Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • izee

    senior tag

    Helo

    Hűtés irányáról elméletben...várom a szakértői választ ;)
    Van egy kicsi ház, itt teszt: [link] [link]
    1) Hogy lehet ezt elégségesen hűteni?
    2) Amint a képeken majd látszik - a teszt is foglalkozik vele - a vga némileg elzárja a légáramlatot ezáltal a proc hője nehezen megy a déli híd irányába, viszont csak az ott lévő tápvetni szelőzteti a házat. Javítana a helyzeten egy olyan alaplap, ahol a pciex16 slot nem az első, hanem a második helyen van pl egy pciex1 után, ami üresen marad? (ha szükséges, csak rövid vga-t veszek bele a jobb levegőáramlás miatt)
    3) Valószínűleg kipróbálnám a Gigabyte G-Powerrel mert elvileg egy feles mélységű (12mm) ventivel beférne. Ha már a bordára kerülne pl egy 100x100x12-es scytche jyu, nem lenne úgy jobb, ha kifelé fújná a levegőt? (szóval nem az alaplapra, hanem ellentétes irányba)
    A tesztben látszik vmi fehér doboz, ami kivehető. Kivegyem...?
    4) szükség esetén a ház oldalfalán lévő rácsra (vagy hálóra) hogyan aggathatnék rá egy ventit? Ugyanez a kérdés, amikor a proc bordájára szerelem a hűtőt. Nem szeretném tovább bonyolítani, ezért, ha kell vmi segédeszköz, az könnyen beszerezhető legyen. És melyik irányba kell fújjanak?
    5) Passzív hűtéses kisebb vga befér a képbe? Azaz hő szempontjából a gépbe. Vagy szükséges hogy vmi mozgassa a levegőt a tápon kívűl?

    6) Igazából ott van a teszt, sima gyári hűtővel is bírja a működést... Az egyetlen nagy kérdés, hogy milyen hőtermelő vga-t vehetnék bele maximum? Egy radeon 5750-nel kiegyezek, de azért érdekel, hogy így biztonsággal lehűl-e a gép.

    A hosszú hsz mindig szerencsétlen. Ezek szerint biztos hülyén teszem fel a kérdéseket, vagy nem gondoltam át rendesen. Ha vki mégis veszi a fáradtságot, hogy utánaolvas (teszt) és értő módon átgondolja a helyzetet, annak a válaszát nagyon megköszönöm :R

    Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

Új hozzászólás Aktív témák