- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Szolnok: néhány teljes árú, van amin ugyanúgy -30% van, mint az ünnepek előtt. 50%-os is van, de jellemzően kevésbé érdekes szettek. 41734 Friends mentőhajó 17-ért jó vétel, nekünk nem kellett, van 3 Friends hajónk már, duplatestű is akad.
Harry Potter kviddics láda volt féláron, a Pán Péter Big Ben 13k. De alapvetően ki is van fosztva a szolnoki bolt. Roxmorts téli falu 26k 30%-al, azt mondjuk 50%-ban vittem volna.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Melezor
csendes tag
Soroksáriban is épp átárazták, a fenséges tigris 31129 9990,- ami látványosan megérte (én csak gyerekruhát vettem ), ez a teljesség ígénye nélkül
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz RapaNui1 #75731 üzenetére
Használtan most vettem először és szerintem utoljára életemben, pont a Venator "személyében". Hát ha 6x nem kaptam idegösszeomlást és 10x nem rage-eltem, akkor 1x sem... Mikor 20 percig keresek 1 kiszabott darabot, akkor agyvérzést tudok kapni...
Vagy van esetleg bevált módszere valakinek a rebuild-ekre? Egyáltalán ilyen elemszámú set-eknél lehet őgy szortírozni, hogy ne legyen eszement szopás az újraépítés? Most jöttem rá, hogy mekkora segítség a számozott, kis csomagos szortírozás.
Falcon ráadásul ~ezerrel több darabbol áll, mint a venator.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Dilikutya
félisten
válasz TheProb #75757 üzenetére
A számozott csomagos szortírozás segítség, de az nem legózóknak való. Van, aki szín szerint szortíroz, szerintem a forma alapján célravezetőbb, könnyebb a keresett színt kivenni az azonos formák közül, mint egy 2x2 fekete kockát kikeresni egy nagy tál feketéből.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Mauzes
addikt
válasz TheProb #75757 üzenetére
Persze, két megoldás van. Ha egyben kapod meg, akkor szétbonthatod számozás szerint visszafelé haladva. Elég pepecselős, de utána gyári összerakási élményed lesz.
A másik az előszortírozás. Ekkor az egy nagy kupacra való szétbontás viszonylag egyszerű, nem kell figyelni és gondolkodni. Utána viszont a kis kupacokra való szortírozás szintén pepecselős. Ekkora készletnél a legjobb elem típusonként (és nem színenként) csinálni. Az hogy hány felé érdemes, azt a szett, idő, tárolási lehetőségek adják meg. Szerintem legalább 30 kis kupacra simán reális egy ekkora szettnél, és még így is lesz majd néhány ritka elemnél hosszabb keresgélés. -
TheProb
veterán
válasz Mauzes #75761 üzenetére
és #75759Dilikutya: Én is forma/típus alapján próbáltam szortírozni, de leginkább a kevés tál miatt nem tudtam eléggé szétszortírozni. Az apró elemeknél volt szopás leginkább. Azokat egy IKEA-s tálcára szórtam, de egy agyrém volt kikeresni, amit kellett. Aztán ami még eszemet szopás volt, hogy a papír alapú építési mútatón baromi nehéz volt megkülönöztetni a Venator 2 fajta szürkéjét, ezáltal sokszor rossz szín lett beépítve, így többször vissza kellett bontani 1-2 modult. Ebben mondjuk a telefonos app segítség volt, ott azért egyértelműbben látni lehet, hogy melyik színre is gondolt a költő.
A számozás szerint visszazacskózást amúgy hogy oldod meg? Honnan tudod, hogy hányasban mik voltak?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
HUN_Sector
őstag
-
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #75763 üzenetére
Boldog szülinapot neki
-
Mauzes
addikt
válasz TheProb #75762 üzenetére
Útmutatót hátulról visszafelé nézed. Ha szerencséd van és olyan a szett, akkor a szakaszhatárok oldalai alapján egyértelmű, hogy meddig kell lebontani adott zacskóhoz. Ha nincs szerencséd, akkor lényegében lapozgatva tudsz csak haladni visszafelé, hogy semmi ne maradjon ki. (Jellemzően azért ritka, hogy tényleg laponként kell haladni, mert ilyen esetekben is nagyobb részegységeket kell több oldalon át építeni.)
-
crocy
tag
válasz Mauzes #75765 üzenetére
ha mar a visszabontasnal tartunk. a gyari szamozott zacskokat van ertelme megtartani?
en biztos nem raknam azokba vissza az elemeket - bar lehet vmi hokezelo cuccal vissza lehet zarni - csak a tovabbertekesitesnel szamithat a fetisisztaknak .karacsonykor nem birtam ellenallni, kiraktam a lombhazat. gyonyoru set, imadom.
de eldontottem, nalam egyszerre egy set lesz kirakva, par honap mulva bontom szet es epp en is filoztam rajta, hogy lenne erdemes szetbontani.egyelore arra gondoltam veszek ilyen simitozaras tasakokat es abba pakolnam vissza.
meg az is megfordult a fejemben, hogy nem teljesen szednem szet, hanem ilyen nagyobb darabokban raknam vissza a dobozaba.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Kockavárosról mit lehet tudni? Milyen bolt? Nem ez az, aminek köze van a Kockabolygóhoz? Merjek rendelni előrefizetéssel? Automatába máshogy nem enged.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Throme
veterán
válasz Dilikutya #75771 üzenetére
Nekem eddig minden megjött onnan, előre fizetéssel.
Visszanézve az email-eket, 2016 óta vásárolok a Kockavárostól.Korábban a Kockabolygótól is rendeltem már párszor, 2020 óta, legutóbb idén júniusban.
Szerintem, ha nem kell visszaküldözgetni (nekem egyszer se kellett), akkor nincs gond. Legutóbb a fórumban a visszaküldéskor jöttek a problémák. -
Balesz1899
aktív tag
A Kockashopnál elgurult a gyógyszer mostanában? Concorde 155e (Lego.com 80e), de minden kb duplája, mint máshol. Marvel minifigura 7 ezer (1700 helyett), régebben nem voltak ilyen elmebajos árazásaik...
-
Diesel38
tag
válasz Balesz1899 #75773 üzenetére
Miután csináltak egy olyan fekete pénteki akciót ahol konkrétan drágábbak voltak a termékek mint az előző nap vagy csak simán centre ugyan annyi. Egy darab sem volt akciós, de még egy minifig se, én nem lepődők meg tőlük semmitől. Facebookon meg csak szorgosan törölték a kommenteket aki rákérdezett, hogy netán valami gond van az oldallal vagy mi van.
[ Szerkesztve ]
-
HellGreg
őstag
Corvette 153 ezer
-
Balesz1899
aktív tag
válasz Diesel38 #75774 üzenetére
Igen, nagyjából ott ment félre náluk valami. Olyan, mintha sértettségből duplázták volna az árakat. Hozzászólni persze nem lehet, mert azonnal gyomlálnak. Pedig régebben vásároltam náluk párszor, de egy ideje csak jobb alternatíva van a piacon
Mondjuk amíg az árukeresőn napi hatszáz olyan értékelést kapnak, hogy "jó ár", meg a "legolcsóbbak", addig valószínűleg nem érdekli őket, hogy nem náluk költöm a pénzem... -
GALARDO
addikt
How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS
-
balint82
senior tag
Jó durva a s@h, tegnap reggel rendeltem, ma meg már úton van a csomag.
Google Pixel 4a
-
Throme
veterán
válasz HellGreg #75775 üzenetére
.. azt éppen tegnap én is néztem
... mondom mi van???
Amúgy annak a szettnek nem értem az árazását, mert nagyon tartja a 60-63k huf árat.
... és ami fura, hogy csak kb 3 üzletet hoz fel az ár összehasonlító oldal is.Ha nem kezdik el akciózni, akkor nem fogják megvenni és kb 1 évesen ki is vonhatják a forgalomból legóék...
-
HellGreg
őstag
válasz Throme #75780 üzenetére
Én sok mindennek nem értem az árazását mostanában, képesek 2000 db-os szetteket közel 100K-ért árulni... pl. a Hókuszpókusz ház, ami egyébként tetszene, de nem ennyiért. Persze a kovácsműhelyt anno 50-ért vettem (pont a kockashopban), és az a hasonlítási alapom.
Viszont a Camaro és a Mustang most 48K a lego.com-on.[ Szerkesztve ]
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz HUN_Sector #75745 üzenetére
Úgy, hogy ÁK aktuális legjobb árhoz viszonyít az oldal mindig, tehát az aktuális piacihoz, nem az oldalon szereplő áthúzott árhoz (ami sokszor nem mond sokat). Ez az esetek 95%-ban szuper dolog, amikor viszont készlethiányos készletek nepperboltok áraihoz viszonyítok akkor meg gáz. Sokszor inkább kitörlöm az árakat, de most amikor felvettem, akkor figyelmetlen voltam érdemes lett volna itt kivételt tenni. Javítottam, köszönöm, hogy szóltál!
[ Szerkesztve ]
armegoszto.hu - akciók egymás közt :::..::.. https://www.facebook.com/armegoszto ::..::
-
sb
veterán
válasz HellGreg #75775 üzenetére
Náluk (is) szerintem valami automata áraz, nem hiszem, hogy napi szinten folyamatosan kézzel átáraznának. Korábban is jellemző volt, hogy ahogy elfogy ÁK-ról egy készlet vagy akár csak megfogyatkozik és mondjuk 2-3-4db bolt marad csak árulni akkor egyből felkúszik az ár, bőven forgalomban lévő készleteknél is és szinte mindennél. Így volt pl. anno a Countach SC-nél is, amikor 1.5 hétig épp megfogyatkozott a bolti készlet akkor ők egyből 10-15k között adták. Stb...
Most meg lehet, hogy kicsit meghülyült a rendszerük.Amúgy a kocka.hu-n is írtam korábban, hogy vmi automata árazhat. Többször látni, hogy éjfél után 1-1 készlet átárazódik. Akár fordítva is: nap közben heteken át X Ft, éjjel pedig olcsóbb 1-2 óráig, akár több este is. Aztán reggelre újra X-ért van kirakva.
-
formula01
senior tag
Lego.hu-n van pár jobb akció ha vkit érdekel, pl. Chevrolet Camaro Z28 47943 Ft.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
HellGreg
őstag
Van benne valami, nem hiszem, hogy józan kereskedő ilyen elmebeteg árakat lőne be, hogy mindenki meneküljön tőlük. De azért időnként vethetnének rá egy pillantást, mert nagyon gáz.
A kifutott szetteknél ott van, hogy 20 nap a beszerzési idő, és valami agyament ár megadva. Ezek szerint nepperektől szerzik be jófogáson ezeket?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Nálunk is hasonló a felállás, de végül maradt a GT.
Gyerkőc kapta a GT-t, én kaptam volna a Batmobilt... és közös ajándék/építés a WV Alpesi házikó+gwp lett volna. Aztán felsőbb erők úgy döntöttek, hogy ez így sok lesz Legóból. Maradt a GT+WV. Batman eltéve későbbre.Azóta ezek szépen meg is épültek. Kicsit fordított felállásban amit más írt. Nálunk a gyerkőc (9) szépen összerakta a GT-t. Én egy helyen nyúltam volna bele amikor megunta a felénél. Miután pár perc manual nézegetés után 3-4 dolgot mondtam neki, hogy mit ronthatott el, majd elmagyarázta, hogy apa hülyén nézi és minden oké... építettem pár sort, majd visszatértem a nekem való egyszerűbb házhoz.
(Ez a fekete-sötétkék színkombináció elég halálos. Meg hát az izometrikus nézetben volt jó pár hely ami úgy nézett ki mintha... visszalapozva látszott csak, hogy valóban máshogy áll mint a képről látszódna.) -
-
alite
senior tag
75335 BD-1 készletek is megfogyatkoztak, ÁK-n meg is ugrott 43k-ra, pár hete még 30k alatt lehetett kapni. Mondjuk úgy tudom, hogy ez a készlet most decemberben vonul vissza.
Btw, aki még ki akarja fogni 30k körül, annak érdemes tenni rá Alza-n egy termékfigyelőt, ma reggel is visszakerült náluk 2db, de hamar elvitték.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Throme #75559 üzenetére
Már régi.
Készletből nincs olyan sok benne de ki lett egészítve egy BL/sah alkatrész rendeléssel, hogy 4-5-6 modellt meg tudjunk építeni. (Ez volt ugye a nagy terv és több mint 1 évig tartott is komolyabb Technic készlet vásárlása nélkül, egészen az Alza akciókig. Nomeg az Audiig, de az kellett.)
Itt azért van némi eltérés az eredetihez képest, de amúgy a leírás szerint épült. Ami hiányzik: némi korlát a fülke oldaláról, ill. a billentő aktuátorból nem vettem meg a hosszabbat (elég drágák), a rövidebbek vannak megtoldva kicsit. Ezen kívül "gyári"
Volt már építve Buggy, meg egy motorizált Defender 90%-ban, ott meghalt egy motor és a végén nem lett befejezve. Hátra van még: 911, Extreme Adventure, Claas Xerion.
-
Fifaisshit
őstag
Tudom nem újdonság senkinek de azt kell mondjam ennyire jó megoldásokat rég láttam mint a Deloreannel
Élveztem minden percét , talan utoljára a Titanic volt nekem ennyire jó építési élmény
-
zbundy
aktív tag
Karácsony előtt csak összeépíteni volt időm az aktuális winter village készleteket. 2 Winter Chalet tulajdonképpen😅 most az ünnepek után próbálnám beépíteni valahogy a terepasztalba, de kezd túlzsúfolt lenni. A Harry Potteres “karácsonyi/téli” épületeket már ki is kellett vennem, hogy elférjek. Azt hiszem nagyobb asztalra lesz szükségem
Egyszerűen ezt nem lehet már rendesen lefotózni, hogy átadja a valóságot.
-
apholyon
aktív tag
válasz zbundy #75798 üzenetére
De örülnék egy ilyennek... De a kifutott másfél-kétszeres (többszörös?) áras készletekre már keresztet vetettem... Ellenben az érdekelne, hogy a körhinta melyik készlet? Nagyon bejön... Gyerkőc feszt az ilyeneken körözik a vásárban...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Kvelstadt
veterán
Lehet volt már itt szó róla, (nem mindig olvasom vissza mikor kitermeltek ilyen 200+ hsz-eket pár nap alatt) vagy nem tudom mennyire van átfedés az itteni és az otthoni lego store akciók között, de gondoltam felnézek mert úgysem tudnak meglepni, erre a lego azt mondta "hold my beer kedves krisztián.. "
Betolták a Ford mustangot meg a meg a Carp z28at is 149ről 105 fontra.
Itt jöttem rá hogy mikor a múltkor azt mondtam hogy engem ezek nem érdekelnek mert nem technic, valójában az volt a bajom hogy annyiért nem érdekelnek.
A Mustangon még gondolkodom, de a Camarora úgy nyomtam rá mintha nem lenne holnap.. 😅Ja és Zbundy
Atyaég mi az az asztal.. Én meg örülök ha 60as polcra kirakok 3 technicet.. 😅[ Szerkesztve ]
"Én jókor dodgeolok, a boss üt rosszkor!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xbox One
- Elektromos cigaretta 🔞
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Milyen notebookot vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest