Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz Doki16 #133001 üzenetére

    Szellőztetésnél nem az a lényeg hogy órákig nyitva legyen, hanem az hogy kihajtsa a párát. Nem egyszer kell nagyot szellőztetni, hanem többször keveset. Naponta 3x5-10-15 percre nyisd ki az ablakokat. És mindig azelőtt mikor elindul a fűtésed. Kint is páradús a levegő, nem kell hosszú időre kinyitni az ablakot mert az sem jó. Arra jó hogy kiszellőztesd a berekedt párát a lakásból.

    A konyhai páraelszívó miért nem ér semmit? Nem elég nagy a teljesítménye? Nálunk egy 15-20 éves Siemens páraelszívó van, 3-as maximum fokozaton ha több dolog fő/sül akkor is szépen elszívja.

    Régebbi házaknál, nálunk is az a "bevett" szokás hogy a spájz és a wc helyiségben állandóan nyitva van az ablak, bukón. A konyha mellett van a spájz, van egy harmonika ajtó, azt ha főzünk elhúzzuk, és az ablakon is ki tud menni a pára, illetve a páraelszívó is viszi kifele szépen. Ezt érdemes lenne átgondolni szerintem neked is.

    Én is vettem ilyen páramentesítő gépet. Mikor hazaköltöztem itt is 85% páratartalom volt szüleimnél, aztán azt hittem hogy valami megoldhatatlan probléma van itt is, mert szüleim mondták hogy szellőztetnek. Szellőztettek is csak napi 1x, vagy két naponta egyszer, ahogy épp eszükbe jutott. Hát a meleget nem lehet kiengedni. :) Azóta odafigyelek rá, naponta 3x ki van nyitva az ablak, hallom hogy kattan a termosztát (indítja a kazánt) és nyitjuk ki az ablakokat, 5-10 percre. Nálam a páramentesítő gép nem oldott meg semmit, amíg ment addig jó volt, utána ugyanúgy visszament az egekbe a páratartalom. Elkezdtem így szellőztetni ahogy írtam is, és kellett 2 hét mire beállt rendesen. Azóta semmiféle probléma nincs. Mondom, most is 54% a páratartalom, pedig az előbb volt főzés is.

    Egyébként az is lehet hogy nálad a fal alatti vízszigetelés vagy pedig az aljzat okozza a problémát. De először ezeket a dolgokat amiket írtam ki kellene próbálni.

Új hozzászólás Aktív témák