- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Megjelent a Moondrop audio-fókuszú telefonja Kínában, lesz globális verzió is
- Sony Xperia 10 IV - műanyag újracsomagolás
- Indiában startolt a Poco X6 és X6 Pro
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Hirdetés
-
Hosszabb bemutatót kapott a Steel Seed
gp A PC-re és konzolokra szánt teljes kiadás valamikor idén debütál, pontos dátumot még nem kaptunk.
-
Grafikus jellegű munkára szánt AOC monitorok a megfizethetőbb szegmensben
ph A cég három kijelzővel jelentkezett, amelyek portfelhozatalukból kifolyólag dokkolóként is működnek.
-
Világító alma helyett világító tok és szíj az almákra
ma Megjelent a Glow 2.0, a Nomad fluoreszkáló iPhone védőtokjának és Apple Watch szíjának második generációja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
Azért nyitom ezt a topikot, mostanában elég gyakran ég a gyomrom.
Felmentem egy csomó weboldalra megnézni, milyen ételek ph-értéke savas és melyeké lúgos. Az eredmény döbbenettel töltött el, mivel ég és föld a különbség az egyes oldalak által meghatározott értékek között.
Ami az egyiken erősen savas és tiltott, az a másikon a lúgosak közé van sorolva (pl. kávé).
Sőt, találtam olyan oldalt is, ahol az összes gyümölcs savasként, máshol pedig lúgosként van feltüntetve.
Mivel nehezen merem elhinni, hogy 2015-ben ez még nem tisztázott, arra jutottam, hogy a legtöbb oldal valószínűleg baromságokat írkál, vagy hasraütésszerű értékeket ad meg.
Ezért inkább nyitok egy topikot, mert az itteni közönség nagy része sokat ül számítógép előtt, ergo magasabb lehet a savtúltengéses emberek száma, és örülnék, ha megosztanátok MEGBÍZHATÓ forrásokat, weboldalakat, esetleg tapasztalatokat ebben a témában.Remélem legalábbis, így lesz
-
Most így pár évre rá...
Szerintem a legjobb megoldás a lúgosításra, ha felkelés után egy pohár szénsav mentes ásványvizet iszol meg.
A gyomor pH értéke kb 1 mivel konkrétan sósav van benne . Minden amit eszünk, ehhez képest lúgosabb. Ezért szokták ajánlani a facsart citromlevet (pH-ja kb. 4) lúgosításra mert lúgosabb a gyomrodnál...hát persze, mivel annál savasabb nem sok minden van... lényeg, hogy el szokták felejteni, hogy a víz pH-ja kb. 7, ami gyomor savasságán gyorsan segít. Az ásványvízben lévő kationok reagálnak a gyomorsavval, így enyhítik a savas érzést.
Remélem tudtam segíteni.
Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Windows 11
- Freemail
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gmail
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Escape from Tarkov
- További aktív témák...
- DJI Air 2s drón 4 portos töltő, 2 portos autós töltő, tűzálló akkumulátor-táska
- Turbo Racing 1:76 RC DRIFT C64 Giroszkópos távirányítós autó
- Mata összteleszkópos kerékpár
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)