- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LacBp
tag
Dear Laszlo
Your Order No. 80316978345169 has been cancelled because payment was not made before 03 Dec 2016 21:07. If you would still like to buy this item, please reorder it at AliExpress.com.
Sincerely,
AliExpress.com
2016.12.03 21:09https://www.aliexpress.com/snapshot/8455929440.html?orderId=80316978345169&productId=32758564870
screenshot pontosan miről?
-
Zeki
nagyúr
Hogy a rendelésed mellett mit mutatott.
Amúgy akkor fizettél valóban, ha jött róla email. Ha nem jött, nem fizettél, csak zárolva lett az összeg, és el is fog tűnni, ha megnézed majd a banki kivonatot.
Sokan azt hiszeik, ha jön az sms a fizetésről, akkor már fizetett is. FRÁSZT! -
LacBp
tag
ok, hogy frászt.. de mi mást tehet az ember?! beadja a banki adatokat, levonják a lóvét! normális helyen ezt úgy hívják: fizetés!
de OHH! megvan mi a gond! Basszus! Gondolom véletlenül betettem 1x a kosárba. de az nem lett kifizetve.. de utána mégegyszer nekifutottam... és az fizetve... sőt.. 20.a óta úton.. legalább is a trackinfo alapján!
Köszi a segítséget! mert így legalalább végigkattintgattam mindent az oldalon! ez volt az első vásárlásom onnan.. eddig csak ebay -ezni szoktam!
Amúgy alira milyen fizetési módot ajánlasz?
-
Vukmuty
tag
Mostanában mekkora összeg esetében rónak ki ÁFA.-t külföldi rendelésre?
-
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #75807 üzenetére
a 45 "nem létezik", csakha van ajándék szerződesed... (nem ilyen "hamis", meg GIFT jelölésre gondolok)... valós aláírt - valós "rokontól" kapott, stb.
Attól hogy kínai magánszemély a feladó, attól még nem a 45€ lesz az érvényes határ, hanem a 22€
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
luck66
tag
válasz aytukabozs #75807 üzenetére
Vásárlásnál : 22€
Ajándéknál : 45€ ,de ebben az esetben más a "papírmunka" (ajándékozási papír+ egyebek) -
aytukabozs
addikt
válasz maj-viktor #75811 üzenetére
+ (#75812) luck66
Jogos.
Igazatok van.
bár ez a rokon dolog,
az azért baromság,
felejtsed el szerintem
Mi a jóistenért ne kaphatnék ajándékot valakitől,
aki NEM a rokonom?
A másik meg; "ajándék szerződés"?
jó lesz az ajándékozási nyilatkozatnak is.
Bár a Posta is elmehet a sunyiba, hogy a fenti linkemen szereplő tájékoztatójukban még szó sincsen ajándékról, az update-ben, ITT meg már van...[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz aytukabozs #75813 üzenetére
Jó persze nem szószerint rokon, de na a "kínai Ching Cheng Chung", nem az... nem attól a jellemző... hanem inkább amcsi gazdag nagybácsi, stb.!
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok! Ugye jó eséllyel keresztet vethetek arra a csomagra, amit október 22-én rendeltem, 27-én elhagyta a shanghai repteret és onnantól semmi.
Banggodról rendeltem, egyidőben 2 csomagot, a másik 2 hét alatt megjött.
Sőt, már a novemberi két másik rendelésem ugyanonnan szintén megjött.
Kb. 3000Ft, szóval nem nagy tétel, csak érdekelne, h a tapasztalataitok alapján mire számíthatok.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz aytukabozs #75798 üzenetére
A vámügyintézési költséget a 27% áfához ádva kifizettem a teló 1,5x-eresét.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Ilyenkor mar Kinabol megerkezett Hollandiaba ugye?
2016-12-05 13:00 NLAMSE(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
(regen rendeltem Holland Postaval, de asszem ugy van hogy a tracking csak Hollandiatol el...)
-
Dyingsoul
veterán
Sziasztok!
Telefont rendeltem 100$ értékben, de fizettem +13$-t rendeléskor az import költségek fedezésére (LightInTheBox rendelés).
A bolt minősítésébe ne menjünk bele, mert már megjártam velük a hadak útját, sajnos flash sale-t beszoptam és csak utána láttam a téma összefoglalót.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor arra a +13$-ra mint szolgáltatásra is kell fizessek áfát vagy csak a tárgy (telefon) értékére? Nekem az utóbbi tűnik logikusnak, de sajna nem mindig logikusak a dolgok. Ugyanakkor a szállítás ingyenes volt, de az is érdekelne, hogy ha a szállítás nagyobb összeget tenne ki akkor arra is kell-e fizetni ÁFÁ-t? Előre is köszönöm!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
balazs1956
senior tag
Ez mit jelenthet?
A 17-es tn figyelő változott ma reggelre!"Order departed on flight from origin"
-
luck66
tag
válasz balazs1956 #75825 üzenetére
elméletileg felszállt vele a repülő,de a összefoglalóban benne van,hogy a adatok csak akkor valósak,HA REGISZTRÁLT A KÜLDEMÉNY
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy kis csomagocskám, ami a jelenlegi "RF411843224CN"-es TN-nel így néz ki:
2016.11.10 20:38 Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
2016.11.12 16:06 Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2016.11.13 23:10 Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadLehet hogy erre kezdhetek keresztet vetni?
-
UHHH
senior tag
válasz Dyingsoul #75823 üzenetére
Van egy rossz hirem, en is csinaltam NALUK ilyet, hogy fizettem "import koltsegekre" biztositast.
Vartam szepen egy honapot. Aztan jott a level:"The package that shipped via ChinaPost-track-Zhuoer (tracking no.: RNXxxxxxxxXCN), was not delivered to you successfully due to customs issue. We have received the package back now and are really sorry for the inconvenience caused. But we would like to help you solve this problem with our greatest effort.
Since we are not able to promise that the reshipment would not experience the same issue, we will just arrange full refund"
Szoval bekaphatjak! Nem hiaba nem ajanlott oldal! Ja a vicc: 30 USD-t fizettem postastul-biztositasostul!
Na es a ragszam alapjan el sem hagyta kinat... Szoval erdekes customs issue lehetett![ Szerkesztve ]
-
luck66
tag
válasz balazs1956 #75829 üzenetére
NEM, MINDEN CSOMAGNAK VAN TN SZÁMA
-------- ÖSSZEFOGLALÓ-------
(sokat dolgoztak vele és dolgoznak , hogy mindig naprakész legyen)
2 kérdést tovább tart beírni,mint elolvasni az ÖSSZEFOGLALÓT[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
Na igen de nekem az UPS szólt, hogy kezelnék az árut csak a megbízást kellett kitöltenem. Szóval az én csomagom már itt van a határon illetve az UPS raktárban gondolom. Volt 2 telefonos egyeztetés az UPS-sel meg ugye már vissza is küldtem a kitöltött vámkezelési megbízást. Kalap kakát ér amúgy az egész LightInTheBox oldal, de már nem tudok mit kezdeni vele ha egyszer itt az áru. Van ilyen rész a LightInTheBox-on, hogy vámkezeléssel kapcsolatos reklamáció. Gondolom az sem ér semmit én már nem is írok nekik mert többet ér az időm mint az a szarakodás amit velük kell csinálni levelezés címszó alatt.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MineFox54
őstag
válasz aytukabozs #75821 üzenetére
A Geekbuying oldalán nem volt fent...
-
peestike
őstag
válasz sszemtelen #75827 üzenetére
még meglehet az.
ha megnézed a 17track oldalán, akkor ott van, hogy valójában csak 22.-én indult el.
mostanság a cn posta is totálisan össze-vissza jár.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
GZoli7
senior tag
válasz balazs1956 #75836 üzenetére
Igen, az regisztrált küldemény, ha van érvényes TN.
-
arfer
senior tag
válasz Dyingsoul #75832 üzenetére
Ha fizettél vámbiztosítást a LITB-nél, akkor az UPS-nek szépen kifizeted a költségeket, a tőlük kapott számlát az ÁFA és a kezelési költség összegéről lefotózod, és elküldöd a LITB-nek a "Customs Duty Issue" gomb megnyomása után. Kiszámolod, hogy az x Ft mennyi dollárban, beírod a megfelelő mezőbe, és 1-2 nap után már jön is a visszatérítés. Nekem legalábbis már számtalanszor így volt, sosem volt semmi gond vele.
-
luck66
tag
-
Beni2360
félisten
Erre valaki talál valami oldalt Aliexpress: LP00063447539482 amin követni lehet?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz luck66 #75842 üzenetére
Kösz, azt írja : Elindult átadni az ország (guglisan) jó de gyalog, vagy repcsivel és hol a repülő?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Dyingsoul
veterán
Azért, mert hatalmas harcot kellett vívnom azért is, hogy egyáltalán feladják a terméket. November 6-án rendeltem (nem preorder, raktárkészlet 1-4 napon belül ígért feladással) és 29-én adták fel, úgy hogy 4 ügyintézővel kellett fightolnom. Lehet adok neki 1 esélyt, de nincs türelmem még egy ilyenhez, konkrétan elegem van belőlük.
(#75838) arfer: Köszönöm a részletes útmutatást, meg fogom próbálni!
[ Szerkesztve ]
-
otlik
csendes tag
Sziasztok!
Én rendszeresen rendelek tőlük, áfa- és vámbiztosítással, dhl hozta eddig mindig a csomagot,gondom nem volt. A papírok szkennelése és feltöltése után 1 napon belül a számlámon volt a teljes vámkezelési + áfa díja, kifogás nélkül.
1 negatív tapasztalat: Óránkénti akcióban vettem porszívót 1 usd-ért, érdekes módon elfogyott, de visszakaptam a pénzem + 39 usd vásárlási kupont 79 usd felett. Amúgy megjött már autórádió 22 usd-ért, kamerarendszer hasonló összegért + természetesen a szállítás. Csak tájékoztatásképpen írtam, nem vita tárgyának.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest