Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m0ski
aktív tag
Köszi!
Ez a bejegyzés elkerülte a figyelmem. A Yanwenről már tudom, hogy kamu, most megint újat tanultam.
Gondolom még a Protection Time lejárta előtt mehet rá a Dispute.Én magam inkább eBay illetve Banggood párti vagyok, ezért az Alihoz kapcsolódó ügymenetről hiányosak az információim.
-
Timre
csendes tag
Már a 60 nap meg lett hosszabbítva +30 nappal. De még van vagy 27 nap.
A vaj szív már nem olyan vaj szív , de adtam neki paypal címet.
Azt is megígértem ,hogy pozitívat adok neki.
Már el is indította a paypal utalást.
A gond csak az , hogy augusztus 26 tól várom a hibátlan terméket.
És most várhatok megint .[ Szerkesztve ]
JIAYU G4S/L
-
Tomeewap
tag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdésem lenne hozzátok:
1 hónappal ezelőtt külföldről rendeltem egy terméket, melyre a törvény által előírt áfa és vám díjakat megfizettem. Viszont ez a termék gyárilag hibás volt, ezért a külföldi üzlet ezt visszaveszi és a teljes vételárat visszatéríti.
Szeretném kérdezni, hogy ez esetben a kifizetett vám és áfa összeget vissza tudom e igényelni, mivel a termék visszakerül az eladóhoz, így érvényét veszti a vásárlás
Járt már valaki így?
Véleményem szerint teljesen jogos a kérdés, remélem van rá megoldás. -
Beni2360
félisten
Nem szeretnék kereskedelmi számítási vitát nyitni, csak el kell gondolkodni.
Ha 50 Ft vettem és 100 Ft adom akkor mennyi a hasznom és az hány % a bevételnek?Dupla áron dolgozni 100% haszonkulccsal.-Ilyen nem létezik.
Dupla áron dolgozni 50% haszonkulccsal. - ez a dupla ár.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Janaboy
veterán
Meg ha 4500 alatt is veszi meg egy helyi bolt, neki alap h afat esetleg mas egy termekdijat kell megfizetni, szallitasi koltseg stb..rogton a hivatalos beszerzesi ara brutto 6eFt lesz, onnantol mar nem olyan a haszon, tekintve h itthon mennyit kell adozni..
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Rainee
csendes tag
Na látod, ez már jobban tetszik ez a stílus. Az előzőt betudom annak, hogy valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést.
Akkor még a héten mindenképpen várok. Hátha a refundolás emlegetése mozgásba hozza a dolgot.
Sajna rohadt nagy szükségem lenne a telcsire, mert necces, hogy a jelenlegi beadja a kulcsot.
-
moma
őstag
Köszi! Az első hszt elolvastam és írja, hogy 45 napig reklamálhatok és reálisan 42-ik napnál érdemes. Akkor, ha jól értem még egy 10-15 napot nyugiban ülhetek, hogy mi lesz. És ha ugyan ez, akkor lehet reklamálni paypalnál.
Amúgy lehet nem bánnám, ha gond lenne így elsőre és végig kellene csinálnom egy problémást, hogy tudjam, hogy megy ez
mondjuk, ahogy nézem az oldalon 7-15 nap kellene, hogy legyen a szállítás szóval már késnek.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
Zeki
nagyúr
Legyünk őszinték!
A DHL sem garancia semmire, ha nem adja fel. És azért nem adja fel, mert nincs neki. Majd beszerzi, mikor lesz. Akkor feladja.
Én a geekbuyingtól refundoltattam egy DHL-lel rendelt tabletet, amit nem adtak fel 2 hét alatt sem. Nyilván nem a geekbuying döntött úgy, hogy visszaadja a pénzem. -
trebrona
nagyúr
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
GIJoe
addikt
ha úgy járok el, mint te akkor bukom a meg nem valósut szolgáltatás árát: 36$ meg effektíve az áfát.
ami 200$ telefonra nem kevés. Becsapva érzem magam, és ugyanakkor egy aliexpressnek elküldtem a képeket, aki megvizsgálta anno ügyet, + a tracking numbert látta, hogy nem oké, és nekem ítélt.
A Paypal + magasról szart a bele a balkáni országban élő panaszára, ennyi.
Innentől kezdve óvatosan, csak apró dolgokat Paypallal.... (legalábbis én) -
Xes
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest