- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
válasz Dominó85 #71749 üzenetére
Köszi a választ. Még én is gondolkodom. A problémám az hogy szeretnék rendelni egy Ulefone Power telefont, amit még a Gearbesten néztem ki magamnak. Csakhogy a GB eu raktárát nem igen töltik mostanság. Konkrétan azt az infót kaptam tőlük hogy 25 munkanap múlva töltik. De hogy ez igaz e, vagy csak elterelés, nem tudom. Második mondatába azt írta ha addig nem tudok várni, rendeljem meg kínából. Jah csak akkor meg vámolják az a baj és jóval drágább lenne még annál is mint ha Gizchina-tól venném. Nem tudom honnan vegyem meg ezt a készüléket. Spemmal-os kuponom sincs, meg ott még drágább.
-Norbi-
-
Dominó85
addikt
válasz Norby86 #71751 üzenetére
Mondjuk Mt6753-as telót én alapból nem vennék. A Verne Thor nem tetszik? Persze annak nincsen értesítőledje, meg valami még hiányzott. De kamerában igen jó és a Verne eddig jóval erősebben nyitott, mint a (c)Umi, a (s)Zopo vagy a (h)Ulefone. És azt hiszem olcsóbb is.
* Péter - 06302461862 *
-
bagly
tag
Sziasztok. Aliexpressről rendeltem valamit még március 5-én, de a mai napig nem jött meg és a kedves eladó mindig meghosszabbította hogy "megérkezik az majd". Igen ám csak még a követő szám és az oldal is amit küldött hamis. Most jelenleg ott tartok hogy a protection time lejárt, de dispute-t nyitottam és állandóan módosítja az ő javára. Mi lehet erre a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
Nem fogadod el az ő verzióját. És megírod neki keményen, ha még egyszer módosítani meri a te jogos dispute-odat, akkor az Aliexpress-re bízod a döntést és Claim-elsz. És egyúttal írsz ugyanitt egy message-et az Aliexpress-nek, hogy hülyének néz téged az eladó. Március 5 - Július 18 között azért bőven több, mint 60 nap telt el. Én már rájöttem, hogy az aki parasztkodik (Alis eladó) azzal csak ugyanúgy érdemes bánni.
* Péter - 06302461862 *
-
Taktoj
aktív tag
Up
Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
Norby86
őstag
Rendelt már valaki Etotalk-ról? Érdekelne, hogy ők eu raktárból küldik a termékeket? Illetve ha szállításnál kiválasztom a "tax free shipping" szállítási módot, akkor az pontosan mit takar náluk?
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
rosand86
csendes tag
válasz Norby86 #71757 üzenetére
Én most vasárnap este rendeltem egy készüléket etotalk-tól TAX free shippinggel (Nagyon remélem, hogy az lesz). Előtte rákérdeztem, hogy van-e nekik raktáron. Azt írták, hogy van. Ehhez képest még mindig processing. Remélem csak a hétvégén feltorlódott sok rendelés miatt haladnak lassan.... Pedig náluk már délután 2 óra van kb. 2 munkanap alatt elég sok csomagot össze lehet állítani.
Azt ígérték, hogy kapok refundot, ha fizetni kell érte.
[ Szerkesztve ]
-
azozo
senior tag
Everybuyingtól mostanában rendelt valaki ? mert most van egy akciós Oukitel 4000 pro...
Plussz lenne kérdésem,volt már ugy hogy mivel később ért ide,mint ahogy elutaztak nem tudta átvenni akkor ilyenkor meddig tárolják vagy esetleg van -e lehetőség továbbpostázni (Hollandba menne havernak a címére ,csak sajna 2 hét alatt nem biztos jogy odaérne..ők meg 2 hétig hazajönne
Járt már így valaaki !? -
Norby86
őstag
válasz rosand86 #71758 üzenetére
Erre kíváncsi leszek én is. Mondjuk jó lenne minél előbb elintézni a rendelést, nem tudom bátran rendelhetek e, nem adóztatják meg, vagy ez a Tax free shipping csak egy beetetés. De az jó ha azt írták hogy visszatérítik az adó költségét a telefonnak ha lesz rá. Persze tudni kéne hogy ez valóban így van e.
-Norbi-
-
rosand86
csendes tag
válasz Norby86 #71763 üzenetére
Én is tartok tőle kicsit, de ha nem jön be, akkor fél évig magyar megrendelésük nem nagyon lesz
https://www.facebook.com/etotalk/photos/a.373525502688994.82284.339966362711575/1142702649104605/?type=3&theaterKb 20 napja elérhető, legalább az elején, a beetető időszakban csak korrektek
-
beg
veterán
válasz rosand86 #71766 üzenetére
Azt írták..., azt ígérték....a beetető időszakban csak korrektek
Hidd el ez egy lyukas zoknit sem ér egy kínai szájából. Mindig van nekik minden raktáron és aznap postázza. Persze a valóságban ahogy fizetsz akkor rendeli meg nagykerből, 5-10 nap múlva feladja.
Tisztelet a kivételnek, de az kb. 2%.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Norby86
őstag
válasz rosand86 #71768 üzenetére
Lehet hogy megvárom, még nem tudom, most akciós így olcsóbb lenne rendelni mint később. Mondjuk sok választásom nincs. Akit tudok illető annál 52 lenne, igaz magyar garit is ígért rá. Csak ugye én is mint általában mindenki igyekszik minél olcsóbban hozzájutni ha lehetséges. Kicsit bánt hogy GB EU raktárat nem töltik fel és nekem azt mondta a support hogy 20-25 munkanapig biztos nem is lesz töltve. Talán a Brexit betett nekik, nem tudom. Mit ígértek neked hány nap kb. míg megkapod a küldeményt?
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Ezekből a trackingekből ki lehet valamit olvasni?
-
beg
veterán
válasz PainKiller13 #71772 üzenetére
Persze. Az egyiket nemrég kérték ki, a másik meg beérkezett az országba és a vámon várja avatott szemek vizsgálódását.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Turbobacsi
senior tag
válasz PainKiller13 #71772 üzenetére
SG vámon, NL még sehol
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
PainKiller13
őstag
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy táplálékkiegészítőket be lehet-e hozatni nem EU-s országból, magánszemélyként, nagyobb mennyiségben? (ilyen 100-200 db) Vagy csak cégek hozathatnak be? (gondolok itt vitaminokra, meg mindenféle gyógynövénykészítményre, amiket itthon is lehet legálisan kapni)
Nem tudtam hol kéne ennek utánakérdezni, gondoltam itt a témába vág a kérdés. Elnézést ha nem![ Szerkesztve ]
-
Azirafael2
csendes tag
Sziasztok! Olyan lehet, hogy megáll a csomag a vámon és mégsem kell fizetni, hanem tovább engedik?
Kaptam egy adatbekérőt, de abban feladási helynek Holland királyság van beírva. Akkor miért vámolják???? -
A texasi
aktív tag
válasz Azirafael2 #71777 üzenetére
Igen; lehet:
22 € alatti összérték esetén tehermentes a csomag.(Minden csomag megáll a vámon egyébként;
a Holland Királyság akár tranzitország is lehet.) -
daver88
aktív tag
Üdv!
Wuhan városáról valakinek tapasztalata? 7 napja ott áll a csomagom, sikeres vámkezelés óta nincs látható mozgás...
Akinek esetleg jött onnét csomagja, mennyi idő volt az átfutás? vagy lenyúlták a dolgot... -
Norby86
őstag
válasz Dominó85 #71752 üzenetére
Akku miatt nem vennék Verne Thor-t. Ezzel vígan elvagyok 4 napig is töltés nélkül ami nekem nagyon fontos szempont. Baromi gyors telefon amúgy, egy darab lag nincs, mindenki agyon dicséri. Kamerája nem egy LG G4, de csak picivel rosszabb annál. Ha lett volna ilyen árban Snapdragonos telefon aminek 6000mAh akkumulátora van és van benne infra is, akkor biztos azt venném meg. De szerintem jó lesz ez nekem. Most is egy Xiaomi Redmi Note 2 telefonom van, ha akksija nem lenne ilyen gyenge és a rendszert jobban optimalizálták volna (nem lenne ennyi bug benne) akkor ezzel sem lenne semmi bajom. Amire én használom az netezés, viber, távnyomóként is üzemel, meg tracking.
[ Szerkesztve ]
-Norbi-
-
Myth
aktív tag
Alábbi tracking numberrol vélemény? OZ......PY? Eddig meg nem találkoztam vele. 4px mutat valamit... Kamu? Vagy igazi? 33 dodós cuccról van szó.
Battletag: Myth#1775
-
peestike
őstag
kamunak kamu, az igaz. nekem ilyen 4px csomagom volt már 4 db, mindegyik megjött.
33 dollárra már akár rendes tn-t is kaphattál volna akár (feltéve, ha rendes tn számosként volt a hirdetés).42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok.
Pár dolláros (Áfa határ alatt) kütyü, bisz-basz melyik webshopból érkezik meg leghamarabb M.o.-ra mostanság? Jó lenne, ha nem kéne 30 - 40 napot várnom rá.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
Dominó85
addikt
válasz tibcsi0407 #71785 üzenetére
Vagy Tomtop Kínából, mert ugyebár az EU raktárházból igen üres a Gearbestnek a Brexit óta. A Shenzhen Chigon is bexopta a Brexit-vel. Ami Chronopost-val küld, olyan boltot érdemes keresni.
* Péter - 06302461862 *
-
tibcsi0407
félisten
válasz Dominó85 #71786 üzenetére
A Gearbest Kínából is nagyon gyors. Nem EU-ba gondoltam. Egyébként a Brexit előtt is üres volt. Idén elég gyenge az EU raktáruk.
Egyébként nem értem hogy jön ide a Brexit, ha legkorábban is két év múlva lépnek ki. Ezek nem többmilliárdos cégek, hogy okuk legyen a pánikra. Majd 1-2 év múlva szépen átteszik a raktárukat Spanyolországba, vagy a németekhez.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert valami nem világos.
Rendeltem a Gearbesten egy autós kamerát, a szokásos 20-30 napot írták rá, teljesen úgy néz ki, mintha Kínából jönne, az Eu raktáros termékek között nem szerepel.
[link]
Most nézem az adatokat és a lefotózott csomag képe alapján Csehországból küldik. Ez akkor most ennyire lutri hogy honnan jön? Ez nekem persze csak jó, de egy drágább telefonnál azért jó lenne tudni.(#71787) tibcsi0407: Lehet hogy csak a Brexitre fogják azt, hogy a kikötőben lefoglalták a szállítmányt.
[ Szerkesztve ]
No money, no honey.
-
törölt tag
Sziasztok!
Rendelt már valaki a http://www.tinydeal.com oldalról?
Ez a telefon csábítóan jó áron van, tud nekem segíteni valaki rendelésben, fizetésben?
A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz tibcsi0407 #71794 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz a válasz, így inkább akkor nem...
(nincs szerencsém) -
beg
veterán
válasz davenport #71791 üzenetére
Csehül van ugyan, de a sárga matrica a lényeg:
Goods not fulfilling the conditions laid down in Articles 28 and 29 of the Treaty on the functioning of the European Union.Tehát ha nem vak és flegma a hazai vámos, akkor bizony fizetsz. Ebből következik, hogy cseh csak tranzit ország, de az áfát még nem fizette ki senki.
-
RVR400
veterán
válasz tibcsi0407 #71787 üzenetére
Én sem értem, de pl telefonok terén általában volt 60-70 közötti elérhető típus. Amikor fogyott a készlet, és már olyan 50 körül járt, akkor volt pótlás, és töltögették fel a készletet. Na most ott járunk, hogy a BREXIT előtt volt 60+ készlet, most meg 27.
-
tibcsi0407
félisten
válasz RVR400 #71798 üzenetére
Az a 60+ is olyan volt, ha megnyitottad, akkor a fele out of stock volt már. Rengeteg EU-s termék fenn volt a listán, aztán megnyitáskor kiderült, hogy nincs is.
Pedig nehezen hiszem el, hogy nem jött be nekik az EU raktár. Bár lehet, hogy trükköztek az adóval és bebuktak. Így meg már nem éri meg.utdetailing.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest