- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tzupi
csendes tag
Gépvásárlás előtt állok.
A kiszemelt konfig:
Cpu : Intel i5 760
Alaplap : Gigabyte P55M-UD2
Gpu : Sapphire Radeon HD5770
HDD : WD Green, meg mellé vagy WD black lesz, vagy SSD, ha addig meggazdagszom
Talán DVD is, emellé random függelékek, pár külső vinyó, tablet.Overclock nem mozgat egyáltalán.
500-600 Wattos tápra gondoltam. Gondolom ez felülbiztosítás bőven,
szóval akár lehet kevesebb is ha nem szükséges ekkora.
Milyen tápot ajánlotok? Modularitás nem érdekel, viszont lehetőleg egy
pisszenést se szeretnék hallani felőleEgy ismerősöm már 2szer vitte vissza az FSP-jét, mert zümmögött fakultatív módon,
szóval nem feltétlen erőltetném.Chieftec, Zalman?
16-17e lenne a rászánt összeg.
Tanácsokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
d.véderjoe
tag
Sziasztok!
a kérdéses dolog:
Phenom II X2 550 @ X4 B50;
MSI DKA790 Platinum;
G.Skill F2-8500CL5D-4G;(2X2Gb)
MSI R5770 HAWK 1GB DDR5;
2db HDD
+2venti
HIPRO 400W (PSU)szerintetek elég ez a táp? mert játéknál eléggé megjön a hangja (búg)
(a kép néha megakad, a búgó hanggal együtt) nem tudom ez érthető ígyköszönöm
[ Szerkesztve ]
-
adam0129
csendes tag
császtok ehez a konfigurációhoz ti milyen tápot vennétek ? Vagy honnan tudom hogy elége a táp neki vagy sem? most egy codegen 350W van benne de megy a gép de félek hogy kevés neki nagyon :S
vga: Shapphire radeon HD5770 vanpor-x
ram: Kingston hiperx 2x2 giga / khx1600c9d3b1k2/4gx
vinyó: Samsung HD502HJ
proci: AMD Phenom II X2 555 Black Edition
Meg van még két meghajtóm lg vagy 2 évesek de tipusát nem tom :S
-
Jim-Y
veterán
válasz adam0129 #3156 üzenetére
Szia, ennek a konfignak elég egy 400Wattos minőségi tápegység, sajnos a codegen az nem ilyen, és ajánlott gyorsan kicserélni, mert több bajt okozhat mint amennyit egy új tápra való befektetés okozna. Szóval szerintem minél előbb cseréld le egy minőségi tápra. pl:
FSP Saga II 400W,Chieftec CTG-400-80P,Chieftec GPS-400A,vagy akár egy Chicony Hipro 430W OEM -
vzsryl
nagyúr
Chieftec CTG-500-80P. A Corsair VX450 hajlamos a cicergésre.
(#3155) d.véderjoe: Szia!
Ha kétmagosként használod a CPU-t, akkor is jelentkezik a probléma?
(#3156) adam0129: Hali!
A Codegen nagyon veszélyes, ipari hulladék. Nem a 350W-al van a baj, hanem a márkájával, illetve a minőségével.
Legolcsóbban FSP 350-60APN-el tudod megúszni, de azon nagyon kevés a csatlakozó, tehát inkább valami jobban felszerelt tápot javaslok, pl FSP SAGA II 400W, Chieftec CTG-400-80P, CTG-450-80P, GPS-400A (csak 1db "A"-s végű).
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
telescreener
tag
Üdv,
Lenne egy pár kérdésem. Mi a vélemény az ADK 350W os tápról és a Powelogic 300W tápról
A powerlogicra az van írva, hogy 300W valós (real) teljesítmény és 600W maximális (peak) teljesítmény. A kérdéseim melyik tápot ajánlanátok inkább egy A64 3000+ os gép kiszolgálására hd4550 vga 1hdd 1dvd? ill mennyire biztonságosak?
Kösz előre is TSC"...Ha Chuck Norris Részt vett volna az X-faktorban akkor a mentorok esnek ki..."
-
Qru
MODERÁTOR
-
Dyno
veterán
Névleges teljesítményből kiindulni.....most ez komoly?!
12V-os ágat nézzük már, ezek a tápok nem tudnak annyit leadni a ott ugyse, azt meg kétlem hogy 60-70W-t megenne konfigunk az 5V-ról, meg a 3,3V-ról.
De ha ennyire ehhez ragaszkodsz akkor még annyit mondanék, hogy Hiproból is két fajta van ami 380-as és peaken 430, emg van az ami 430-as és peaken 480, de teljesen lényegtelen mert egyik se se tud 29A-nál többet a 12V-os ágán.
(#3162) Tothgera30: Kapni se lehet már, a másik meg CTG500-as Csifi jóval jobb választás, mert halkabb erősebb, és még az ára is ugyan az, ja hát igen nem corsair van ráírva....
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Új táp kellene,550W körül, de csak ~6000ft-om van rá. Ötletek? Tisztában vagyok vele,hogy HKC,Codegen kerülendő...
-
Tothgera30
Ármester
Nem konkrétan újonnan kéne venni, mivel eléggé felment az ára, és lehet kapni, ahol még maradt raktáron . Azért 5 év gari, mégis csak öt év gari, még használtan megvesz egy egy éves tápot, akkor is van 4 év gar. rajta és max. 9-10k-t adott érte . A CTG 500 lehet hogy jó táp, sőt biztos vagyok benne, de azért a mai világban egy kábelharisnya elfért volna arra is, bár árban 12k alatt nem igazán látok ilyet, a CX 400 pedig anno 14k volt újonnan, szóval nem ugyanaz, illetve abban hogy a Csifi halkabb, hát azt kissé kétlem . Így az én véleményem még mindig marad egy használt CX 400-nál .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
wolf881117
csendes tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni táp választásban.Konfigom:
GIGABYTE GA-H55M-S2H
INTEL Core i3-530 2.93Ghz 1156
KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz KIT KVR1333D3N9K2/2G
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ
SAPPHIRE HD5770 1GB DDR5 HDMI DP FULL PCIEEgy halk és minőségi táp kellene, olyan 13 ezret szánnék rá. Továbbá annyi kikötésem lenne hogy Győrbe a Bitbolt-ba venném meg, és onnan kéne valamit választani (elég nagy a választék). Link
Előre is köszi -
vzsryl
nagyúr
Akkor a Chicony-t ajánlom, azon van elég csatlakozó, és meg se érzi a géped, ami max. 150-170W-ot eszik. A tápod meg nagyon veszélyes, mielőbb cseréld.
(#3168) wolf881117: Üdv!
Chieftec A-80 CTG-400-80PB
Chieftec A-80 CTG-450-80PB
Chieftec Delta GPS-400A (Ebből fontos, hogy 1db "A" betű legyen a végén, mert az "AA"-s már elavult.)
Chieftec A-80 CTG-500-80PBA CTG-k halkabbak a GPS-nél egy kicsit, és közülük az 500-as kábelei elég hosszúak egy alsó-tápos házba is. Egyébként mindegyik bőven elég a gépedhez.
[ Szerkesztve ]
-
Bálint85
senior tag
Coolermaster Silent Pro M500w moduláris tápot érdemes elcserélni erre?
Melyikre érdemes, hang,hatásfok stb szempontból?- Enermax Liberty 500W modulárisra a venti cserélve lett Scythe S-Flexet kapott egy 800-ast ami 8.7db
vagy erre
- Enermax PRO82+ 525W
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Dyno
veterán
válasz Tothgera30 #3167 üzenetére
Kábelharisnyától nem lesze gy táp jobb és ebben a aktegóriában ez nem jellemző extra, csak a 24pin-es harisnyázott.
letve abban hogy a Csifi halkabb, hát azt kissé kétlem
Hát pedig a tesztek illetve az eddigi tapasztalatok azt mutatják.....
Így az én véleményem még mindig marad egy használt CX 400-nál .
Rendben csak arra vadászni kell és nem mindig van eladó, tehát ilyen módon ajánlani a cx400-t már megne haragudj, de határozottan hülyeség.
Továbbá ha már itt tartunk sok a cx400-ra a panasz a hangjára, meg a ciripelésre.
REndben a ciripelésre van módszer, de nálam nem segített, talán ez is volt az egyik oka hogy elcseréltem a vx450-t, Enermaxal nincs ciripelés, korábban egy Chieftec GPS550AB_A-val sem volt, sőt 400as PNF sem ciripelt.(#3170) Bálint85: PRO82+-ra érdemes cserélni, a másikra nem, főleg hogy azzal a ventilátorral nagyon rövid életű lesz egy régi Liberty, de ha Liberty ECO még akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bálint85 #3172 üzenetére
Igen, és ez a baj. A 800-as Sflex olyan kis légáramlattal bír, hogy a Liberty hamar fel fogja mondani a szolgálatot. Legalább egy 1600RPM-es ventilátor ajánlott lenne, de inkább 2000-2200-as.
(#3167) Tothgera30: "illetve abban hogy a Csifi halkabb, hát azt kissé kétlem"
Ahogy Dyno kolléga is mondta, a tesztek és a tapasztalatok ezt állítják. Tehát a Te érved igen csak csekély.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Jobb, nem lesz, de ebben az árkategóriában szerintem joggal elvárható lenne ez a minimális esztétika.
Lehet, a Csifi CTG-t sohasem hallottam (kivéve két használt tápot, CFT 750-14CS - hangos, 650-14C- zörgő venti), viszont volt már 4 Corsair tápom, és most nyúzom az 5.-et, és a hangjuk alig hallható, pedig elég vájt fülű vagyok ilyen téren.
Igen, vadászni kell, és jó tápot, áron megvenni, azért is harcolni kell, ahogy az életben mindenért. Nekem sohasem ciripelt a CX 400-am, sőt egyik Corsair-om sem, de továbbmegyek, a mostani sem cirpel. Nem, nem vagyok Corsair függő, szinte bármikor lecserélném egy Enermax Modu 87-re. A szóban forgó Csifinek pedig FSP400-60GLN beütése van, akkor inkább FSP újonnan. Én tiszteletben tartom az ajánlatodat, viszont nekem van/volt egy magánvéleményem.
#3174 vzsryl: Nem vitatkozni jöttem, de a Corsair hangja sem bántja a fülem, szóval annyira nem lehet nagy különbség a két táp között, mint mondjuk egy SuperB 460/520P-hez (utóbbinak voltam egy évig boldog tulajdonosa) mérve a Csifit vagy a Corsairt.
-
Dyno
veterán
válasz Tothgera30 #3176 üzenetére
A szóban forgó Csifinek pedig FSP400-60GLN beütése van, akkor inkább FSP újonnan.
Köze nincs hozzá, kábel is van elég rajta, sőt elég szépen elvan látva harisnyázott a 24pin is, hosszúak a kábelei, tehát ezt a mondtatot vagy én értelmezem rosszul vagy csak nagyot akartál mondani, 400-as GLN meg a Csifi ctg500 ég és föld....erőben kábel körítésben, mindenben.
Éppen nem olyan rég egy kedves ismerősöm, sajnos kénytelen volt eladni a hx650-t mert megszorul anyagilag, és helyette egy CTG600-t vett, már előre elvolt keseredve hogy milyen hangos lesz, hát nagyon kellemesen csalódott alig van egy kicsivel több hangja mint a hx650-nek és ez bizony elég halkságot sugal. i7 930@3,6ghz;3*2gb g.skill;1SSD+3HDD és egy radeon 5970-es, és emelett halkan teszi a dolgát, persze furmark+prime95 alatt emgjön a hangja a tápnak, de ott már visíta kártya is, továbbá ott már igen csak előbújt a hangja a hx650-nek is.Igen, vadászni kell, és jó tápot, áron megvenni, azért is harcolni kell, ahogy az életben mindenért.
Erre inkább nem mondok semmit, de elég ha a pénzért harcolok, ha nekem 2-3 napon belül kell táp és nincs cx400, akkor mit tegyek ne vegyek semmit? Tehát erre írtam hogy hülyeség.
-
efegyke
tag
Csak annyit szeretnek hozzaszolni a tapegysegek hangjahoz hogy speciel az en gepemben volt egy a hazat rezonaltato 200as samsung hdd.Az elnyomta a gigabyte superb 460as hangjat.Ezt a winyot es egy 160as maxtort lecsereltem egy 320as WD Caviar Blue-ra.Ekkor mar a tap volt a leghangosabb.2 Arctic Cooling es egy Scythe 12es venti mellett is kimorgott a hangja.Majd mivel jon a tél,kikerult a scythe venti mert a Mugen 2 passzivan is elvan,es a tapot lecsereltem egy Enermax Liberty ECO 400as tapra(a gigabyteon utban voltak a nem hasznalt vezetekek).Na az Enermax az durván halk.Most már az 500as samsung F1 winyo a leghangosabb.Sajna a gephazban nincs rezgescsillapitas a winyoknak...
Szoval bar sok tapom eddig nem volt de hang szempontjabol ugy fest hogy fsp350pnf>superb460>Enermax Liberty ECO 400.Ezek ilyen sorrendben voltak nekem.
Nem tudom hogy nektek milyen gephazatok van es hogy van e benne hdd rezgescsillapitas de szerintem a tapok hangja csak akkor tud elojonni ha a winyok halkak es mellesleg nincs VGA a gepben(vagy passziv)[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Lehet hogy nincs hozzá köze, de akkor is egy olyan táp, ami valahogy minőséget sugároz, a többi pedig lehet igaz, vagyis biztos, mivel nekem nem volt CTG 500-asom és nem is lesz. HX 650-ről még szinte semmit se tudok, mert nekem se régóta van meg és a GTX 280AMP-t és a 965BE-t szépen viszi, ennyi nekem bőven elég.
-
Master94
tag
Üdv!
Vettem egy kollégától itt ph-n egy FSP tápot, mióta megvettem néha leáll a vinyó és kékhalál után ujraindul a gép!
Ez a tép baja ugye? más táppal nemcsinálja.
I love Maluch!
-
xmad
őstag
válasz Tothgera30 #3167 üzenetére
szerintem meg cseszheted az 5 év garidat ha a szervizes háttér egy kalap fos finoman szólva.. én vettem 2 cx 400 tápot.. abból az egyik zizegett mint állat. vissza küldtem és ugyanolyan fos volt mint elötte.. persze azt mondták hogy cserélték a belsejét..
-
donbos12
tag
ÜDV!
Lesz egy ilyen konfigom :
Processzor : Intel i5-750/760
Alaplap : ASUS P7H55-V
Videókártya : Gigabyte Radeon HD 6870A többi ketyere röviden :
2db S-Ata II vinyó,1db Dvd-író,1db floppy meghajtó,Scythe Mugen 2 hűtő,2x2GB DDR3 ramA kérdésem a következő lenne :
Ennek a rendszernek egy 550W-os táp elég?Ha igen milyet ajánlanátok?Árban max 21-22ezer forint és vagy moduláris kellene vagy egy olyan amin nincsen nagyon sok kábel és 80+-os...Előre is köszönöm.
PSN ID : bosco111
-
vzsryl
nagyúr
válasz donbos12 #3185 üzenetére
Bőven elég lenne 400W is a konfigodhoz, ha nem hiszed nézz teszteket, ha kell linkelek is néhányat.
Viszont ami nagyon fontos, hogy a cooler Master GX550 gagyi táp. Nem adja le, ami rá van írva, és a feszültségszinteket rosszul tartja. Veszélyes, főleg a merevlemezekre nézve.Az FSP Everest jó lesz, vagy pl Enermax Liberty ECO 400W, vagy Cooler Master Silent Pro 500W (ez a CM normális Enhance beles).
(#3184) Qru: A CM GX550, 650 és 750 mind gagyi Seventeam belesek. Már sokszor leírtuk, hogy nagyon nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
donbos12
tag
Csak azt nem értem akkor miért kell egy név alatt (CM) jó illetve rossz minőségű cuccokat árulni...mindegy.
Szóval azt mondod ,hogy ez az Enermax 400-as is elég lenne?
Tuning mellett is?
Megnéztem a Silent Pro-t is 5-7 ezer forinttal drágább ,de ha tényleg elég a 400-as
akkor nekem az is teljesen jó.PSN ID : bosco111
-
14adam
addikt
első hsz-be linkeltünk egy gx-es tápról tesztet. Bár lehet,hogy kicsit jobban el kellet volna választani vagy már a nem ajánlott kategóriába kellet volna raknom. Nah a lényege az,hogy a feszültségeket nagyon nem tudja tartani
át helyeztettem egy modiva
(#3187) donbos12 elég
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
A Cooler Master GX-hez szólnék hozzá.
GX 650W RS-650-ACAA-E3 Hard OCP FAILAz a baj, hogy nem minden tesztoldal kaszálja el a CM GX sorozatot. Bár én jobban hiszek a Hardwaresecrets, a JonnyGuru a Hard OCP és a Sweclockers-nek, mint azoknak a tesztoldalaknak amik átengedték ezeket a tápokat a teszten. A JonnyGuru-nak volt egy megismételt tesztje egy GX 750-nel, ami rosszabb eredményű lett, mint az első teszt (lyukas forrasztás és a táp meg is pusztult). Az oldalról levették, azt mondták az első tesztben(ez van az első hsz-ben) kapott már eleget. Ígértek folytatást az ügyben.
-
xmad
őstag
válasz Tothgera30 #3190 üzenetére
szerencséd volt.. én már hallottam pár ciripelős corsairról.. és mivel a szervizes háttér ilyen rossz ezért nekem nem is kell többet corsair.
hangra térve, most csifi CTG 500 -am van, teljesen hangtalan ez is. nincs külömbség a cx400 hoz képest ami a hangot illeti.. ( ez nem zizeg )
már a legelején is ezt kellett volna vennem emlékszem még a cx400 és a CTG 500 között gondolkodtam..
következő tápom is chieftec lesz nagy valószinüséggel.
az meg hogy nem hálózótt minden kábele nem izgat, a házban úgysem látszik, nézegetni meg úgyse nézegetem a ház belsejét
[ Szerkesztve ]
-
_tamáska_
csendes tag
sziasztok
táp kellene az uj konfigomhoz
Gigabyte GA-P55- UD3L
Intel Core i5-750
Kingston DDR-3 4Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9D3BK2/4G)
Nvidia PCI-e GTX460 1Gb GIGABYTE OC
Samsung HD501LJ 500 GB
Pioneer 212D DVD-RW
CPU COOLER SCYTHE Ninja 3majd még szeretnék bele egy HDD t 1 TB osat
és talán még egy dvd irot beleehhez kellene nekem egy tápegység 20 22 ezer forint értékben kb
valami csendesebb fajtára gondoltam -
NoiZz
tag
hali
egy régebbi chieftec gps 450aa 101a elég lehet az alábbi confighoz vagy mindenképpen cseréljem újabbra? csere esetén mit ajánlanátok?
HD 6850
Kingmax DDR3 1333MHz 4GB
Phenom2 X4 955 3.2
samu 1tb/640gb -
Dark KillerX
addikt
Vmikor készülök venni egy új vga-t(GTX460),és azt kérdezném,úgy megoldható-e a kari beüzemelése tápcsere nélkül,hogy 2 db Y alakú átalakítót 2 külön ágon lévő molexbe bedugom és utána pedig ezt egy molex/6 pines átalakító dugom?Azért kérdem ,mert nincs 4 főlős molexem a tápomon ?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Dark KillerX #3195 üzenetére
Igen, és általában van a karikhoz ilyen kis kábel .
-
14adam
addikt
válasz _tamáska_ #3192 üzenetére
ennek a feléért megúszod pl a chieftec ctg 400-500-al vagy fsp bluestorm bronze 400 ha ennél is halkabb kell akkor enermax eco+ 400
#3189) MMIX valahogy én is így vagyok ezzel. Inkább Jhonny mint mondjuk egy hoc " teszt" ahol csak istenítik mert szponzorálják őket...
(#3193) NoiZz elég,nem kell cserélni. Akár még procit is tuningolhatsz
(#3195) Dark KillerX azért vannak az átalakítók,hogy használjuk is őket. Mehet
-
dokee78
félisten
Hipro 430W elég GTX 460-hoz?
-
Greedy06
csendes tag
Sziasztok
Építettem egy gépet, főbb paraméterei: core2quad 9650, gtx460 oc , 2x 2gb DDR 3, gigabite alaplap DVD író 2db sata wincsi, Milyen tápot ajánlotok ami ki tudja hajtani a konfigot ,mert a mostani 430 w-os Cooler Master terhelés alatt megáll. Max 20000-em lenne rá. A válaszokat előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest