Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pinnacle #5572 üzenetére

    "Nekem 161109510000 van, nekik teljesen más"

    Ha az előzőleg leírtak alapján a tied pl. ASM1153 chipes - fizikai szemrevételezéssel lehet a legbiztosabban megállapítani - , a gyártó pedig egy ASM225CM chipes újabb gyártású modellnél nézte a firmware-t, akkor nem meglepő az eltérés. De akár azonos vezérlőn belül is lehet eltérés a firmware verziója között. + Akár az egyik chip és firmware, akár a másik, az önmagában még nem indokolja az UASP és UNMAP nem működését, meg ha eleve azon funkciók támogatását feltünteti a gyártó. Sőt, eleve változtathatnak időnként a termék összetételén (pl. másik vezérlőchip alkalmazása) ha azzal a képességek nem változnak, valamint nem újdonság hogy ugyanazon külső ház akár többféle vezérlővel is előfordulhat pl. korábbi / újabb gyártás függvényében.

    Egyébként ha már írtál a gyártónak és a válaszuk szerint állítólag a tieden lévő firmware nem oké, akkor ilyenkor lehetne kérni, hogy esetleg küldjék már el a megfelelő firmware-t, vagy tegyék elérhetővé a termék weboldalán. Mert ugye egyrészt ha PID: 55AA azonosítójú a külső ház az egyik előző hozzászólás alapján, akkor annál megoldható a firmware frissítése az itteni téma összefoglalóban leírt módon. Másrészt ha valaki esetleg olyan modellt fog ki mint a tied - eddig nem említett itt senki ilyet ennél a külső háznál, ezért is érdekes - , akkor nyilván nem sokra megy a majd javítják megoldással.
    Na persze mindezt ugye akkor, ha esetedben az előző válaszokban (pl. ebben és ebben) említett alapos tesztelés - live rendszeren is célszerű, nem ront az el semmit, eleve külön OS külön meghajtóról (pendrive) futtatva - után biztosan nem a saját hardver- és szoftverkörnyezeted a probléma forrása, mert ellenkező esetben érdekesen venné ki magát a történet. Úgy meg pláne, hogy ugye most a gyártó is világosan szemléltette hogy működik az említett külső háznál az UASP (és akkor elvileg az UNMAP is), vagyis nyilván nem a nem működő állapot a standard.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák