- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
evans123
csendes tag
A Chieftec ctg 500-as 24 pines csatlakozója 20+4-es vagy vagdosni kell, ha 20 pines alaplapra akarom dugni? Neten mindent latni, valahol 24-esnek írják, valahol 20+4-esnek. Ugyanez a kérdés áll az Aurumokra is, esetleg ha valaki kapásból tudja.
Köszönöm a válaszokat. üdv -
kerelo
aktív tag
Sziasztok.Heveromtól ellég baráti áron két táp közül választhatnék,azonos áron. 1.Coolink MPT-5018AP, vagy Chieftech 500w AB A.A kettő közül melyik a jobb választás,hang és teljesítmény szempontjából?Előre is köszi a segítséget
Lássanak hát csodát,kicsik és nagyok,a becsületes ember én magam vagyok "bendeguz"
-
MMIX
addikt
válasz 14adam #13510 üzenetére
Speciel a Coolink MPT-5018AP 80+-os Macron gyártmány. Mondjuk egy használt Delta gyártmány szimpatikusabb látatlanban.
Model: MPT-XXY8ZZ
(1)MPT- Casing Macron Power Technology
(2)XX Watt,XX10,Exampel: XX=50=500W,XX=40=400W
(3)Y Fan's Spec ,Y=0 will be 8+9CM fan, Y=1 will be 12CM fan,Y=2 will be 8CM fan
(4)8 ATX12V 2.2Versioin Spec. + Performance reach 80% Plus
(5)ZZ PFC Spec. ,ZZ=AP will Active PFC Full Range, ZZ=P will Passtive PFC 230V only,ZZ= none will Univeral type,115V/230V--Switchable.Bele kellene nézni abba a Coolinkbe.
2X18A +12V 396W[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
Üdv!
Olvastam, hogy a BeQuiet STRAIGHT POWER E-8 400W tápegység FSP belsős.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy erre jellemző-e az FSP-knél oly sok típusnál jelentkező sípolás? Jelenleg egy 500W-os FSP Everestem van és már jó ideje nekem is sípol, kezdem megunni és a fentebb említett típust néztem ki, mivel fontos a csendessége is, csak hát nem akarok pont ugyanebbe a sípolós témába belefutni ezzel is...X
-
evans123
csendes tag
Hello, koszonom az eddigi segitseget. Egy kerdesem lenne meg, letezik olyan atalakito amely 6 pines pcie -bol csinal 4-es molexet? Mert olyat lattam, hogy 2 molexbol csinal 6 pinest, csak nalam a vga-ba 4-es molex kell.
-
Leslie878
csendes tag
Azt szeretném megtudni hogy a Chieftech GPS 550AB A és a GPS 550A között mi a különbség, és hány wattot tudnak leadni? Köszönöm!
-
patex1983
őstag
válasz Petzval #13517 üzenetére
Igen, a tekercselések rossz szigetelését olvastam valahol, hogy az okozza egyes FSP daraboknál ezt a magas frekvenciájú sípolást. Épp ezért kérdem, hogy vajon a be quit-ben is így elszabta az FPS a szigetelést, vagy már kinőtték ezt?
Jó lenne, ha olyan is tudna tapasztalatot írni, aki esetleg a fenti hsz-emben megjelölt tápot használ már huzamosabb ideje, hogy nála jelentkezett-e ilyen probléma?X
-
viktorhmv
senior tag
válasz patex1983 #13518 üzenetére
Sziasztok!
Mi a véleményetek a HKC márkájú tápokról? Érdemes ilyet vásárolni?
Egy ilyen konfigot hajtana:
- Core2Duo E7300
- ATi HD 5750
- 2 GB DDR2 800 MHz
- normál Sata merevlemez és egy átlagos DVD olvasóElőre is kössz
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
vzsryl
nagyúr
válasz kornyiktamas #13475 üzenetére
Szia!
Aprón 3-5k között vannak FSP-k, Delta-k, Chieftec-ek, Enermax-ok. Azok között nézelődj. Bőven elég egy 300W-os is. Ha találsz egy szimpatikus eladótól valami megfelelőt, akkor linkeld be, és megmondjuk, hogy jó-e.
(#13477) Kvazár: Szia!
Nagy részük hulladék. Andyson és Seventeam bélre épülnek. Van néhány jó minőségű CWT beles is, de inkább kerülendő a márka.
(#13484) gYaLo: A HX850 is Gold hatásfokú.
A különbségek:
-AX850 Seasonic beles, méghozzá X szériás belet kapott, és 20%-os terhelésig nem járatja a ventilátorát, továbbá jobb az elektronikája és a ventilátora is
-HX850 CWT beles(#13496) Driaq: Hali!
1db VGA-t veszel? Mert akkor nagyon felesleges 600-650W.
(#13512) patex1983:Üdv!
Ez a sípolás leginkább a Seasonic beles Corsair-ekre volt jellemző, és nem az FSP-re. FSP-re kb. annyira jellemző, mint a többi márkára, tehát néha előfordulhat.
A Be Quiet-ről nem olvastunk még ilyen információt. Annyit tudunk, hogy a legcsendesebb tápok egyike.(#13519) viktorhmv: Szia!
Használd a keresőt. Napi szinten leírjuk párszor, hogy veszélyes ipari hulladékok a HKC tápok. Pár hozzászólással előtted is ki lett tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
Driaq
csendes tag
válasz vzsryl #13520 üzenetére
Hát most csak 1 kártya lesz, de bővitem majd, azért gondoltam vmi jó kis 650es tápot:
Cooler Master Silent Pro Gold 600W Active PFC 28.219 Ft
Corsair PSU-650HX 650W Modular 29.124 Ft2db gtx480 nagyon hangos lenne? MSI 480on a twin frozr nem lehet h halkabb kártyát eredményez mint a referencia meg az asus? Nagyon vacilálok, h gtx 480 vagy 570... 580ra nincs pénzem, 560 meg szerintetek hamar elhal. 560 az gigabyte ti soc lett volna, 570 valszeg MSI lesz, pedig asus párti vagyok/voltam, de 480as kártyák nagyon hangosak? MSI twin frozr gtx 480 vajon mennyivel hangosabb egy 570nél? mert teljesitményben kb ja...
-
DjDanee87
addikt
GTX480 elég sokat zabál. Ezt elnézve SLIhez még annál is nagyobb táp kéne
-
-
Probmx
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Szerintetek egy Corsair CX430-as táp meg birkózna egy 3870x2-vel?
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
10k körül, fölött nem sokkal melyik az a táp, ami elvinné a gépemet (adatlap) és a lehető legolcsóbb?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Pala
veterán
Szerintetek egy TX850v2 elvinne egy enyhén húzott 2500K-t + 2db GTX480-at? Vagyis... minden bizonnyal elbírná, inkább arra lennék kíváncsi, vajon mennyire izzadna alatta a táp, mert nem akarom a végsőkig terhelni folyamatosan.
-
patex1983
őstag
Ez örvendetes, no akkor úgy néz ki megvan az Everestem utódja
más téma: ki hogy használja alsó tápos házban a tápegységet, ventilátorral a föld felé, vagy hanyatt dobva, úgy, hogy a a ventilátor a házból szívja a levegőt? Hogy célszerűbb? Láttam már elég sok helyen, hogy a venti a házból szívja a levegőt... Porosodás szempontjából biztos jobb, ha hanyatt van a táp, viszont, ha hagyományos módon van, akkor meg ugye kinti, frissebb levegőt kajál...
[ Szerkesztve ]
X
-
SpZ
senior tag
üdv
Lenne egy eldöntendő kérdésem, szempontok: - Kábelezés , - Tényleges Teljesítmény , - Hang
Seasonic S12II-520 (SS-520GB) Bronze - 520 Watt
vs
FSP Aurum 500W BOX, 80+ -
Dyno
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz patex1983 #13538 üzenetére
Alsó-tápos házba csak ventilátorral a föld felé tesszük a tápot. Óriási badarság hanyatt fektetni.
Ha valaki ennyire nem ért az ilyesmihez, legalább a ház alján elhelyezett lyukacsokból és porszűrőből sejthetné, mi a helyzet...(#13541) SpZ: Egyértelműen Seasonic.
[ Szerkesztve ]
-
patex1983
őstag
ööö...ez biztos?
csak azért kérdem, mert e kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy befelé nyomja a levegőt az a venti
(#13543) vzsryl igen, én is így gondolom logikusnak és így is szoktam használni, csak több helyen láttam már (pl. tuningtalálkozók, gyártók rendezvényei) hogy hanyatt van a táp...gondoltam már csak rákérdezek, ha a "nagyok" úgy használják...
[ Szerkesztve ]
X
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz MZsoltee #13544 üzenetére
A helyzet így sem változik. Továbbra is rengeteg ilyen táp van, és továbbra is a CM GX450 a best buy, tehát azt javaslom.
(#13545) SpZ: Az Aurum a 2. legjobb vétel ebben a kategóriában. Csak a Seasonic jobb nála. Így már tiszta?
(#13546) patex1983: Tuningtalálkozókon nem is szoktak házat használni. Csak kirakják a tápot egy asztalra. És azért rakják hanyatt, mert különben megsülne, mivel az asztaltól nem tudna beszívni levegőt, max. poratkákat.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Hát pedig itt azt írják, hogy a BeQiuet E8 400W ventije fújja és nem szívja a levegőt:
[link]
Montiert wurde der Lüfter sinnvollerweise blasend, was nicht nur die Abwärme aus dem Netzteil befördert, sondern auch durch seinen Sog zum Abtransport der Abwärme aus dem Bereich CPU/Mainboard usw. unterstützend beiträgt, auch wenn dies beileibe nicht seine Primäraufgabe darstellt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.