- Akciófigyelő: Már 70 ezer forint alatt a Xiaomi felmosni is képes porszívója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Új akkumulátortechnológiát hoz a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
Hirdetés
-
Fülhallgatók is érkeztek a Reno12 szériával
ma És persze az Oppo okosórája is, lásd előző bejegyzés. A muzikális élményt az Enco X3i és az Enco Air4 Pro szolgáltatja.
-
Az USA tisztifőorvosa figyelmeztető címkét ragasztana a közösségi médiára
it Figyelmeztető címkéket szeretne látni az USA tisztifőorvosa a közösségi médiában, ami főleg a serdülők számára lenne emlékeztető a platformok súlyosan káros hatásairól.
-
Steet Fighter 6 - Hosszabb bemutatón M. Bison
gp Kevesebb mint egy hét múlva végre elérhető lesz a játékban az új karakter.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szemjuel
tag
ahhw pont beraktam a kosárba, hátha küldenek rá 15% kupont
-
Szemjuel
tag
“Valamint a jól megsütött hús természetesen nem kötelezően kiszáradt és élvezhetetlen”
Hát igen, a legtöbb hús esetében a jól -ami minőséget jelez- megsütött hús maximum rozéVaaagy éppen az ellenkezője, nagyon sokáig van magas maghő tartományban így szálaira esik. A kettő között van a faforgács meg a cipőtalp
-
Szemjuel
tag
Félreérthető voltam. A maghő relatíve hosszan magasan tartva eredményezi pl a zsírok megfelelő kiolvadását(ha ez cél). Attól még slow cook, és lassan éred el a cél maghőt, de mivel a cél is magasabb így hosszabb ideig van magasabb tartományban a husi is. Nem beszélve a pihentetéssel töltött időről.
köszi, pár órája ráütöttem a megrendelés gombramár csak a megfelelő fogáson gondolkodok, mert szégyenszemre idén még nem fűtöttem fel a kamadót…
-
Szemjuel
tag
a 2 perc szabály elég jó. forró serpenyő (a forró az forrót jelent, nem meleget, ezért kérlek ne teflont használj mert annak nem tesz jót, az meg neked se), bele vaj, 3-4 centi körüli, >10°C hőmérsékletű hús. vaj habzik, mehet a husi, bele 1 gerezd fokhagyma, 1 szál kakukkfű, húst NEM MOZDÍTOD, 2 perc múlva átfordítod, só-bors bőven úgyis elveszik a 40%-a, kakukkfű jöhet ki, a forró vajat szépen kanalazgatod rá. 2 perc után kiveszed tányérra, letakarod és kb 6-10 percet pihenteted. (a tányér ne legyen hideg). Ez az rare és a médium közé esik (én így szeretem).
Ha jobban meg akarod sütni, akkor sütőbe tehető serpenyővel készítsd, a 4 perc után dobd be 150°C-ra és kb 4-6 percre a sütőbe. Ha csak rózsaszínre szeretnéd akkor kb 10-12 percet adj neki.
Pihentetés a sütési idő fele amúgy, de sose árt ha hosszabb, csak ne hüljön ki.
kacsamell rozéra hasonló: bőrös felén sütöd, 2 perceket, és összesen 8 percig sütöd serpenyőben, aztán sütőbe téve 10-12 perc...
a főzés rendkívül szórakoztató és nagyon gyorsan nagyon szép eredményeket lehet elérni benne, így kitűnő dopamin forrás. hajrá -
Szemjuel
tag
igazából a marhahúsnál nem azért nézzük a hőfokot, hogy ne fossuk ki a belünket. Normális forrásból származó marhát úgy zabálsz ahogy akarsz. Igazából ez a sertésre is igaz, csak annak elég más a hússzerkezete, és max a szűzet szoktuk rozéra sütni, a többi része nem igazán fogyasztható könynen.
A szárnyasok nagyrésze valószínűleg nem okozna törést a bélrendszerednek, de kifejezetten nem is finom nyersen, romlékonyabb mint a vörös húsok (más nedvességtartalom, salmonella stb). Persze ha kétpofára zabálnád a nyers csirkemellet akkor a szokásos többszöröse lenne benned pl a salmonella ami ellen fosással szokás védekezni. Szóval egyáltalán nem ajánlott.
A vadakat pedig értelemszerűen azért KELL rendesen hőkezelni, mert nem ismerjük az előéletét, nem tudod evett össze-vissza. -
Szemjuel
tag
válasz
proci985 #107 üzenetére
el is felejtettem ide megírni. szóval sikerült beszerzni 7 kg csontos ribeye-t egyben, de aztán a mennyiség miatt feleztem
mindenféle extra előkészület nélkül előző este rákerült egy alap rub. A tűt csonttól 3 centire szúrtam párhuzamosan a gerinccel, fekete jelzésig, így kb a vége a hús közepén volt. Kamadoban készült, 1 órán át melegítettem előtte a sütőt, hogy ne szívja ki belőle a hőt egyből ( de 52es kamado, azért ennél nagyobb dolog is került már bele), és az induló 150 fok körüli hőt 120-130 közé vettem vissza kb 1 óra alatt. Összesen 3 órán keresztül sült, és kb 1 órán át pihent. Tökéletes médium husi lett belőle, 2 centis szeletekként "fejtettem le" a csontról, fűszervajjal és sültkrumplival tálalva
A pihentetésre kitérnék egy kicsit, mert én korábban teljesen máshogy csináltam:
A Meater szoftvere jelzi mikor vedd le a direkt hőt és rakd pihentetni a husit. Ez akár 10 fokkal is (porchettánál ennyi volt) alacsonyabb lehet mint a célhő. Pontosan prediktálja a pihentetés végét is, és elképesztő húsköltemények sikerülnek a segítségével.Azóta már készült húsvéti sonka, tépett hús kamadoban indítva és dutch oven-ben végezve etc., mindig hibátlanul tette a dolgát. Ami kicsit fáj, az a WIFI hiánya, mert homeoffice-ban dolgozok, és a sütő messszebb van. De végül kitaláltam, hogy a telefon ott hagyom a környéken, és az órára telepítve van az app, így felhőn keresztül látom
-
Szemjuel
tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Második generációhoz érkezett a Meater okoshústűje – megnéztük, mi sül ki belőle.
- Akciófigyelő: Már 70 ezer forint alatt a Xiaomi felmosni is képes porszívója
- Építő/felújító topik
- OTP Bank topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Telefontartó - Vezeték nélküli töltés - automatikus zárás
- Bontatlan Samsung Galaxy SmartTag 2 (4db) 12 hónap garanciával!
- ESR 360 Mágneses Tok és Billentyűzet Ipad Pro /// Air // Bontatlan // Számla + Garancia
- ESR Rebound 360 Magnetic Keyboard Case (ENG) - iPad Pro / Air
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT