Új hozzászólás Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
válasz Zordkaszás #199 üzenetére
Meg ami fényre megy. A lódarázs (ahogy általában a társas recésszárnyúak) agya nem ilyen egyszerűen van behuzalozva...
42
-
Zordkaszás
senior tag
Még csak allergia sem kell, sajnos volt már rá példa, hogy ''jó'' helyen szúrt és belehalt a delikvens.
Pl: eltalálta a nyaki ütőeret... Ezzel foglalkozó orvosok szerint ez valószínűleg olyan fokú agyérgörcsö(ke)t okozott, hogy abba halt bele az ember
Vagy ott a jóval gyakoribb eset, amikor ráharap valaki és megszúrja a nyelvét... jól feldagad aztán, ha nincs hozzáértő akkor megfullad az áldozat
Csúnya dolgoek ezek, legyen szó akármilyen csípésről / harapásról...█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
vtechun
veterán
válasz Adrian Mole #201 üzenetére
csak nem valami szakértő vagy?
-
Zordkaszás
senior tag
válasz Zordkaszás #199 üzenetére
Bocs, természetesen ízeltlábúakról van szó
█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Zordkaszás
senior tag
válasz Adrian Mole #201 üzenetére
Lehet, nem vagyok biológus vagy hasonló
De ha megvan az UV-s készülék, onnan már csak egy kis barkácsolás, hogy az égő helyére valami darázs csalogató kaja kerüljön█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Racecam
nagyúr
válasz Zordkaszás #202 üzenetére
Pontosan, nem kell kihívni senkinek sem maga ellen a sorsot!
Aki felelőtlen azt hamar utóléri a kaszás! Főleg ha zord!Com'è diverso il mondo visto da qui
-
vtechun
veterán
válasz Zordkaszás #202 üzenetére
itt kelet mo-n tavaly volt valami ilyen eset a mezőn, nemtom az milyen darázs volt, de meghalt az ember...
-
tocsa
senior tag
-
Bazsesz
őstag
válasz Zordkaszás #200 üzenetére
te állat Majdnem leestem a székről
''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
tocsa
senior tag
A szakemberek is biztos majd mondani fogjak, de kiirtas utan fontos, hogy tomkodjetek be a lukakat a padlason. Minekunk az eresz dobozaba koltoztek sima darazsak. Megkuldtuk chemotoxxal, meg parafadugokkal bedugaszoltuk a dobozon levo lukakat.
De ezt csak szakemberrel szabad!!!Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
tocsa
senior tag
Amúgy ha irtáson töröd a fejed (csak szakemberrel), akkor meg lesz egy pár napig pár éjszaka, amíg fagypont alá lemegy a hőmérséklet. Utána már itt a jobb idő.
Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
tocsa
senior tag
Amúgy pont a hideg miatt húzódnak be a fészekbe. A peték miatt nagyon jó klimatizálási rendszerük van, nyáron pl legyezéssel hűtik a fészket. Ilyenkor meg benntartják a hőt, különben a peték megpusztulnának. Ebből következően benn vannak, és nincsenek lelassulva. Az már más kérdés, hogy a hidegre kirepülve belassulnak. Némileg.
Hagyd nyitva a tetőablakot, de zárd be a padlásfeljárót. így jobban kihül a padlás. Lehet, hogy maguktól elmennek.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
tocsa
senior tag
Láttam róluk már egypár filmet a NatGeon vagy Discoveryn vagy mindkettőn.
A a lárvákat húsdarabkákkal etetik. A dögökből leharapnak kis falatkákat, azt nyállal előemésztik, és így adják a lárvácskáknak. Cuki. Csak ne az én húsom legyen.
A fészket is nyállal kevert anyagból tapasztják össze falatonként a gondos dolgozók. Képzeld el mennyi melójuk van ebben a fészekben.Acer Predator Helios 500 Ryzen, Samsung 960 Pro NVMe + GeChic 15.6" kulso monitor a mobil irodahoz
-
aXXon
őstag
-
simonzé
addikt
Nem vagyok szakember, de azt tudom, hogy a rovarok hidegben nagyon kábák. A darazsakat irtottam kölyökkoromban, miután vagy százszor ok nélkül (provokáció nélkül) megcsípték kezemet, talpamat, hátamat, hasamat, fejemet, stb. (Nagyfaterék tehenei körül rengeteg darázs volt, főleg az istállóban, meg a szánatárolóban.)
Így jobban belegondolva a szárazjég is működne, az lehűti őket rendesen. Egyébként otthon (ha nem volt tűzveszélyes a hely (pl. téglagarázs sarka) benzinbe mártott végű rongyot gyújtottam meg (fater felügyeletével), amit hajnalban a fészek kijáratához nyújtottam egy szalonnasütő villára tűzve. A füst miatt kábán kirepülő darazsak szárnya megégett, ők beleestek az odakészített tejesládába, ami félig volt vízzel. 3-5 perc után már nem nagyon volt kifelé igyekvő darázs. Utálom őket. A csótányokon kívül csak őket utálom igazán.
A módszert senkinek nem ajánlom, csak erről tudom, hogy tutira működik.I don't fit in. I fit out.
-
szesa
senior tag
Azzal kapcsoaltba johetne par otlet hogy mikent lehet jol padlast (nem tetoterbepeitest!) szigetelni ugy hogy kozbe azert szellozzon is
-
-
User1
tag
szép egy fészek! Gyerekkorunkban szívesen ''akcióztunk'' ellenük, néhány csípéssel megúsztuk de mi csak kezdetleges, tenyérnyi fészkeket támadtunk minden szir-szarral
Viszont egyszer az egyik kerítés oszlopunkat totál ellepték vastagon a méhek, húú akkor még messziről is paráztunk. Szerencsére egy méhész befogta vmi füstölővel meg vmilyen kereteket is használt.
biztonságosabb lenne szakemberrel végezni velük
(bár a betonos ötlet teszik, esetleg gipsz ) -
anulu
félisten
válasz Zordkaszás #200 üzenetére
jah, feltéve, ha el tudja valaki a röppályán indítani és előtte nem felejti el kihúzni a kábeleket belőle különben megy a monitor / APC / minden vele
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
PeeVee
csendes tag
elhanyom magam bazdmeg az fix h ma ma nem alszok
megoltek kennyt SZEMETEK!!A munka nemesit, de nálunk szocializmus van, tehát nincs szükség nemesekre ! ( 1945-1989 )
-
tierbatyo
senior tag
Hát igen a fészkeket télen le kell szedni, különben ez lesz. Egyébként szerintem a tuzoltókat érdemes lenne felhívni.
Aztán a fészket ne vidd be házba, nehogy úgy járj, mint a Ragyogásban a csávó.
[Szerkesztve]Take a look to the sky just before you die
-
User1
tag
a darazsakról:
''Ingerlékenyek, fullánkjukat főleg veszély esetén használják, de gyakran nemcsak végszükségben alkalmazzák. Fullánkjukat – amelynek kampócskái a méhekhez viszonyítva finomabbak – nemcsak más rovarok testéből, hanem az emlősök és az ember bőréből is sérülés nélkül vissza tudják rántani, így akár többször is képesek szúrni. Mivel a potroh a torhoz rendkívül mozgékonyan ízesül, fegyverüket minden irányban hathatósan használhatják.'' -
User1
tag
Darazsak
� Irtás
Különös óvatosságot igényel!''
Régebben erre a célra a nagyon hatásos, de tűz- és robbanásveszélyes szén-diszulfidot és a gázolajat használták. Napjainkban bármely rovarirtó szer megfelelő hatású, ha azt a fészekbe juttatjuk, illetve egyidejűleg annak környékét is kezeljük.
Szakemberek zárt térben (pl. padláson, nyílászárók környékén) hidegköd-képzést és ULV-eljárást, szabadban melegköd-képzést alkalmazhatnak. A bokrokon vagy a padlástérben található fészek porozószer, illetve speciális aeroszol alkalmazásával irtható ki. A földben kialakított fészekben élők forró vízzel ölhetők el.
Legcélszerűbb a fészek nappali felkutatása és megjelölése. Irtószeres kezelésre a sötétedés utáni időpont a legalkalmasabb, mivel ilyenkor valamennyi rovar a fészekben van és az összes darázs egyidejűleg elölhető. A fészekbe jutó irtószertől, különösen a ködpermettől a darazsak először lebénulnak, majd elpusztulnak.
A magasan elhelyezkedő fészek és közvetlen környéke részben teleszkópos hosszabbító nyélre helyezett készítménnyel (DETMOL-FLEX) kezelhető, amellyel a permetezés szöge és iránya is szabályozható. A VAPE TECNO darázsirtó aeroszol speciális szelepe az irtószert 3-4 méter távolságra juttatja ki. A BIOTOLL NEO-PERMIN darázsirtó porozószer csak közelről használható.
A ház falán, vagy a tető alatt található darázsfészek bejáratát soha ne zárjuk le, mert a darazsak esetleg új bejáratot keresve a lakótérbe is bejuthatnak. A darazsak elölése után a szegfűhöz hasonló fészket hosszú pengéjű késsel el kell távolítani, vizes vödörbe kell dobni, majd helyét le kell permetezni.
Nappal nehéz a fészek kezelését szúrás nélkül megúszni. Ezért ilyenkor a bokánál, a csuklónál és a nyaknál ragasztószalaggal betekert védőruha, illetve fejvédő és szemüveg viselése feltétlenül célszerű.
A helyiségbe berepült példányok légtérkezelő aeroszol palackkal ölhetők el.
Egy-egy példány az azonos márkanevű csapdába helyezett vonzó csalétekkel (ATTRAFALL, BIOSTOP és VAPE) összefogható.
A csapdát – késő este, vagy korán reggel, amikor a darazsak kevésbé aktívak – lehetőleg a darázsfészek közelébe, illetve a darazsak által szívesen látogatott helyekre (pl. teraszra, erkélyre stb.) helyezzük el, vagy fejmagasságban fákra, bokrokra, gerendára függesszük fel. Megfelelő elhelyezés esetén a csapda a darazsakat még a teraszra vagy épületbe történő berepülés előtt elfogja. Nagyobb darázsártalom esetén használjunk több csapdát. Sohase tegyük a csapdát asztalra állítva, mert könnyen feldőlhet, a csalétek kifolyhat, ami a rovarokat azok elpusztítása nélkül továbbra is csalogatja.
Mielőtt kinyitjuk a csapda tetejét, minden esetben győződjünk meg arról, hogy a darazsak elpusztultak.''
a vége szakember lesz. -
anulu
félisten
válasz Zordkaszás #227 üzenetére
de a szemétládája megint rászolgál a nevére... alaplap chipsetventi
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
V.ki
aktív tag
Én a régi gépem procihűtő ventije közelében találtam ma 1 kettévágott lódarazsat!
Kellett 1 progi,bekapcsoltam a gépet,vmi nagyon zörög benne.Leveszem az oldallapot és lásscsodát -
Zordkaszás
senior tag
-
Dictator^
veterán
na sikerült valamire jutni velük???
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
HÁZIGAZDA
válasz _Volkovy_ #232 üzenetére
vagy igen, vagy nem. de spec nem is ezekre gondoltam, hanem amikor valaki tényleg segítő szándékkal taglalja, hogy a srác este menjen fel egy zacsival, fogja be a darazsakat, stb.
tényleg így szokták ezt csinálni, de szerintem komoly felelőtlenség arra buzdítani valakit, hogy egy ilyen helyzetet egyedül oldjon meg -- a felelősséget meg gondolom senki sem akarná vállalni egy esetleges baleset után. amire ilyen helyzetben qrva nagy esély van, ha nem szakértő csinálja...dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
anulu
félisten
pff, zacsekkal ilyen dögöket befogni? kb, mintha egy törött gyufával akarnál egy musztángot betörni. esélytelen.
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Ráczkölke
tag
Én csak hangyákon kísérleteztem eddig (azok veszélytelenebbek)
1. Ragasztó a szájukba (folyékony)
2. Lelocsolni sós-ecetes mosogatószerrel
3. Gyufusszal pirománkodni
(darazsaknál csak kemotoxot mertem próbálni ) -
ToRR3nt3
senior tag
Telepítsetek be jó sok pókot a darazsak közelébe azok majd +eszik
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
nRu3
addikt
Nekem a padlásomon volt egy kisebb fészek 10-15 lódarászbol én bátran felmentem a padlásra nyáron, elő a repülö rovar írtó sprayt és az egész flakont kifujtam a fészekre akik kirepültek onan azokat még pluszba lefujtam, de a sprétöl hatásosan megbénultak és elpusztultak , ezek után ovatosan levertem a darázs fészket de a kezemben ott volt a spray de nekem kis fészkem volt nálad valami védöruha nem áretana és egy karton spray
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
kypre
tag
Ha gondolod, előbb fogjál egy darázs tetemet, és vidd el egy entomológusnak, mondjuk a mezőgazdasági múzeumba, és ott majd megmondják pontosan, hogy mi az, és hogy egyáltalán hozzá merj-e nyúlni.
Tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk!
-
yksz
aktív tag
Nemtom ki írta, de én rogton viccnek értelmeztem. A tutibiztos megoldás: Elore megépíteni egy betonykockát, amin van egy kis juk, ráejteni a házra, teletomni valami jól és sokáig égo anyaggal, meggyújtami és várni, majd koltozni, mert a házból nem sok maradhatott.
Egyébként én is betojok(futok mint az orult) ha meglátok csak egy ártatlan kis méhecskét is, meg is van az eredménye: Még életemben nem csípott meg semmi ilyesmi, kivétel a szúnyog. Bár ez a lámpás otlet tetszik, csak nem próbálnám ki. Egyébként ha tényleg velem fordulna elo ilyesmi(bár ez lehetetlen, ugyanis bérházban lakom) egybol mennek ki a házból a családdal egyutt, mennék szakemberhez, 10cm vasból készult mélybúvárruha fel, videokamera a kézbe és internetre feltolt, hogy mások is lássák.
Régen írt TiTiRii... Ki tudja mi van vele?Fly away my precious knowledge fly far away
-
TitiRii
senior tag
Majd a holnapi hirekből megtudgytok
Na nem ,egyszerüen csak sok volt a melo nem értem rá vele foglalkozni
Felhivtuk a tüzoltoságot ott adtak 2 telefon számot is(kifejezetten darázs irtás)
mind a 2 egybehangzóan álitotta hogy az a kaptár ilyenkor üres, max pár lézengő egyed van benne, és nyugodtan leszedhetem én magam is most még
Pár hónap múlva már meg ne kiséreljem, de azt mondta nagyon ritkán térnek vissza a régi fészekbe, álltalában 3 hét alat ujat építenek, szóval nézek körül a padláson mert valószínünek rartya van több is
természetesen lesznek képek még meg az irtásról is
de most már tul késön van mindenfél lodarázshoz
de egy vicc még bele fér :d
ha jol emlékszek valahogy igy volt?:
Megy a nyuszika az erdöben, szembe találkozik az öszvérrel, és megkérdi:
-te ki vagy?
-én vagyok az öszvér.
-az meg hogy lehet?
-hát az apám bika volt volt, az anyám meg szamár
nyuszika gondolkodik egy kicsit aztán vállat von és tovább ugrándozik
Kisvártatva össze találkotik a kecskebékával
-te ki vagy?
-én vagyok a kecskebéka.
-az meg hogy lehet? kérdi nagy szemekkel
-hát apány kecske volt, anyám meg béka
nyuszika néz egy nagyot, aztán megvonya a vállát és tovább ugrándozik.
Alig ugrál pár percet, szembejön vele a lodarázs.
-te ki vagy?
-én vagyok a lódarázs!
-Na anyáddal szórakozzál!
nem igy van sztem eredetileg de késö van és nekem csak igy jut eszembe most
babayAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
ngabor2
nagyúr
Közben eszembe jutott egy kérdés: most még meg lehetne előzni a darazsak beköltözését. Csak hogyan? A padlásra nekünk elég körülményes feljutni, úgyhogy tartós megoldás kellene. Légypapírra rárepülnek?
-
szesa
senior tag
darazsak nemiegn akadnak fent a legypapiron max 100 bol 1.
a megoldast sztem valami jo szigeteles illetve nagyobb resek ''kisebbre'' cserelese jelentene - - de az osszeset ugysem lehet megcsinalni.
Pl a bedeszkazott reszeknel vannak apro resek, ezekre en pl most ilyen fem-halot keresek (mint a szunyoghalo csak masszivabb) es belurol azt teszem majd ra es igy meg szellozik is de max egy ket hangya kepes majd atjutni rajta. Viszont egy csomo illesztesnel (hazfal-tetoszerkezet-cserepek) nemigen van megoldas.-
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest