- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobafett
tag
-
Djuree
félisten
válasz Kiss_R #28715 üzenetére
nem erdemes hasznalt alkatreszt. en pont ma jottem ra hogy soha tobbet.
most is az egyik csomagba, torottek, ragottak, fakultak voltak. most irhatom az emailt az eladonak h mi volt szar mi helyett kuldjon ujat. aztan vagy kuld vagy nem.
amugy alig dragabb az uj, nem erdemes szarakodni, a hasznaltat ugyis mosni kell, poros, koszos, ki tudja ki milyen kezzel nyulkalt hozza.
max neha par ritka es draga alkatreszt eri meg, de az nem gyakori.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
válasz Kiss_R #28717 üzenetére
annyi elemert tenyleg soknak tunik. nezd meg mik a draga alkatreszek es probald meg cserelni, van mikor majdnem teljesen ugyanolyanra tudod cserelni es sokkal olcsobbra jon ki.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
törölt tag
válasz Kiss_R #28719 üzenetére
Ezek csalókák tudnak lenni. Idővel kijön belőlük újabb “verzió”. Ha megnézed, amit linkeltél azt csak 2015-ig gyártották.
Itt az újabb és olcsóbb verzió:
[link]Ennek érdemes utánajárni. Nem tudom mi a moc amit építeni akarsz, de láttam már többször is, hogy illető nem figyelt és betett valami régebbi alkatrészt sokkal több pénzért. Holott annak újabb verziója (ami egyébként ugyanaz csak itt-ott picit másként néz ki) jóval olcsóbb lenne.
Sajnos ez a legnagyobb átka a studio és ldd építésnek. Mivel ott minden elem fel van sorolva, így utána kell járni, mielőtt beépíti az ember, hogy az kapható vagy nincs e belőle újabb.
[ Szerkesztve ]
-
zbundy
aktív tag
válasz Kiss_R #28758 üzenetére
Nekem gyerekkoromban nem volt Lego-m. Igazából soha nem is vágytam rá, visszagondolva lehet a létezéséről se tudtam. Dínókkal, kocsikkal játszadoztam. Később foci, horgászat. Aztán beszívott a digitális világ és mocskos nagy kocka lettem. Aztán 2 éve megvettem az első Lego készletemet és rögtön a legnagyobbat a 75192 Falcont. Hiába nagy SW rajongó vagyok. De azóta már Lego rajongó is vagyok és kitépett a virtuális világból. Persze játszok azóta is, de már a szabadidőmben a Lego is fontos szerepet játszik. Jah és 30 vagyok 😀
-
törölt tag
válasz Kiss_R #28758 üzenetére
transferwise.
engem is megvágott egy magyar bank, mikor közvetlen utaltam svájci számláról a magyarra. 55,6k forintból maradt 50,5k... azóta csak is, igy. ha nem kellene bizonyos okok miatt a magyar számla már rég beszántottam volna, mert röhej mi pénzeket legombolnak az emberről.
egyébként kérd akkor "extra biztosan" amikor rendeled. még mindig olcsóbb mint ha elveszne és rendelhetnéd újra.
-
törölt tag
válasz Kiss_R #29038 üzenetére
Ne félj tőle. Inkább törődj bele az elkerülhetetlenbe. Nem lehet leállni mert mindig van valami.
Én pl most kezdtem el összerakni a kikoltozes miatt szétkapott modularokat. Ninjago city közben a Harry Potter filmeket néztem. Sose érdekeltek a HP készletek de most már a nagy Hogwarts-on gondolkodok, hogy lehet mégis kéne. -
wrrs
tag
válasz Kiss_R #29038 üzenetére
Az egyik régi-régi ismerősöm fent él Pesten.
Meglátogatott pár hete és látta, hogy az új hobbim miatt kb. már csak az élő embereknek nincs helye a lakásban. Tátotta a száját rendesen, majd visszautazott.1 hete küldött egy képet, hogy a Westend-ben van a kékség és ha már ott járt, megvette a Treehouse készletet akciósan. 25 éve nem nyúlt Lego-hoz. Jött még pár összerakós kép. Alig mertem mit írni neki, aztán jött egy újabb adag kép, amiben már a Mustang-ot rakta össze.
Megerősíteni tudom. Vagy ellenállsz még az elején, vagy tényleg jön a lejtő. Ami a legrosszabb, hogy én pl. azt hittem, hogy a készletek viszik a pénzt. Sajnos nem. A MOC-ok az igazi pénznyelők. Egy 500-1000db-os MOC mire kitúrod elvisz 2-3 értékelhetőbb készletet árban. Ráadásul még készen sem vagy vele, máris megvan a következő áldozat, ami szebb, nagyobb, vágatlan.
Én most ott tartok, hogy eddig a PC előtt eltöltött időt akartam csökkenteni a tevékenység alapú Legózással, most meg napi szinten nyomom a Stud.io-t is a MOC-ok miatt.
Szerencsém van viszont, mert közben meg a munkámba is bejött a Lego, szóval jelenleg van 8 készlet Core EV3-am és az összes kiegészítő hozzá, Space, stb. Szerencsére a Technic nem vonz különösebben, így ennek ellen tudok állni. Mondjuk nem hátrány, hogy úgy foglalkozhatok vele, hogy ez pl. egy forintomba sem került. Nade a többi..........
-
kbalage2
aktív tag
válasz Kiss_R #51729 üzenetére
Sajnos eléggé vissza kell bontani, amikor az első és hátsó tengelyeket a helyükre húztad ott nem volt szimmetrikus a 2 oldal. Itt láthatod hogy kéne kinéznie.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Llew
senior tag
válasz Kiss_R #83847 üzenetére
Pick a Brick (röviden PaB) kereteben tudsz közvetlen a legótól vennni elemeket. Leginkabb aktualisan használt elemek. Regi ritka itt sem valószínű. 17 000 felett ingyem szallit.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
válasz Kiss_R #83861 üzenetére
Technickben mondjuk semennyire nem vagyok otthon, de meg lehet tudni ez milyen moc?
Már csak azért, mert ezt kiváltani nyilván nem lehet, de a Dark blue szín életbe vágó? Mert más színben párszáz forintért elérhető az elem.Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Llew
senior tag
-
sb
veterán
válasz Kiss_R #83863 üzenetére
Sajnos a sötétkék kevésbé gyakori elem, sok spec elem nincs meg benne vagy nagyon korlátozottan, lásd ami épp hiányzik.
Színcserével sima kékre megoldható lenne a dolog, abból szinte minden van, ez az elem is elérhető olcsón.
Vagy más elemmel is lehet próbálkozni. Hirtelen ezeket találtam... egyik sem olyan mint az eredeti képen de a MOC-on is eléggé eltér szerintem ez a rész. Egy vastag kék, lépcsős elemben végződik a levágott kúpszerű vékony kék/fehér sávokkal ellentétben.
Brick, rounded elemek között van még pár használható.
Vagy ez létezik fehérben.. ill. az eredeti elem is ami drága sötétkékben.Esetleg valami épített, erre clip-ekkel megoldható lenne a hajón látottakhoz hasonlóan (csak ott fix a felfogatás):
Sajnos ilyen félhordóból is csak világosabb kék létezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.