Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    Sziasztok!

    Panellakással kapcsolatban lenne egy kérdésem, tekintettel arra, hogy sosem laktam, illetve sosem láttam ilyen típusnak a felújítását.

    Adott egy 1979-ben épült paneltömb, ~5 éve panelprogram keretében kívülről leszigetelve. A tömbben a szóban forgó lakás 2017-ben teljesen fel lett újítva. Minden ami van, az utolsó négyzetcentiméterig, víztől, áramtól (falban elvezetve horonyban) nyílászáróktól kezdve minden.
    A lakás hibátlan, sok dekor elem, hangulatvilágítás mi egyéb van, amelyekhez gipszkartonozás volt. Sehol egy repedés, mondjuk be is van hálózva sok helyen.

    A lényeg az, hogy az egyik szoba fala külső fal, északnyugatra néz. Ott láttam kb a fal közepének táján ezt: [link] [link]
    Sajnos nem a legjobb minőségű a kép, de a lényeg látszik. Nagyon vékony hajszálrepedés is van a púpon, csak az a képen nem látszik.

    Beázásnak semmi nyoma, nem foltos, nem penészes, nem pereg. A tulaj azt mondta, hogy a felújítás után 1-2 évvel jelent meg, elmondása szerint ott a betonban volt némi hiba, be lett glettelve, de hálót oda nem raktak.
    Mivel a komplett felújítás dokumentálva lett képekkel, mutatta a falrészt, hogy milyen volt a beton, mikor a tapétát leszedték. Nem látszott repedés a betonon, vagy esetleg összeillesztés.

    Nekem nem tűnik vészesnek a dolog, megkopogtatva száraz és levegősnek tűnik alatta. Megnéztem kintről is a falat, semmilyen hiba, vagy repedés, vagy javítás nincs a szigetelésen és a vakoláson.

    Nem tudom a panel milyen, lehet esetleg olyan hibának a tünete ez, hogy szétrepedt a betonfal, csak nem látszik kívülről, de az nyomta fel? Vagy egyszerű glettelési hiba lehet? Villamos vezeték ott nem fut a falban.

    Máshol nincs 1 darab hiba sem az egész lakásban. Nekem nem tűnik vészesnek, a tulajok is elég rendes és megbízhatónak tűnő emberek, de gondoltam tudtok mondani valami okosat, nehogy lyukra fussak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák