Új hozzászólás Aktív témák
-
erdb
tag
Hát ebből elég volt! Ilyen szivatást csak egy okostelefon tud. Reggel még tök rossz volt, délelőtt laza volt a munkám, mondom próbálkozni fogok, először a battery widget-tel. De nem került rá sor, mert nem volt rossz a wifi! bármit csináltam, bármit futtattam, erőszakoskodtam, pihentettem 1 órát, nem romlott el! Pedig semmit nem állítottam el/át.
Viszont: délután egy boltban voltam, elővettem, hogy megnézzem az időt, s amikor becsuktam a cover-t, tökönszúrta magát és spontán rebootolt. Amikor beindult, ki sem nyitottam, de hallottam, hogy újra reboot! Aztán abbahagyta, s hazaérve konstatáltam, hogy minden ok, a wifi is...
Az a legszemetebb hiba, ami nem következetes!
[ Szerkesztve ]
... vagy jön valahonnan, vagy megy valahová ...
-
erdb
tag
Először is, napközben azért volt jó, mert valaki (Nem én voltam! ) 30 percre tette az elalvást. Én mindig 1 percre szoktam. Visszaállítottam, s azt követően jött a hiba. A battery figyelőt leirtottam, hiba megmaradt. Feladom. Kikapcsolom az elalvást és mindig becsukom a tokot, attól elalszik. Kinyitva meg felébred, s müxik rendesen.
-
sonic8
tag
Készült még egy custom rom telefonunkra Ha jól értelmezem KingKat V1.1 by eben80 ROM-ján alapul, csak kigyomláltak amolyan "Spártai" módra kb. 40db alkalmazást, ami szerintük nem szükséges. Lecserélték a launchert is AOSP-re, de ez nem egy valódi AOSP rom. Még jó is lehet, aki kedvet érez hozzá: [link]
Ami elromolhat, az el is romlik...
-
sonic8
tag
Ahogy nézem a kitörölt alkalmazások listáját lehet, hogy van közte olyan ami nekem mégis kéne mint az "engineer mode.apk" Na majd kiderül...
-
erdb
tag
Úgy tűnik, megjavult a WiFim. A Fancy Widget volt a bűnös... 100 éve használom pedig. A kitkattal nem szeretik egymást.
Amúgy minden szuper, a GPS továbbra is gyors, pontos, s ha a gravitybos is teszi a dolgát, nekem nem kell egy darabig új. (Majd az 5-ös)Más: Használ valaki telefonbeszélgetést felvevő programot? Az eddigiek vagy nem vesznek fel, vagy erősen rontják a mikrofonom minőségét, a partner nem érti mit mondok.
-
Akos_h
tag
GravityBox-ban beállítottam hogy mutassa az akku feszültségét is és a 3200-as akkura is max 4196 mV körül mutat. Visszatettem a gyári 2500-ast és azon is ez az érték szerepel ha fel van töltve, viszont most a navigáció nem szívta le az akksit. Úgy néz ki az új ROM nem tudja rendesen feltölteni a nagyobb akkut
-
sonic8
tag
Mi van akkor ha feltölti az akkut csak nem jól írja ki a szoftver? Nekem pl. éjjel nappal az akkumulátor hőfokára 25C-t ír, sosem változik, gondolom hasonló szoftver hiba lehet mint a gyro. Van itthon egy Teclast X98 Air 2 tablet is Windows 8.1-el, ebben 8500-as akksi van és amíg nem formáztam addig nem volt jó az akku kijelzés. Üzemidőre megvolt, csak 7%-nál megállt és utánna nagyon lassan merült, akkor volt valójában 50%-nál. Windows alatt volt lehetőség rendes kalibrálásra és utána a mérés is rendben működött.
[ Szerkesztve ]
-
alzooo
újonc
sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hogy kel felrakni ezt az uj frissitest? Hogy fogjak hozzá még sosem csináltam ilyet, ill olyat igen hogy a telcsi mondta van frissítés akarom? igen és csinálta, de itt gőzöm sincs ,kell vmi progi vagy ilyesmi telora pc re? köszi -
erdb
tag
válasz Pioneeres #214 üzenetére
Bizos lesz ellenvélemény, de én most downgrade-elek!
Nekem ez a 4.4.2 nem jött be, sőt. Az alapproblémáim, amik a 4.2..-vel nem voltak:
1. A WiFi hol jó akár egy napig is, hol minden elalvás után kapcsolat ugyan van, de kommunikáció nincs. (A héten azt hittem jó lett, de nem.)
2. Most a Basic Blue van fenn, de ez a jelenség reménytelenül ugyan az. Ráadásul már a Bluetotth se megy rendesen, hol felismeri és kapcsolódik a BT fülesemhez, hol az istennek sem, még a restart sem segít rajta. Ez autóban nagyon kellemetlen tud lenni.
3. A MyBackup végigcsinálja az app mentést, kiírja, hogy végzett, app+adat, aztán a könyvtár, amit egy adott dátummal létrehozott tök üres. Minden beállítást próbáltam, semmi javulás. Titánium backup meg akkor is azt mondja, hogy nincs elég hely a mentésre, ha csak egy appot akarok menteni.Ez a három dolog önmagában indokolja a visszaváltást, az meg csak apróság, hogy nem érzem gyorsabbnak, szebbnek, jobbnak. Az, hogy a verzió 4.4.x, az önmagában semmi, ha nincs mögötte tartalmi többlet.
Az egyetlen fájdalmam, hogy főzött ROM-k már csak a 4.4-re lesznek...Majd az 5.x.x-nél folytatom.
[ Szerkesztve ]
-
oris
aktív tag
Én is a downgrade-et fontolgatom. Nálam drasztikusan lecsökkent az akkuidő a 4.4 alatt (hozzáteszem, én használom is a telefont, munkaeszköz). Bluetooth szakadozást én is tapasztaltam a kihangosítónál is meg a fitnesband-nál is. A bluetooth 4 miatt vártam a kitkat rendszert, sajnos a jellybean alatt nem fog működni a fitnesband-om.
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
erdb
tag
Szia!
Bocs, már akartam Neked válaszolni, de az előző két hozzászólás (mégha az egyik az enyém is ) tükrében azt javaslom, sehogy. Mivel ilyet még sosem csináltál segítség nélkül inkább ne állj neki, mert nagyon ijesztő tud lenni a féltégla állapot! A segítség meg inkább élőszóban. Aztán ha túl vagy az elsőn, s kezded érteni az alapfogalmakat, akkor hajrá, nincs megállás a frissítésekben.oris: Az a baj, hogy nekem is munkaeszköz, holnap már nem kinklódhatok vele. De ahányszor elindítom a Flash tool-t hogy na most akkor, mindig sírva fakadok, s még egy esélyt adok. Most kipróbálom a KitKat Debloat!
verziót... Estig még van időm[ Szerkesztve ]
-
oris
aktív tag
Na ugyanígy vagyok vele... mindig keresek valamit, ami esetleg javíthat a 4.4-en, most pl. a greenify full funkcióival teszek próbát. Gyanús nekem a nagy fogyasztásban a bluetooth is, de ez csak tipp. Készenlétben sokáig elketyeg(ne) a telefon, de amint használva van a rádió rész (akár wifi, akár 3G), szinte percenként csökken az akku százalék.
Amúgy nekem túl fényesnek tűnik a képernyő háttérfénye, meg kicsit szakadozottan, vibrálva változik az automata fényerő kitkat alatt, arra meg a gravitybox-ban próbáltam tegnap ellenszert találni.Írd meg légy szíves a tapasztalatodat a debloat romról, ha jól sejtem hasonló "kiépítésben" használjuk a készülékeinket (flip-tok, qi töltés, bluetooth, sok telefonálás, állandó 3G, sok böngészés, levelezés)
[ Szerkesztve ]
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
erdb
tag
Igen, nagyon hasonló, de én ha itthon vagyok, wifi kell, gyakran van szükségem a géppel való wifi kapcsolatra is (ezért kellemetlen, ha nincs adatforgalom), a 3G helyett elég a 2G is jelentősen kisebb energiaszükséglettel, és csak szükség esetén kell bekapcsolnom a 3G-t.
Van egy féltéglám Már wipe-oltam mindent újra, mégsem indul a debloat. Hát ennyit róla.
-
Akos_h
tag
Nálam tökéletesen működik a KingKat és végre így van használható GPS. Az akkuidő meg csak a 3200-as akkuval rossz, de eddig csak navigáció közben, egyébként ugyan addig bírja mint 4.2.2-vel.
Ha a gyári kicsi akkut teszem bele akkor nem érzek különbséget.Ami viszont érdekes, hogy apám THL T100s telójában a 4.4-re frissítés után 2-ről 4 napra nőtt az akkuidő, ahogy Ő használja, pedig abban is ugyan ez az MTK processzor van.
-
erdb
tag
Most én is a kingkat-ot tettem vissza (arról volt CWM teljes mentésem) kicsit lebutítottam, hogy amire nagy szükségem van az rendesen működjön, majd a hétn meglátjuk.
Nekem a GPS-szel sose volt bajom. Minden hivatalos és főzött ROM-mal eddig jól működött.Az aksi szerintem is jobban merül, de ezt majd az első munkanap(ok) után látom meg ténylegesen. Viszont ma határozottan meleg volt. a kijelzés meg stabilan mutatta a 25 fokot
-
teshowatti
csendes tag
Engem is kezd zavarni a gyors merülés... 3G olyan 4 óra max és üres... Viszont amilyen gyorsan merül olyan gyorsan töltődik...
Nálam BTvel nincs gond, nem dobálja el, pedig külső hangfalat használok zenére. WiFi problémám azóta sincs...
Jó lenne egy komolyabb akksi ami tényleg jobb. Nem csak olyan mondva csinált 3200as... -
sonic8
tag
Próbáltátok esetleg a Fast Dormancyt kikapcsolni teljesen Engineer mód alatt a wifi bt gyors merülés miatt?
-
sonic8
tag
Az akksi kijelzés nálam is folyamatosan 25 fokos, vagy valami bug vagy nem is működik egyáltalán mert 4.2 alatt is ugyanez van.
-
Akos_h
tag
-
sonic8
tag
Oris: igen ez az a bellitas es a kozepso allasra kell tenni, ez kapcsolja ki teljesen. Ujrainditas utan is megjegyzi. Ne kerdezd pontosan mi ez, de guglival megtalalod. Probaljatok ki, hatha javit. Valami uj technologia ami energiat sporolna de szolgaltato oldalrol is tamogatottnak kell lenni, sokszor pedig jobb kikapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
beck_
csendes tag
Sziasztok! A menüből gyári rendszerfrissítést rakott már fel valaki?
-
lalabubus
csendes tag
Sziasztok
Valaki tud abban segíteni ,hogy ha a flip tokkal használom a telefont, összecsukott állapotban (ügye egy kisebb kijelző méretre vált a telefon) a kisebb kijelző háttér képét miként tudom megváltoztatni?
Az adott ,hogy a telefonnak normál módon bármilyen háttérkép lehet de ha a flipp zárva a gyári kék háttérkép látható. Legalábbis nálam.Valakinek sikerült megtalálni ,hogy ezt hol lehet módosítani?
Aláírnám de nem fog a tollam :(
-
Optika01
tag
Üdv mindenkinek.
Sokat nézelődtem mostanság, mert cserélni szeretném a mostani készülékemet.
Feltétel a nagy, minimum HD kijelző, dual sim, min 1GB de inkább 2GB RAM, minőségi megjelenés, és persze elfogadható ár. Hasznalat az főként telefon, mail, net, (folyamatos adat kapcsolat )havi 1-2 alkalommal GPS-el navi, játék szinte semmi.
Amikor rátaláltam erre a keszülékre, azt hittem meg van amit kerestem. Sajnos a fórum elolvasása után elkeseredtem. Cáfoljátok meg, de a leírtak alapján nekem az jött le, h a GPS és a kamera sz.r, az akku pedig meg az egy napot sem bírja ki (átlag 2-3 óra kijelző időm szokott lenni).
Ezt jól vettem ki?
ÜdvOptika
-
erdb
tag
válasz Optika01 #234 üzenetére
A KingKat féle KitKat verzió 3 munkanapos tapasztalatai:
Wifi rendben. (A myphone explorer volt a bűnös, nem szabad a cliens-t betöltve hagyni, ha szükség van rá el kell indítani, aztán kilépni belőle. 3 nap után ez már biztos.) Kicsit kényelmetlen és a 4.2.2-vel semmi gondot nem okozott, tehát a 4.4.2-nél szúrtak el valamit. Egyébként stabil, és a fél városban van UPC-Wi-Free, azokkal is működik rendesen.
A GPS: nekem sosem volt vele bajom, gyorsan fog holdat, stabilan tartja, s kellően pontos. Rossz időben, magas házak között is legfeljebb 10 m az eltérés. Szerintem itt is a használt program a legfontosabb, lásd Akos leveleit. Amióta felrakta a "felsemrakható" alkalmazást, megjavult a GPS-e.
BT-vel egy gondom van: ne müxik a hosszú nyomásos programindítás (Voice Speed Dial). Minden más megy, a jelet nem dobja el.
Energia: hát ez tényleg gond. Nem voltak erős telefonálós napjaim a héten, Wifit és 2G-t használtam. Jellemzően e-mail és minimális időjárás-frissítés volt, de reggel 8-tól du 4-ig 40-50%-ra esett az aksi töltöttsége. (Ez a 4.2.2-vel 50-60% volt, ami szintén pocsék. 3200mAh.) Napközben nem töltöttem rá, de ha nem autóval járnék, ahol menet közben is rátölthetek, akkor kellene egy powerbank nagy valószínüséggel. (Persze csí-vel )
GPS-st egyszer próbáltam, negyed óra alatt 10-12%-ot zuhant az aksi tőle. Nade ezt meg majd kocsiban, töltés mellett fogom úgyis használni, s akkor kb. szinten marad. Ezzel eddig minden telefonom így volt.A kamera nem szar, csak pocsék a program. A korábban linkelt megoldja a problémák zömét, ha tökéletes nem is lesz. Nade ha jobb kell, előveszem a normális objektívvel rendelkező, ám fele ekkora Mpixelü kamerámat.
Marad a 4.4.2, s várom a főzött romok tucatjait; hátha jobb lesz, szebb lesz az élet velük...
[ Szerkesztve ]
-
Optika01
tag
Szia
Köszönöm a részletes választ, sajnos ez nem túl meggyőző, főként az energia használat. Mineden este töltőre rakom a telefonomat, de nem szoktam az adat kapcsolatokkal bajlódni (2 G, 3G , WIFI), ezek általában folyamatosan be vannak kapcsolva (sőt WIFI és NFC is). Így, ha valamely programnak szüksége van rá, akkor tudja használni.
Még egyszer köszönöm az infókat, ezek szerint lehet más irányban kell nézelődnöm.
üdv:Optika
-
erdb
tag
válasz Pioneeres #239 üzenetére
Nálam is megvan... Szerintem várj még, körülnéztem a fórumokon, egyenlőre semmit nem találtam. Talán a sirámaink meghalgatásra találtak, s értelmes javítások vannak a 6 megában. Este mentek, aztán megpróbálom. Majd jelzem hogy sikerült.
Kérdéses, hogy mindegyik 4.4-es változatra jó? Nem érzékeny a recovery-re? Meglátjuk.
-
sonic8
tag
Erdb: neked 4.4.2 van fent és kaptál update üzenetet? Perpill nekem a Basic Blue custom fut és szívesen megnézném de ebből ki van gyomlálva az OTA... Feleslegesen meg nem raknám vissza az origit...
-
sonic8
tag
Na jó backup kész, megy vissza az origi és megnézem tényleg van-e valami fény az alagút végén...
-
sonic8
tag
Amúgy meg nem arról volt szó, hogy a YunOS féle 4.3.9-re (ami igazából 4.2.2) nem lesz OTA?
-
erdb
tag
Ott a pont!
Persze kavar az van, mert először azt látam, hogy van egy 6.1MB-os frissítés és akarom-e letölteni. Most akartam róla fotót készíteni, de ez fogadott:
Ezek szerint tényleg nem a 4.4.2-höz van. Ha rányomok a Frissítésekre, azt mondja nincs, az enyém naprakész.
Akkor mi lett volna, ha délelőtt engedem, hogy csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest