Új hozzászólás Aktív témák
-
Adrian Mole
senior tag
Ez is járható megoldás: egyes gombáknál és kipusztíthatatlan hangyáknál szokás alkalmazni: kiköltözik, ház fóliával bevon (mint az ET-ben), gáz beenged, vár pár napot, szellőztet/takarít/újrafest, visszaköltözik. De nem 2 fillér...
Ja, egyébként néhány tipp, hogy kiknek érdemes esetleg szólni:
- tűzoltóság
- illetékes nemzeti park vagy az új zöldhatóság (nem tudom, melyik az illetékes most éppen)
- Ökoszolgálat (telefonkönyvben megtalálható)
Egyikük sem fog szirénázó kocsival megjelenni pár percen belül, de biztos tudnak tippet adni, hogy kiket keress.
[Szerkesztve]42
-
Yaye
őstag
válasz Adrian Mole #127 üzenetére
Nem riogatok én senkit, csak megemlítettem. Tőrösről nem nagyon találtam neten olvasmányt, nem tudtam hogy nem kolóniában lakik.
Különben valahol meg azt olvastam hogy Németországban a közönséges lódarázs is védett.
Actommy: A tőrös nem horrorabb a többinél, egy csomó más darázsfaj is élő, elkábított hernyókba rakja a petéjét, amit azán befalaz.
Biaggio: Ha sokat konzultálgat meg hezitál, akkor tényleg beáll a meleg és megnézheti magát. Ha már így elpatópáloskodták a dolgot (januárban a nagymama is kockázat nélkül megoldotta volna) akkor most gyorsan kéne lépni. -
Racecam
nagyúr
Hm.. Látszik, hogy nem járt erre méhész. Ahogy TitiRiinek megmondták kénnel intézik az ilyet. A beteg, fertőző méhcsaládokat is kénnel irtják ki, majd elégetik kaptárostul, szerszámostul, mindenestül, aminek köze volt hozzájuk.
Mikor jön a méhész? Én a helyedben, kérnék tőle védőfelszerelést, és megnézném mit, hogyan csinál, aztán majd elmondod nekünk! Csak jó vastag legyen, mert különben a lódarázs simán átszúrja.Com'è diverso il mondo visto da qui
-
_seth_
veterán
válasz Flashback #144 üzenetére
És a KV foglalkozik is vele? Nem éppen ez a szakterületük bár ez is a lakosság megóvása egyfajta helyi katasztrófától védőfelszerelés is megvan hozzá részben de mivel írtják őket??? (Egyébként a KV és a tűzoltóság között nincs nagy különbség )
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Zordkaszás
senior tag
MI a helyzet ezekkel az UV-s elektromos rovarírtókkal? (tudod UV lámpa és körben meg elektromos rács, rovar rárepül és szikra kíséretében megnyúvad.
Ilyet is lehetne ''heggeszteni'' a bejárathoz, aztán reggel nézni a tüzijátékot és kapcsolagtni a kismegszakítót ha nem bírja a nagy terhelést
Egyébként meg kén. Méhész/borász szaküzletekben kapható kén lap. Meggyújt, bedug, tömít, oszt jóvan█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Kobe
veterán
ez azért odaszab ...ekkora fészket nem láttam még öregapámnál se
ő miután többszöri saját próbálkozása sikertelen volt ( kifüstölés, 8 réteg ruha és 20 flakon rovarirtó) beadta a derekát és kifizette azt a pénzt amit a szakember kért (asszem 18 vagy 21 ropi volt)
ami viszont fontos, hogy utána a helyét alaposan le kell fújni, pl nekünk egy kisebb darázsfészek volt erkélyen, mindig visszajártak, de miután a helye le lett fújva valami hosszantartó rovarölővel, nem jöttek....tény hogy ott buzultak és nézték a helyét de arra már tojtam
ja és jól látom hogy padláson tartod a kannás bort ? -
BobChemistry
őstag
atomot nekik...atomot a bestiáknak!
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
Kobe
veterán
válasz doglotthal #49 üzenetére
a napalm nem bomba fajta hanem csak egy nagyon hevesen égő anyag, folyékony tűznek is nevezik, kókuszzsírból készül
-
BobChemistry
őstag
sztem a tűzoltóság térítés nélkül elintézi őket
Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
jamez
senior tag
Érdekes a sztori. Kiíváncsi vagyok mi lesz a megoldás. Remélem a topicnyitó fogja a jó hírt beírni.
Ez komoly dolog! Inkább mást birizgálj!
[Szerkesztve]Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
simonzé
addikt
Esetleg éjszaka, mikor jó hűvös van, és elült a darázssereg, megkínálnám a bejáratukat egy nagy adag sziloplaszttal, vagy PUR habbal. Az ragad, ergo nem tudnak mit kezdeni vele. Utána várnék egy jó fél évig, majd megfelelő védőruhában meglepném az esetleges túlélőket egy naagy kalapáccsal.
I don't fit in. I fit out.
-
szesa
senior tag
Tuzoltosagnak szolj valamit csak fognak tenni vagy mondani hogy kihez fordulj
Mi 3 eve irotottunk ki szinten a padlasrol egy darazsfeszket, de az nem lodarazs folt (az a szomszedba koltozott). Ez nem is igy nezezett ki mint ezen a foton van ezert joval egyszerubb dolgunk volt. Egy nagy focilabda meretu feszek volt, amit levagtunk bele egy vodobe, tanyer a tetejere, gyors futas, ra egy kilo soder, meglocsoltuk vizzel, es kesz.
Persze elotte korbepermeteztuk vmi rovarirtoval a padlast amit meg mind a mai napig erezni lehet!! (3ev!) Szal csak ovatosan a vegyszerekkel.-
-
Yaye
őstag
És gondolod azok a bestiák nem rágják ki magukat kb 15 másodperc alatt a saját gyártmányú kis papírfalukon? Lehet hogy még le sem törölted a habmaradékot a csőről és már a nyakadon is vannak. Persze akkor is még meg lehet próbálni purhabbal röptében egyenként eltaláni minden egyes darazsat...
-
senior tag
Könyvjelzőőőő!!! Amúgy, most nem mondok újat, de, húúú, geccc!!!
╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫
-
simonzé
addikt
-
Zordkaszás
senior tag
Purhab csövét mélyen be a lyukba és hajrá, bele az egész flakont.
Egyébként továbbra is a méhész módszer ajánlott. Kén meggyújt, ha mást nem füstölőben (->> méhész szaküzlet/szakember) nehogy leégjen a tető és nyomatni befelé. Méhész ruha ajánlott...█ Egyszer elmegyek érted!! Érted? █
-
Varga Csaba
aktív tag
Akkor vietnámban igen sok kókuszzsírt használtak el az amerikaiak
A félreértések eloszlatására közlöm, hogy a napalm nem más mint kocsonyásított benzin. Amit annó vietnámban repülőgép szárnyra szerelhető póttartályokban kevertek össze felhasználás előtt. A benzinhez kevert kocsonyásító szer a Nátrium-palmitát volt innen a Napalm szó...
Amúgy a napalm nem összekeverendő a naphta-val ami a görögtüzek és az önygyújtóbenzin egyik alkotóeleme..
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
-
szesa
senior tag
Ez a purhabos jo lehet de csak akkor ha mindenhol korbe tudod nyomni.
Ez meg ha jol olvastam nem lehet mert a kulso resz (ami a deszkak felol van) nem elerheto. Tehat ha gaz van a deszkak kozti reseken kirajzanak.
Ezt lebontani nehez ha nem szakad le egyben...-
-
Zordkaszás
senior tag
-
gozso
őstag
lehet hogy kérte, vagy kérdezte már valaki...ha kiirtottátok a lakókat mi a terved a fészekkel? nem adanád nekem?
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
DaSilva
senior tag
válasz Varga Csaba #170 üzenetére
olmószt.
a napalm szó a naphthene+palmitic acid-ból ered, ami az ős napalm. a palmitátot kókuszból kiszedni kicsit erőltetett, de nem elképzelhetetlen. simán lehet, hogy akkoriban olcsóbb volt, mint disznót vágni, vagy pláne szintetizálni.
a második világháborús napalm: alumínium-hidroxid naftén- és palmitinsavészterei benzinben habosítva.
a vietnámban bevetett és azóta alkalmazott napalmoknak már semmi köze az eredetihez, abban egy spéci polisztirol van 'oldva' benzin-benzol elegyben.huss, fohászom száll feléd
-
ngabor2
nagyúr
Mifelénk kisebb, de igen fürge kecskedarázs van dögivel. (Paravespula vulgaris )
Ezek nagy, lapos fészkeket raknak, nem ilyen gümbölyűt. Ezeket próbáltam írtani egy időben, nem túl nagy sikerrel. Tűzzel, Chemotox-szal próbálkoztam. A padlás tele szokott velük lenni... -
TéKrys
senior tag
De ha be is fújja purhabbal, vagy valahogy elszigetelni őket még akkor is le kell venni a fészket valahogy. Ami sztem még mindig rizikós. Én csakis a tűzoltókat (szakembert) ajánlanék.
http://www.hackthat.net/df/ddos/13300/index.html - egy jó kis oldal, nem kell félni tőle :D
-
Bencom
senior tag
bocs, de ebbe nem fért volna bele?
Bővebben: link
nem azért, mert az én topicom, de már engem is sokszor megszóltak érte, ha új témát nyitottam valamiért.
és az régebbi.nincs MSN-em már ez is baj:(((
-
Flameus
aktív tag
Nos, kérj kölcsön/szerezz valakitől egy 2/5 kg-os CO2 gázzal oltót!
Ha megvan akoo' lefagyasztod vele az egész fészket, majd kivágod/fegyújtod/fedugod/vagy'akármi...esetleg valakit meg is ajándékozhatol veleNone of Ain't - Ni Lovagjai CS-S FUN Clan - www.nilovagjai.hu
-
rup1u5
nagyúr
horror
egyszer lefujtam kemotoxal egy lodarazsat.
mikozben vergodott a foldon nyomkodta kifele a fullankjat ami legalabb 4-5mm hosszu volt es szep kis cseppekben jott belole minden kitolasnal a mereg.
elegge para volt pedig az csak egy darab volt beloluk.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
simonzé
addikt
-
pumpedli
csendes tag
Bővebben: link nemis tudtam hogy ilyen jó pénzeket számolnak fel a darázsfészkekért. sztem te se hagyd kárba veszni
''Reality is our game ;)''
-
simonzé
addikt
Erről egy vicc ugrott be:
-Mi a hasonlóság a tehénlepény és a nő között?
-Minél öregebbek, annál könnyebb felszedni őket.
Bocs, szóval a darázsfészeknél tartottunk.
A PUR hab azért nem nyerhet, mert kitágul, és szétnyomhatja a darázsgarázs falát. Bár szerintem addigra már kimúlnak a katonák odabent. Főleg ha hűvös éjszakán csinálod, amikor a védők le vannak lassulva...I don't fit in. I fit out.
-
HÁZIGAZDA
gyerekek,
aki nem ért hozzá, ne tegyen javaslatot, hogy SZERINTE mi lehet jó megoldás... tudjátok, itt nincs save game, load game. ha odamegy nagy bátran a purhabbal és beszopja (valamiért, bármiért), akkor egy kicsit kevés lesz egy ''bocs, azt hittem működni fog''...dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ja, és ez a ''hidegben be vannak lassulva'' a legjobb. hurrá. GARANTÁLOD, hogy 1000 darázsból 1000 be lesz lassulva?!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
szesa
senior tag
Ezt ugyan ugy be lehetne irni minden topicba de akkor nem nagyon szolalna meg senki
Minden forum ''SZVSZ''-rol szol nem?-
-
Adrian Mole
senior tag
Garantálni nem lehet, de ha valamikor, akkor csakis hidegben érdemes darazsat írtani. Melegben darázsírtás úgy végződik, mint a rajzfilmekben: nagy felhő rovar, előtte fut a delikvens.
Párás, hideg hajnalon meg kevéssé aktívak (persze a nagyobb kolóniák melegítik magukat, mint ahogy a méhek is), de kifelé kevésbé jönnek.42
-
Racecam
nagyúr
Ezzel most teljesen egyetértek, ha valaki ezeket elolvasva, komolyan veszi az itt leírtak egyikét-másikát, és netán még allergiás is a lódarázs mérgére, amit lehet, hogy nem is tud, az nagyon komoly bajba, akár életveszélybe is kerülhet!
Ez így tényleg nem játék!
u.i.: Bizzuk szakemberre a dolgot. (Ahogy, ha jól tudom a topiknyitó is tette!)
(Én is méhész vagyok, voltam.)
[Szerkesztve]Com'è diverso il mondo visto da qui
-
anulu
félisten
a szívbaj jött rám hírtelen. a PC-mnek ugyanis Lódarázs a becsületes, törzskönyvezett neve (már kb 7-8éve...)
bocs az OFF-ért"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest