Új hozzászólás Aktív témák
-
erdb
tag
A hétvégén megint CM-et telepítettem, mert megjelent egy új a needrom-on: CYANOGEN Mod 12.1
Az előzőhöz (Lollipop ROM) képest sokkal jobb!
Gyors, működnek rendesen az alvető dolgok, telefon, wifi, BT, GPS. Nem kell GAPS, mert benne van. Nagyon tetszett, hogy az első indítás után a google play-ről automatikusan leszedte és telepítette az appjaimat. (Ami nem tetszett, hogy nem kérdezte, csak csinálta a háttérben). Nem laggol. Nemesen egyszerű a menürendszere, minden megtalálható benne. Rendesen rootolva is van.
Ami kevésbé tetszett: nagyon aprók a betűk, ha nagyobbra állítom, akkor nem mindenhol lesz nagyobb. Ez helyenként zavaró. Pár percenként feljön egy hibaüzenet, hogy az Android szolgáltatás leállt. Ez már zavaróbb, de látható gondot nem okoz.
Sokkal jobban bántott, hogy a Lollipop verzióban jól működő BlueTooth-os hangtárcsázóm indítás után resetelte a kütyüt. (Szerencsére gyorsan újraindul.)
Ami miatt visszatettem a MIUI-t, hogy a smart cover itt sem megy. Illetve, ha nem csinálna semmit, még jobb is lenne, de ahhoz a mágnest kellene kioperálni a tokból. Ez ugyanis ébrenléti állapotban indítja a google keresőt. Letilthatatlanul. Kinyitáskor meg nem ébreszti fel a telefont.
Szóval nem sokkal jobb, mint a MIUI, de ez a smart cover működés a downgrade felé terelt.
Tovább várok egy jó CM-re. Akinek nincs ilyen okostokja, és érdekli a CyanogenMod az nyugodtan használhatja!
... vagy jön valahonnan, vagy megy valahová ...
-
erdb
tag
Igen, próbáld meg, kiváncsi leszek a CM-es tapasztalataidra.
Javaslom, hogy először csinálj a mostani recoveryvel egy teljes mentést, utána a mobiluncletools-szal egy recovery cserét TWRP-re, majd a CM telepítése... Legyen wipe is mindenre.
Sok sikert!
-
Istu94
csendes tag
Kipróbáltam miui-t és a cm 12.1-t is. Mind a kettőben katasztrófa a kamera. A miuival a másik problémám az hogy nem tudom helyreállítani a mentéseimet Titanium Backuppal. Elkezdődik a visszaállítás és hibát ír ki. De egyébként meg nagyon szép és igényes.
A cyanogenmod...
-hát hogy is mondjam a menüje gusztustalan
-továbbá kicsik a szövegek de az még elviselhető
- nem találtam rá beállítást hogy aksi állapotát százalékba kiírja
- ledek színe töltésnél fel van cserélve
-nem az sd kártya az alapértelmezett belső tárhely és nem találtam beállítási lehetőséget(de megoldást igen)
-video felvétel nem működik
-gps nálam nem akart jelet találni.
-rádió
Végül a rom még rátett egy lapáttal mert újraindítottam és beakadt az "Alkalmazások betöltése" szövegnél és többszöri újraindítás után sem volt hajlandó túljutni rajta.Szóval visszaraktam a miuit.
Ti tudjátok használni a 14 mp-t ? Régen olyan szép képeket csinált.
U.I: a cm camera beállítása.[ Szerkesztve ]
-
erdb
tag
Hát ennyi gondom azért nem volt... Nem mintha nálam jó lett volna, de egy sor dolgot meg sem néztem.
A kamera igaz. Ráadásul szoftveres a gond. A Lenovo kamerát felraktad?
Igaz, én a MaBackup-ot használom, de először ugyanez volt a gondom. Felrakva a SuperSU-t és rendesen beállítva a root jogokat, opciókat már ment.
CM: szerintem meg a menü egyszerű, szinte puritán. Annyi a gusztustalan, hogy nagyon más a struktúra és egyes dolgok máshol vannak. pl. az aksi %-os kiírása is benne van, de nem a akkumulátor menüjében. (Hogy hol, arra nem emlékszem)
A Needrom hozzászólásokban írják a kis betük, ikonok okát, hogy 400 helyett 320DPI felbontás van állítva.
A ledek színét észrevettem, de nem zavart.
Viszont legaláb tényleg az SD-kártya a külső tárhely, nincs felcserélve, s mindkettő használható.A GPS nálam rekordgyorsasággal fogott jelet. (Első alkalommal félig szobában nagy teraszajtó előtt kevesebb, mint fél perc.)
Soha sem volt ingerem rádiózni a telefonjaimmal.
Többször is újraindítottam, de nekem nem akadt ki. Nálam mindössze pár órát volt fenn, aztán én is visszatértem a MIUI-ra. Ha a Smart cover legalább annyira működött volna, hogy nyitásra felébressze a telefont és bezáráskor ne indítsa google-t, legalább egy hetet adtam volna neki.
-
Istu94
csendes tag
A lenovo kamerával 13 mp-es képet lehet csinálni 4:3-as képaránnyal. Én úgy vagyok vele hogy akkor inkább legyen kevesebb mp de widescreen.
Sajna a SuperSU nem oldotta meg a problémát. Majd még utána olvasgatok.
Nálam a gps még a műholdakat sem láttam nem hogy még rájuk kapcsolódott volna. Szóval akkor lehet nálam romlott el valami.
Egyébként fantasztikus egy a miui. -
Istu94
csendes tag
Pontosan nem tudom hogy működik de ugye a lényeg az hogy ha megadod a magyar ntp szervert akkor nem az egész bolygót kell átböngészni érted hanem egyből megvan adva hogy Magyarországon vagy és ezért sokkal gyorsabb. A fejlesztő első helyen saját országát adta meg másod helyen pedig európát. Annyit kell tenned hogy a gps.conf fájlban (system/etc) átírod a első pár sorban található ru-t hu-ra. Mentés és kész.
-
erdb
tag
Inkább nem nyúlnék hozzá... A telepítés után, első indításkor kb fél perc alatt fogott holdat. Azóta, ha beülök a kocsiba, indítom az iGO-t. Indítok, index, elkezdek kiállni a parkolóból és mondja, hogy menj 50 m-t, mert már müxik is.
-
erdb
tag
Hát persze, csak elég szkeptikus vagyok: A windows mellett az Android a második leginstabilabb rendszer. Érthetetlen okokból bír elromlani, vagy akár megjavulni. Ha hozzápiszkálok dolgokhoz, akkor vagy jobb lesz, vagy rosszabb. Sőt magától is elromlik. Hozzá sem kell nyúlni.
Van egy rossz hírem. Magamnak . Van új CM12.1. Még megvárom a szombatot, aztán megint szivatom vele magamat.
-
erdb
tag
Újság? csak az van. Új rom nincs...
Szombaton nem volt időm, így ma letölthettem a CM 12.1 stable verziót! Hosszas előkészületek után (mentések) irány a recoveri, aztán wipe-ok és zip írás... És a hibaüzi: status 7. Ez azt jelenti, hogy nem passzol a telepítendő rom a készülékhez. Miközben többeknek nincs ilyen gondjuk! Mivel a Dingdong recovery van fenn, s másnak ezzel ment, most az jönne, hogy TWRP-re váltok, s azzal próbálom meg felrakni. De csak a jövő héten. Egyszerűen nincs most annyi időm, annyi kedvem, hogy további nemtom milyen szivatásnak tegyem ki magam. Ennyi. A MIUI kap még egy hetet.
Pedig nagyon bíztatóak a hírek, minden eddigi fontos hiányosság meg van benne szüntetve. Minden müxik.
-
Zole33
csendes tag
Üdv!
Ismertek valami jó(és lehetőleg olcsó)szervizt?Ma sikerült leejtenem a telóm (Kingzone K1 Turbo)és sajna a jobb alsó sarokban összetört az üveg(gorilla glass ) HELP! -
erdb
tag
Hát szervizt azt nem, de a feleségem doogee daggerét, ugyanezen hibával Mr.Grincs javította. Megrendeltem kínából a csere-screen-t, ő meg kicserélte. Gyorsan és kiválóan dolgozik, vedd fel vele a kapcsolatot priviben és megírja, hogyan tudna segíteni...
-
erdb
tag
Sziasztok! Van itt még valaki?
Szenteste megérkezett végre egy használható CyanogenMod stabil verzió. Ha érdekes, leírom a tapasztalataimat vele, ha valaki ki akarja próbálni, csak ajánlani tudom.
-
erdb
tag
Előzmény: Novemberben fire855 kiadott egy jó stable verziót a CM 12.1-ből. Szerencsére nem volt időm feltenni. Hamar kiderült, hogy tényleg jó, csak telefonálni nem lehet vele: a 2., 3. beszélgetésnél elment a hang és csak újraindításra javult meg. Ez meg, ugye nagyom kellemetlen tud lenni egy fontos beszélgetésnél.
December 24-re aztán kiadta a tényleg jól működő verziót, legalábbis a számomra fontos részek rendben lévőnek tűnnek. Évek óta megoldatlan fícsör is megy, iylen pl. a BT fülessel való hangtárcsázás.
A felrakás nem volt zökkenőmentes. Lecseréltem a recovery-t az ajánlottra, felraktam a ROM-ot, aztán a GAPPS-ot, aztán reboot... Eljutott odáig, hogy optimalizálja az app-okat, x/113-mal számolt. Kb az 50.-nél reboot... Aztán innen folytatta, de a 10.-nél reboot. Aztán már egyet sem tudott megcsinálni, csak rebootolt. Aksi ki, be, töltöttség: 19%! (Amikor elkezdtem több, mint 90% volt.) Ez az optimalizálás nagyon megviselte az aksit. Kikapcsoltan feltöltöttem, aztán bootoltam, s végre elindult. Mindent beállítottam, nagyon tetszett, telepítettem a fontosabb appjaimat, ment minden.
...
Pár napi használat után: Minden OK, de a mágnest a Smart coverből ki kellett szednem, mert mindenáron a Google keresőt akarta elindítani. Viszont a beépített Smart cover kezelő a közelségérzékelőt használja, s az jól müxik...
Ami nagyon szomorú: zabálja az aksit, mint kacsa a nokedlit ( ) Példa: Ma 6-kor levettem a töltőről, utána hozzá sem nyúltam, s 7:30-kor 93%-on ált! Ami érdekes: A fórumon felvetnek kissebb nagyobb hibákat, de ezt senki nem írta. Két eset lehet: Vagy van egy telepített programom, vagy hibás beállításom, ami miatt folyamatosan megy valami, vagy döglődik a több, mint egy éves aksim. Most ezzel küzdök, aztán majd meglátjuk. (Korábban a MIUI-nál több óra múlva váltott 100-ról 99%-ra.)
Kérdés? Ötlet?
-
pojakcs
senior tag
Igen, vagyunk, vagyok. Leginkább olvasni szoktam a híreket, ami az utóbbi időben egyre ritkább. Az én telefonomon még a gyári, immáron több mint 1 éves rendszer van, mert az legalább teszi a dolgát. De ha lenne egy újabb, stabilan működő, azon elgondolkodnék azért.
Üdv: Csaba
-
erdb
tag
Egy hét elteltével mondhatom, hogy, ez egy stabil, jól működő CM. És az aksi problémára is rájöttem: Ha a smart cover funkciót kikapcsolom, alig fogyaszt... Ezek szerint a bekapcsolva tartott proximity sensor a bűnös, mert alvó módban is folyamatosan figyel. És közben zabálja az áramot. . Igazából nekem ez a funkció kell. Nem tudom mit fogok csinálni, a főkapcsolóval magához téríteni nem szeretném, a mágneses érzékelő a google-t indítja. Na de ez a legnagyobb hibája. (Eddig)
Szerintem olvass bele a xda-developers fórum utolsó 5 oldalába, s döntsd el, fontosak-e az ott leírt hiányosságok Neked. Ha nem, rakd fel bátran! (Persze előtte mentés, akár a recovery--vel a teljes rendszerről, hogy gyorsan vissza tudj álni a mostani állapotra.) Sok sikert!
-
CippyO
tag
énis itt vagyok még K1T tulajként bár igazából már nem sokáig, megvan a kiszemelt utód.
nekem már kb nyár óta az a miui van fent, amit együtt raktunk fel, kedves erdb kolléga, és eddig teljesen jól működik, egyetlen hibát véltem felfedezni eddig. ez pedig sajnos nagyon kellemetlen tud lenni sokszor.
azt műveli a drága(szerencsére nem mindig), hogy ha úgy hívnak, hogy a telefon alszik(zsebben) akkor néha nem reagál az érintő panel, és nem tudom a hívást fogadni. ilyenkor restart, és helyreáll a rend. azt vettem észre, hogy néha a kamera is csinálja ezt, de csak ha lockscreenről jobbra swipe-al lépek be a kamerába. ilyenkor néha nem tudok exponálni, vagy videó módra váltani. kilépek a kamerából, feloldom a lockscreent, elindítom a kamerát, és megy hibátlanul. érdekes... ezeket kb 1-1.5 hónapja csinálja.
szerintetek mennyi lehet most a reális eladási ára egy ilyen telónak?
-
erdb
tag
Akkor lassan egyedül maradok
Nekem hónap eleje óta egyre jobban tetszik a CM. Egyetlen gondom a smart cover - közelségérintkezővel, de fire855 azt írta, nem tudja megoldani a mágneses szenzorral való figyelést a kernel forrása nélkül... Ez van.
Viszont nekem minden más jobban müxik, mint a hónapokig használt MIUI. Nincs gondom a telefonrésszel, a BT-vel, wifivel. A GPS is stabil. Egyenlőre. (A BT-vel az volt a gondom, hogy menet közben le szokta választani a fülest, s csak a BT ki be kapcsolása segített, ami autóban, menet közben, bejövő hívásnál nagyon kelellemetlen tudott lenni.) Aztán, ha eltávolodtam a routeremtől, átváltott mobilnetre, aztán néha nem akart visszamenni wifire...
A CM-ben nem megy még a VPN, de ez engem nem érint, illetve ha kikapcsolom a mobilnetet, egyszer-csak önhatalmúlag visszakapcsolja. Egyenlőre ez sem zavart.
Agyon telepítettem, aztán néztem csak az Antutu sebbességet: 34e fölött van!
Úgyhogy amíg ez megy nem gondolkozom a váltáson, minél később váltok, annál jobban kapok. (remélem )
-
Istu94
csendes tag
Én is itt vagyok még! Tesómnak egy hete felraktam az új CM-et és nagyon szereti. A smart coverrel ugyan azt tapasztalta szóval kiszedtük. Én még mindig a miuit használom. Nekem nagyon bejött. Néha beakad a messenger, BT nem talál eszközt, meg nem működik a titanum backup de am meg gyögyörű. Lehet én is kipróbálom a CM-et. Arra legalább lehetne rakni Xposed-t.
CippyO:ezt én is tapasztaltam
[ Szerkesztve ]
-
ANT
addikt
Üdv.
Mekkora kapacitású micro sd-t tud kezelni ez a teló?''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
pojakcs
senior tag
Nem tudom használ-e még valaki ilyen telefont, mert a topic teljesen kihalt, én még kitartok mellette. Egy kis makrancoskodás ingatta meg a napokban a telefonba vetett hitem. Rapszódikusan lefagyott, azaz ha elővettem a zsebemből, fekete képernyő fogadott, és csak aksi ki-be után tudtam ismét életre kelteni. Próbáltam mindent. Gyári alaphelyzet, sd kártya ki, de a helyzet nem változott, napi 4-5 fagyás. Utolsó esélyként eszembe jutott, hogy még a nyáron rendeltem egy új aksit, amit iktattam a fiókba, hogy majd lassan szükség lesz rá. Betettem ,azóta ismét tökéletesen működik a K1. Nem gondoltam volna, hogy a régi aksi tud ilyet művelni, mert egyébként nem mutatta az elmúlás jeleit.
Üdv: Csaba
-
erdb
tag
Lehet, hogy csak ketten vagyunk, esetleg 1-2 fórumot nem olvasóval együtt? Ilyen hosszú ideig nem gondoltam volna, hogy használni fogom, de most nincs kedvem (a hüvelykujj és a mutatóújj hegyeinek gyors dörzsölgetése egymáshoz...) újat venni.
Nekem is volt, bár nem sűrün fagyásom, meg elfelejt beállításokat, meg nem akar kapcsolódni a wifivel, csak ha újraindítom, úgyhogy 3 hete rendeltem új aksit. Ezek szerint ha megjön, nemcsak a nagyon rövid üzemidő javul vissza, hanem ezek a hibák is megszün(het)nek.
Egyébkén több, mint fél éve a CM12 van fenn, ezzel nincs is komolyabb problélmám, régóta nem is figyelem van-e új ROM.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 2042
- Windows 11
- Projektor topic
- Facebook és Messenger
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózatokról alaposan
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest