Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Atomgeszi

    veterán

    válasz Darksool #19037 üzenetére

    Amikor bejöttek ezek a led reflektorok azokkal az igazi hideg fehérrel, ami már már kék volt, na azoktól én is falra mászok.

    Egyébként a jól megválasztott színhőmérsékletű LED-es fényforrás(ok) szerintem semennyivel sem rosszabbak(legalábbis érzetre), mint a régi Wolfram izzók.
    Pl. apósoméknál 34 éve mióta megépítették a házat ugyanazok a fényforrások, ugyanúgy csak a 60-100W Wolfram izzók mehetnek mindenhova elvet alkalmazza, és számomra már az bántó. Egyrészt teljesen nyomasztó. Még több fényforrás is(több E27-es lógó izzó. :DDD ) hasztalan, ha az ember látni akar, a pontfény ott is fellelhető, ha nem jó búrát használ.. és hát miért használna? Lefogja csak a fényt. :DDD
    Apám ugyanilyen, mindenhova csak a hagyományos izzó mehet.. udvarra tehettem fel neki egyedül LED ufó lámpát(csak azért, mert mondtam, hogy nincs más abból a fajtából) és ezerszer jobban világít, mint a másik irányban elinduló hátsó udvar részen lévő E27.

    Lehet azért, mert én már a LED világba nőttem fel, de számomra(meg párom számára is) a LED fényforrások összessége sokkal homogénebb fényt ad az egész házban. Persze ehhez jól kell megválogatni a dolgokat.
    Van egy ismerősöm, a búcsús cnél vett a piacon ilyen ócska ledeket.. felrakták a gyerekszobába, konkrétan jéghideg fehér ledek.. őket nem zavarja. Csak szegény kisbabát sajnálom, hogy csecsemő korától ilyen fények közt kell élnie.. :(

    Amúgy meg amikor korszerűsítésre elnyertünk egy kórházat, mindenhova LED fényforrást írtak ki a tervezők, és a végeredmény pazar lett. Utána bemenni egy szocreálba megragadt kórházba maga volt a pokol.. Szóval szerintem sok minden múlik azon, hogy milyen is az a LED fényforrás. Azt is hihetetlen mód el lehet cseszni ez tény.

Új hozzászólás Aktív témák