlóan) és ott menne ki ahol akar, meg kell állni azoknak akiknek elsőbbsége van és amíg az onnan jövők el nem fogynak minden más bedugul, beáll a forgalom, ami pont az ellenkezője annak amire a körforgalmat kitalálták.[/OFF]

    [ Szerkesztve ]

    "A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"

Új hozzászólás Aktív témák