Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mottie

    őstag

    válasz crey #37779 üzenetére

    Szerintem egyébként kezdőként a jó hozzáállás:

    Main role 2 champ (akik nem permabannoltak lehetőleg)
    - ha lehet lehessen használni másodlagosan is (pl Mid Annie, Cho, Lissandra)
    azon kívül pedig 1-1 hős minden más role-ra akivel "túl tudsz élni".

    Pár sor a "nem main" lanekről

    Ha nem vagy jó jungleben az általában azért van mert nem tudsz (jól) gankelni ezért rengeteg időt elvesztegetsz és lemaradsz erőben. Ha ez a helyzet akkor egy olyan hőst kell vinni jungle-ban aki könnyen farmol, ha esetlebb gyengébb gankekben is. Így ha csak a farmolásra fókuszálsz (+esetleg egy kis vision control, illetve az objektívek követése) akkor is releváns lehetsz.

    ADC-nek érdemes egy biztonságos, "könnyű" adc-t választani és Graves/Tristana/Lucian hármasból választanék és arra rámenni hogy ne maradj le nagyon farmban és ne halj meg.

    Support ide igazából olyan hőst érdemes vinni akivel tényleg gold nélkül is hasznos leszel. Ha nem tudsz aggresszíven játszani akkor hozz passzív hőst, Thresh pl egy általánosan jó választás.

    Mid - érdemes egy olyan hőst választani akinek van jó waveclearje és tud távolról farmolni (pl Ziggs) mert így biztonságosan tudsz farmolni egész meccs alatt, ha 1v1-ben nem is tudod megverni az ellenfelet. A poke-od pedig végig releváns lesz. VAGY egy Annie-hoz hasonló viszonylag könnyű hőst akivel könnyű ganket előkészíteni a junglernek, jó cc-je és burstje van.

    Top - ide olyan hőst érdemes vinni aki nem marad nagyon le lategame-ben de lehet vele viszonylag biztonságosan farmolni és nem fognak teljesen kiszorítani a laneből. Lehetőleg legyen egy tank, mert ezt várják el a mostani csapatok.

    Mind-> Ha nem vagy magabiztos akkor két dolgot kell csinálni: Koncentrálj a farmra és tartsd a laned wardolva, hogy i) lásd ha jön egy gank ii) tudd figyelmeztetni a csapatod ha az ellenfeled elmegy valamerre.

    Így ha mindenhova van egy-egy biztonságos hősöd akkor nem fog (gyakran) előfordulni hogy közöd sincs a meccshez és azt sem tudod mit csinálj. Felesleges -és nehéz- egyszerre lanenként 2-3 hőst magas szinten játszani, alacsonyabb főleg, mivel ott sokkal inkább a mechanikus skill és a hős ismerete számít, mint a "counter matchup".

    TL,DR: 2 hős main lanere, 1-1 minden másikra és nem leszel nagy gondban.

    [ Szerkesztve ]

    Be Victorious!

Új hozzászólás Aktív témák