Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz pirate777 #2770 üzenetére

    Üdv!

    A sebességprobléma kapcsán, azt nem írtad milyen rendszer alatt és mivel nézted, mert pl. Win7 alatt az USB 3.0 driver hiánya, vagy épp nem megfelelő 3.0 driver is okozhat furcsaságokat. De olyan is előfordul, hogy a Windows sz@rakodik és restart után helyreáll a sebesség is. Egy 2,5" WD Red üresen USB 3.0 portban ~ 115 MB/s körüli sebességet tud szekvenciális mérésnél és gyakorlati fájlmásolásnál (nagy fájlok) [teszt]. Na persze, ha már tele van másolva, vagy a forrás meghajtó lassabb, akkor nyilván nem lesz ennyi. A Kolink rack + WD Blue csak egy dolog, az lett volna az érdekes, ha másik házba téve gyorsabb lett volna a Red.

    A leválasztás utáni HDD leállítás megint olyan dolog, hogy a Windows beállításai is befolyásolhatják, pl. az aktív USB port jelensége. De a registry-hez egy értéket hozzáadva, ez is kiküszöbölhető [link], [link]. A másik fórumtársnál, a 3,5" külső ház ugyanezzel a vezérlővel leállította a HDD-t [link]. Igaz ez USB 3.0 + eSATA változat volt és a firmware beállítások is lehetnek eltérőek.

    Tehát összességében, bár vannak a Zalman háznak előnyei, de mégsem az igazi. Talán a Thermaltake beválik, majd várjuk a fejleményeket. Ha az sem, akkor meg valóban találsz az összefoglalóban is bőven alternatívát.

    Köszönjük az információkat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák