- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz gaga33 #56249 üzenetére
ez igaz, de en mondjuk nem forintban szamoltam es itt az inflacio annyira nem durva. meg beszerzesi aron tenyleg elpocsekolas lenne, ezt elrontottam fentebb. egy "picivel" folotte mar okesabb.
ami viszont eleg durva, hogy most a var kerul a maga 4500 elemevel 150k-ba, anno a docks 3500 elemszammal valahol 60 korul volt. bar itt bejon a csodas forint is.
-
gaga33
tag
válasz #75376384 #56252 üzenetére
2018-ban 308 forint volt az euró. Most legyen 420 forint. A Docks a Legónal 230 euróval nyitott, másodpiacon nyilván olcsóbb volt. Durvan 71.000Ft volt akkor, most 96600 Forint lenne kb reálisan, de ha egy csocsó 91.000forint akkor ez valószinű 120 ezer. Ugy gondolom a Lego külföldön is indokolatlanul drága idehaza meg már nem is mondom. Amugy az egy nagyon jó készlet, de ha most feltenné valaki 200-ért szerintem sokáig árulná..... 150-ért sem vagyok biztos benne hogy 1 napig. Ami a nagyobb baj, hogy ha belegondolunk igazán nagyon jó készlet nem sok volt az utóbbi pár évben ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz gaga33 #56253 üzenetére
Szerintem is ott rejlik a régi készletek nehéz eladhatósága, hogy a Lego dömpingben nyomja ki a készleteket, a nagy és drága cuccokat is. És persze vannak jól sikerült király készletek a múltból, de amikor a user választ, hogy 180-ért vegyen egy City Docks-ot (amiről ráadásul nyilvános infó is, hogy anno 60 ezerbe került), vagy ehelyett 150-ét választhat egy jóval nagyobb 90 éves várat, vagy egy Hullámvasutat, vagy csomó mást, és kap vip pontot meg ingyen kiszállítják neki, és hivatalos az egész adásvétel, nem egy idegennel kell boltolni az interneten, hát akkor sokan nem az előbbi mellett döntenek. Vagy ha nagyon Ninjago-t akar, akkor még mindig ott van 100-ért a sokkal nagyobb City Gardens és a maradékból vehet még valami komolyabb cuccott mellé.
Szóval az ilyenek megmaradnak a gyűjtő vagy fanatikus féle vevőknek, de azok közül is csak a gazdagabbaknak. Hát nem tudom, mennyi ilyen van és mennyi fog maradni a megélhetési költségek drasztikus emelkedése után.
Mod: meg én azzal sem értek egyet, hogy le kell követni a BL árakat. Azt látom, hogy a legtöbben sz*rrá akarják nyerni magukat a Legoval és a lehető legmagasabbra rakják be az árat, mert hogy "ez a piaci ár, nézd meg BL-en". Oké, hogy nem beszerzési áron akarja senki, de az is lehet tök működő modell, hogy a beszerzési árra rárak az ember egy tisztességes hasznot és kész, nem pedig berakja a maximumra az árat, hogy hátha elmegy.
De nem akarok a magas lóról beszélni, ezzel a móddal sincs gond, ha valakinek sok ideje van. De én pl ha megnézem a másodpiaci árakat, és annak még a legeslegaljára betett ár is tök jó a beszerzési áramhoz képest, akkor nekem az pozitív kimenetel és nem érzem úgy, hogy elherdáltam bármit. Inkább örülök, hogy elmegy pár nap alatt egy szett és nyertem rajta.[ Szerkesztve ]
-
gaga33
tag
válasz Mauzes #56254 üzenetére
Sajnos ez pontosan így van. Megvettem majdnem az új Karácsonyi szettet a minap. Mondom 2 ajándék ami kb 10-12 ezer forintért elmenne mert már meg van nincs kettőre szükségem, és máris csak 28-30 a szett. Sajnos nem tetszik, nem illik bele semmibe. Ahhh majd eladom. Azután elgondolkodtam minimum 2 évig marad ha nem három. Kijön a másodpiacra olcsóbban, esélyem sincs addig eladni ára körül amíg forgalmazzák mert boltból hivatalosan majdnem annyiért inkább megveszik mint a neten egy idegentől. Azután újra megláttam a szerintem szebb mézeskalács házikót ami már nem igazán kapható 39900 forintért, és csodálkoztam hogy még nem vették meg hónapok óta... Menő készlet de mivel 25 körül volt, sajnálják rá a 15+-t, inkább vesznek mást.... Szóval összegezve ha most venném a Fő utcát minimum 3 évig kerülgetném és valószínűleg 0 haszonért tenném ezt... Az meg már remélhető hogy a következő 2-3 karácsonyi készlet nem sikerül ujra ennyire "bénán" , szóval ez tovább rontja az esélyeket
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
törölt tag
válasz Mauzes #56254 üzenetére
Mondjuk a gardens pont segíthet eladni az ilyeneket. Elég megnézni néhány itteni fórumlakot. “Megveszem a sorozatból ezt, mert tetszik. A többi nem kell” két nappal később “kell a többi is”.
almat kortevel csak akkor érdemes összehasonlítani, ha valaki úgy költ pénzt, hogy minél hatékonyabban költse el azt. Ha nekem kell pl city meg docks mert bejön a gardens, akkor legkevésbé se fog meghatni egy ilyen új vár. Bármennyire is gazdaságosabb a megvétele. Erre epit ez az egész. Az már más kérdés hogy ennyire elcseszett pénzügyi helyzetben ki akar legot venni régebbről.
Majd jön egy boltos és jól megírja hogy amúgy ez most tök jól megy és csak mi vagyunk bénák, amiért nem tudjuk eladni.
[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Lego shopon 40 euro felett állítólag mario 30389 fuzzy készlet jár az alábbi kóddal: QX9QE9DV3W
-
Mauzes
addikt
válasz balint82 #56261 üzenetére
Na akkor ez nálam is megoldott egy kérdést. Sikerült még délelőtt rendelnem, de a Boutique Hotel vételre nem nyomtam rá, éppen lélektani határ körül volt, még gondolkodtam kicsit. Így már megint kiesik egyelőre.
Most már csak az a kérdés másoknak, hogy a Ray meddig lesz még.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz Mauzes #56262 üzenetére
Még, hogy nem pörög a lego.
- gyakorlatilag 2 nap alatt elfogyott a Télapó Kertje ( 61e felett kellett rendelni hozzá)
- Allee tömegnyomor. Elképzelni sem tudom, hogy mekkora forgalmat generáltak 1 nap alatt, de hogy 8 számjegyű, az tutti, sőt szerintem nem is 1-gyel kezdődik.Eddigi legolcsóbb eladó példány - durvább esést nyom ez a kis szett, mint a forint, pedig az már nagy szó :
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
gaga33
tag
válasz balint82 #56263 üzenetére
Közben magánember kb semmit nem ad el, egyéb webshop kapálózik, ingyen szállítás, ajándék coopos mikulás.... nem ettől pörög valami hogy akciok alatt elfogy az ajandek meg hasonlo. Ez megint inkabb ártott a masodkéznek mert hivatalos helyen lett elköltve ami igy kiszorul onnan Nem terem naponta ennyi pénz Legora. A mikulaskert már maradék volt nem kelt el ezelőtt.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
válasz balint82 #56263 üzenetére
Nem azt mondom, hogy "I see no correlation", de majdnem. Továbbra is az a véleményem, hogy egy egyszeri lokális Store akció (és nyitási esemény), meg hogy globálisan hány db gwp fogy (azt se tudjuk, mennyi volt), abból nem következik, hogy Magyarországon annyira pörög a Lego. De ez nem is fog tényszerűen kiderülni, konkrét adatai csak a Legonak, a webshopoknak, meg a Facebooknak vannak. Én belassulást látok, de leeht, hogy én látom rosszul.
-
addikt
Lion Knights' Castle. [link]
Valaki nemrég mint ha linkelt volna egy képet / cikket, hogy repedt darabok voltak benne ? Sajnos nem találom. Vagy rosszul emlékszem ?
-
Jófogás + whatsapp kombó után már facebook marketplacere is ráálltak a csalók. Foxpost + "fizettem a szállításért és az áruért" szoveg utan jon a kattints a linkre resz. Ott egy kozepesen hiheto oldalon pedig add meg minden bankkartya adatod . Elobb elfelejtette bekapcsolni a forditot, es irt oroszul egy mondatot .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
Freddy76
addikt
válasz ImpersonatoR #56266 üzenetére
Most fejeztem be az építést, egy hibás elem sem volt benne.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Sundesz
őstag
Azt írtak redittem az nem repedés, hanem az öntés eredménye.
Hörcsög Powa'
-
Mauzes
addikt
válasz maross #56268 üzenetére
Egyrészt köszi a tippet, másrészt pedig így legyen szerencsém máskor is. Épp ma írtam, hogy nagyon lamentáltam a Boutique Hotelen az akció(k) keretében. Dupla vip-vel és a 3 gwp-vel (azok eladásával) együtt bement volna 64 alá. Aztán először elfogyott a Spooky gwp, aztán a mikulás kertje, így elengedtem. Raádásul a 3 gwp eladása is nyögvenyelős lehetett volna. Erre pont láttam itt és be tudtam húzni 57-ért, zsír! Saját részre kell, doboz így nem szempont.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
-
HUN_Sector
őstag
Abban a reddites cikkben kitárgyalták a fröccsöntés vonalait. Nem volt törés
-
RapaNui1
aktív tag
Engem is elkapott a Lego hév, de többnyire próbálok olyan szetteket venni, melyeket szívesen össze is raknék. Persze vannak olyan készletek is, melyeket megvettem aztán sajnálom kirakni mert már akkora értéket képvisel, hogy feltehetően nem is tudnám eladni. Ilyenek például a WV szettek vagy a Modular buildingek. Aztán van jó pár Harry Potter készlet, amit nem is tudom miért is vettem meg, de végül is nem probléma mert a múltkor is egyben elvitték a 20. évfordulós szetteket, a Ninjago 10. évfordulós szettjeim meg még pár darabot egyben. A többi meg ha nem megy el a gyerkőc barátnője igazi HP fan legfeljebb elajándékozom neki. Befektetés is, szórakozás is, élmény is, ráadásul úgy gondolom, hogy nem gazdagodtam meg belőle, volt amin buktam is, volt amit árában adtam el, volt amin kerestem is pár ezrest, de összességében nem vagyok minuszban és ha hozzáadom az építési élmények adta pluszt, akkor úgy gondolom hogy elégedett vagyok.
-
gaga33
tag
Szerintem a 2022 Wv szettnél ez klasszisokkal jobb, picit európaisabbá téve bárhová illeszthető, de sajnos a Legónál nincs, pedig a vip pontjaim rápocsékoltam volna Nagyon egyedi elemekből áll és egy nagy téli tér közepét adná. [link] Sajnos idén kivonul
-
matyifej
tag
Én azért nem latom ennyire rossznak ezt a dupla vip pontot. Vettem egy UCS razorcrestet 9200 pontbol azért nem olyan rossz, mintha sima atlagos napon vettem volna. 12000-tol ugye 30 K jár ami mar eleg pofas.
-
apholyon
aktív tag
Emag-on pár jó áras (és keresett) cucc, ingyenes szállítás + rámegy a 2k kupon (árak így számolva):
10300 DeLorean 63k.
21332 Földgömb 57.6k[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Throme
veterán
válasz matyifej #56286 üzenetére
Amíg összejött S@H-on a 9600 pontod, vagy majd összejönne a 12k pontod, addig hány szettet vettél magasabb áron, mint a webshopok?
Mert ugye, amíg gyűjtöd a pontokat addig - értelem szerűen - nem használod fel, tehát nem tudsz semmilyen kedvezményt beváltani.Aji szetteket kaphatod, de azok vannak többnyire Kockán vagy esetleg máshol is, kb hasonló összegű vásárlás felett...
Tehát ne csak az uccsó vásárlást nézd, ahol felhasználtad azt a rengeteg pontot, hanem az oda vezető utat is
szvsz
szerk: abban az esetben, ha csak olyan szettet vettél S@H-n is , amik ugyanannyiba kerültek, mint a webshopokban, akkor Te nyertél és nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
Ha jól látom már semmi ajándék nincs a SAH-on.
Hörcsög Powa'
-
LÁZ
Topikgazda
@mindenki
a függőben lévő ekszelesektől még egy kis türelmet kérek, amíg elhárítjuk a zavart az erőbeninsta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
exelbe felraktam az első körös hellovíni cuccokat, második körben /jövő7 vége talán/ valszeg jön még la catrina/zombikertész meg még vmi
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
amazon prime-os akciók, akinek van ojannya
BD1 jöhet nekem , ha vki rendel, én már ellőttem a prime trialomat
LEGO 21226 Art Gemeinsames Kunstprojekt für 79,14 Euro (UVP: 119,99 Euro)
LEGO 31129 Creator Majestätischer Tiger für 30,59 Euro (UVP: 49,99 Euro)
LEGO 60338 City Stuntz Schimpansen-Stuntlooping für 32,19 Euro (UVP: 54,99 Euro)
LEGO 60329 City Schule mit Schulbus für 35,18 Euro (UVP: 59,99 Euro)
LEGO 60315 City Mobile Polizei-Einsatzzentrale für 26,43 Euro (UVP: 44,99 Euro)
LEGO 43205 Disney Princess Ultimatives Abenteuerschloss für 61,09 Euro (UVP: 99,99 Euro)
LEGO 43202 Disney Das Haus der Madrigals für 33,09 Euro (UVP: 49,99 Euro)
LEGO 10975 Duplo Wilde Tiere der Welt für 79,89 Euro (UVP: 129,99 Euro)
LEGO 41711 Friends Emmas Kunstschule für 42,39 Euro (UVP: 69,99 Euro)
LEGO 41714 Friends Andreas Theaterschule für 59,39 Euro (UVP: 99,99 Euro)
LEGO 41683 Friends Reiterhof im Wald für 42,39 Euro (UVP: 69,99 Euro)
LEGO 75968 Harry Potter Ligusterweg 4 für 43,18 Euro (UVP: 79,99 Euro)
LEGO 76399 Harry Potter Hogwarts Zauberkoffer für 40,75 Euro (UVP: 64,99 Euro)
LEGO 76396 Harry Potter Hogwarts Moment: Wahrsageunterricht für 17,99 Euro (UVP: 29,99 Euro)
LEGO 76216 Marvel Iron Mans Werkstatt für 54,29 Euro (UVP: 89,99 Euro)
LEGO 76206 Marvel Iron Man Figur für 28,03 Euro (UVP: 44,99 Euro)
LEGO 21188 Minecraft Das Lamadorf für 74,75 Euro (UVP: 129,99 Euro)
LEGO 21190 Minecraft Das verlassene Dorf für 28,86 Euro (UVP: 49,99 Euro)
LEGO 21183 Minecraft Das Trainingsgelände für 37,19 Euro (UVP: 64,99 Euro)
LEGO 71769 Ninjago Coles Drachen-Flitzer für 27,09 Euro (UVP: 44,99 Euro)
LEGO 75335 Star Wars BD-1 für 62,99 Euro (UVP: 99,99 Euro)
LEGO 75322 Star Wars AT-ST auf Hoth für 28,43 Euro (UVP: 49,99 Euro)
LEGO 71408 Super Mario Pilz-Palast für 84,89 Euro (UVP: 129,99 Euro)
LEGO 71403 Super Mario Abenteuer mit Peach für 37,29 Euro (UVP: 59,99 Euro)LEGO 42127 Technic Batmobil für 56,69 Euro (UVP: 99,99 Euro)
LEGO 42140 Technic App-gesteuertes Transformationsfahrzeug für 84,89 Euro (UVP: 149,99 Euro)insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Befutottak a pick a brickes lovagok - egy névrokonomhoz, kb 10 utcával odébb....well done
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest