- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JKJ420
tag
válasz paolinho #22498 üzenetére
Egyik sem!
Az első gyakorlatilag automatizálja a továbbküldést ha van pénz az egyenlegeden. A másik éves díj, de Neked egyedileg kell továbbítani és kifizetni. Ha lesz beérkezett csomag, akkor lesz lehetőség azt továbbküldeni. Ha sok csomagot akarsz így küldeni, akkor automatizálni kell, de csak akkor.
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy ebook olvasó vásárlásán, de a kindle árai láttán égnek állt a hajam. Mitől ilyen drága a cucc....
A topic összefoglaló tekintélyes, részben elolvastam ezért kérdeznék:
- van e olyan kindle, ami meg van fosztva minden adatkommunikációtól, olcsó, de támogatja az ebook formátumokat + PDF-et? Valamint legalább 7",8"-os képernyővel rendelkezik?A telóm 5"-os, a tabletem 7" és látom a különbséget. Jobbára szakkönyveket olvasnák rajta, úgyhogy jó lenne, ha 1 oldal teljes egészében kiférne rajta.
Üzemidő nem lényeg, otthon használnám esténként 1-1 órát.
Wifi 3G sem lényeg.Mit javasoltok?
Esetleg konkurenciánál találok valami ilyen speckókkal rendelkezőt?
-
vegyszer
addikt
válasz coolpet #22504 üzenetére
Ha szakkönyv (képlettel, ábrával, több hasábban, PDF-ben szkennelve), akkor egy 10"-os tablet a te számodra megfelelő célszerszám.
Nem a villanykönyvolvasó az, ami ezen a fronton jól muzsikál...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
válasz coolpet #22506 üzenetére
Nem a szakirodalom a gond.
De nem mindegy, hogy Shakespeare nyelvi képeit elelmzed, vagy a kvantumvalóság egyenleteit.Igazádiból az anyag forrása a meghatározó. Ha az JPG-ből készített PDF-ben van, akkor azt nem egyszerű jól, olvashatóan zoom nélkül, bele nagyítás nélkül olvasható formába hozni.
De ha nem ilyen a forrás fájlod, akkor lehet jó egy villanykönyvolvasó.
Tehát a kérdés: mid van?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
cocka
veterán
válasz coolpet #22510 üzenetére
Ez jó lenne, mert a nem szkennelt és OCRezett dolog az kipipálva, viszont ami nagyon nem ebook olvasós kategória, az a random elhelyezgetett hasábok. Ha úgy lennének a szövegben képek és/vagy táblázatok (bár ez utóbbiak külön misét érdemelnének Kindle-ön), hogy nincsenek hasábok és nincsenek fejlécek meg teljesen ad hoc módon szövegbe trollkodott képek, akkor jó lenne. Azaz, ha egységes és viszonylag merev struktúrát követne a dokumentum, hasábok nélkül, akkor meg lehetne csinálni ebookként, ellenkező esetben inkább csak sírás a vége.
Táblázatban felsorolásjelzők, nyilazások, szövegbuborékok, képek egymás mellett, QR kódok, vonalkódok, ezek mind "ellenségek".
79 megás a fájl és InDesignban készült, tehát ezt max. kábelen keresztül tudnád felmásolni, mivel a Send to Kindle for PC progiban is 50 mega a méretkorlát.
Na most a pdf olvasás Kindle-ön az... PITA.
-
coolpet
senior tag
Régen sokat olvastam, főleg fantasy, sci-fi könyveket. Volt hogy heti 3x jártam a könyvtárba, 2-esével hoztam a 300 oldalas könyveket
Éjjel 2-kor még olvastam, reggel 6-kor kelés volt suli miatt.
Manapság már 10-kor beáll a napi fáradság, és a gyerek sem alszik, pörög, pörög pörög.
Nehéz, de azért próbálkozom.A mai világban lépést is kell tartani a technológiákkal, szóval megpróbálom errefelé fordítani a fejem.
De majd ha elmegy suliba, én meg öregszem 10 évet, akkor talán jöhetnek az Örkény 5 percesek -
MODERÁTOR
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Szeretnék egy konyvolvasot venni. Eddig a kindle 8 touch tűnik a legszimpatikusabbnak. 25k kornyeken be is szerezheto idehaza. A kerdesem az, hogy mik a hosszabb tavu tapasztalatok a keszulekkel? Jol hasznalhato? Van valami negativumuk esetleg?
-
pjen
félisten
válasz dangerzone #22518 üzenetére
Jól használzató,hátrány,hogy nincs háttér világítás.Szerintem annyi pénzért már kapsz itt az aprón PW 2 vagy hármat is.
-
őstag
válasz dangerzone #22518 üzenetére
Az új kindle is valószínűleg lesz akörül amazonról.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #22521 üzenetére
Én a 25K árból indultam ki.MM ben a világítás nélkülit láttam huszon ezerért.A PW4 szerintem 40K körül van az MM ben szerintem. Ráadásul hazai vásárlásról ír.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #22521 üzenetére
Az idén megjelent 9 már igen, de alább még a 8-asról van szó. Mondjuk azt tekintve, h pár havonta rendszeresen vannak 100 EUR-os Paperwhite akciók, aligha éri meg bő félakkora fölbontású kijelzővel, vízállóság nélkül alig olcsóbban.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy él / lakik valaki Németországban, ottani postacímmel?
Szeretnék rendelni egy könyvet Angliából (London) a lányom részére, amit azonban nem postáznak ide Mo-ra és egy postai felvételt és egy továbbküldést szeretnék kérni ide, Magyarországra.
Természetesen a felmerülő költségeket előre rendezném!
A többit és a szükséges részleteket privátban, ha valaki be tudná vállalni!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget, üdv:
A[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
Van ez a világítós tok Keyboardhoz:
Állítólag a beépített akkut használja. De ha jól láttam nem csatlakozik a Kindle USB portjához, akkor hogyan, min keresztül vesz fel áramot a Kindle akkujától?
-
Efreet
senior tag
-
-
lord.lakli
őstag
válasz anytime #22528 üzenetére
Mailboxde.com oldal volt itt többször is ajánlva és tesztelve.
-
Triumph81
kezdő
Sziasztok!
Keresek Francia-Magyar szótárt Kindlere tud ebben segíteni valaki?.
Előre is köszönöm.
-
haruspex
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi hozzászólás alapján próbálom belőni a calibre-t. a 3.42.3 verzió alatt, de nem találom a stílusok fület a kinézet és egjelenés alatt. Rosszul csinálok valamit?
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz haruspex #22532 üzenetére
Szerintem az első Paperwhite-tól kezdve csak az egyik irányba lehet forgatni.
Azaz a mind a négy irányba forgatás kb. a Kindle 4 illetve Kindle 5 környékén véget ért. Gyakorlatilag szerintem az érintőképernyő nélküli eszközökön volt csak lehetőség teljes képernyő forgatásra, a böngészőben is. Illetve valami rémlik, hogy még talán a régi 5.6.5-tel böngészőben is lehetett a PW3-on.
-
cocka
veterán
válasz haruspex #22532 üzenetére
Ja nem. PW3-mon is régivel is már csak az egyik irányba lehet elforgatni a képet.
Szóval ennek a forgatós sztorinak legfeljebb Kindle 4-5-ökön van értelme, mert az lett olyan kicsi, hogy nem zavaró, ha akár négyféleképpen is variálhatod hogyan tartod a kezedben.
Ellentétben mondjuk a Kindle Keyboarddal, ahol alul ugye van egy billentyűzet, tehát az, hogy négy irányban forgatható a kép nem sok embert hatott meg szerintem, mivel a négyirányú navi gomb a jobb alsó sarkában van, tehát ha a cuccot balra fordítod, a billentyűzet jobb oldalra kerül, ha a cuccot jobbra fordítod, akkor meg balra, lapozógombok alulra és felülre, tehát nem a legkényelmesebb pozíció.
A fejjel lefelé megjelenő álló képnek meg nem tudom mennyi értelme van.És egyébként a Kindle 5 után volt egy nagy verzióváltás is, mert az 5.0-ás firmware-űeknek már a felülete is kezdett teljesen megújulni.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Az egyenkénti margó állításra rájöttem közben, az automatizálást meg feladtam...
Jobbkezes vagyok, és a jobb kezemmel tartanám a könyvet lehetőleg a szélesebb peremen. Nem a világ vége csak valamiért rohadtul idegesít. Az az igazság, hogy el tudom dönteni hogy, hogyan akarom fogni (meg hogy mekkora margót akarok), nem kell, hogy az amazon gondolkodjon helyettem.
Szóval szerintem ez vagy a 3. Kindle-m, de szerintem az utolsó.
[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Van több e-book olvasóm is, Kobo, ill. Kindle Paperwhite (3 asszem). Nemrég megvettem ezt a könyvet az amazonon: The Sourdough School: The ground-breaking guide to making gut-friendly bread.
Most akartam feltölteni a Kobo-mra (Kindlet nem én használom). Aztán szólt a Calibre, hogy DRM védett. Nekem ez meglepetés volt, mert ugyan amaontól nem vettem még e-bookot, viszont az Ekönyv oldalán már igen, aztán úgymond nekem ez a "soft DRM" volt a megszokott.
Kérdésem az lenne, hogy minden Amazontól vásárolt könyv Hard DRM-es? Vagy van ilyen is, olyan is? Köszi!
-
cocka
veterán
válasz vtechun #22537 üzenetére
Ott kezdődik, hogy nem értem számodra mit jelent a soft DRM.
Az Amazon mindig is DRM-védettként küldte az ebookjait, maximum annyit tehetsz, hogy egy adott Kindle készüléket átregisztrálsz arra az accountra, amelyiken fenn van a felhőben a vásárolt könyv, így az másik Kindle-re is letölthető. De ettől még DRM-védett marad a cucc. És ebben az eljárásban semmi illegális nincs.
A DRM-védettség meg ugye továbbra is azt jelenti, hogy a megvásárolt és letöltött könyvet nem sideload-olhatod egyik készülékről a másikra.
Külön öröm a .kfx formátum megjelenése, amit csak az újabb Kindle-ök támogatnak. Asszem PW2-től felfelé.
Ha a soft DRM csak annyit jelent, hogy kifizeted a könyvet, letöltöd és az nem DRM-védett, akkor ebben hol a védelem?
Persze az Amazon is lehetőséget ad arra, hogy a megvásárolt könyvet fájlban töltsd le a gépedre ahelyett, hogy közvetlenül az eszközre töltődne le, de ez attól még ugyanúgy DRM-védett marad. Tehát az adott fájl csak az adott készüléken fog megnyílni. Másikon beint.
Innovatív útmutató a bélbarát kenyér készítéséhez? LOL
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A soft annyit jelent, h nem blokkolja más készüléken a használatot, de van benne egyedi azonosító, ami alapján kideríthető, ki osztotta meg a sajátját
Az Amazon hard-ot használ ami csak a saját fiókhoz tartozó eszközökön olvasható, de a könyv kiadója dönthet úgy, h engedélyezi enélkül.
-
snowdog
veterán
Ott kezdődik, hogy nem értem számodra mit jelent a soft DRM.
A soft DRM tulajdonképpen a "Digitális vízjelezés". Lásd [link]
Ennek előállítása és kezelése (kiadói oldalról nézve) sokkal olcsóbb, mint a hard DRM-é. A magyar e-könyv kereskedők többnyire ezt a módszert használják. Abból indulnak ki, ha a vásárló azonosítóját elrejtik a könyvben (már amennyire lehet), akkor az elég visszatartó ahhoz, hogy a vásárló nagy nyilvánosság előtt ne tegye közzé a könyvet, hiszen könnyen kideríthető a tulajdonos. Ez a gyakorlatban így is van.
Az más kérdés, hogy mind a hard, mind a soft DRM feltörhető, illetve eltávolítható. De ez ugyebár illegális.u.i. Bocs, de most láttam meg, hogy már válaszoltak rá.
[ Szerkesztve ]
-
mhydas99
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy problémám. Van egy Kindle Papaerwhite 3, 7th gen ebook olvasóm. Nem sokat használtam eddig, mostanában viszont sűrűbben. Sajnos pár napja nem reagál semmire. Este még jó volt, akksi is 78%-on. Reggel mikor használtam volna a készülék kérné a jelszavam, de nem tudtam beírni. a Touchscreen nem működik. A power gomb jó, a led szintén. Nem reagál érintésre a kijelző. Aztán gondoltam rákötöm usb-vel a gépre, ott meg a windows 10 nem ismeri fel. USB-meghajtóként látja csak. Mikor rákattintok azt írja hogy "helyezzen be egy lemezt......", Az eszközkezelő látja mint hard driveot, de a tulajdonságokon belül nem ír ki semmit a tároló kapacitásáról. A legújabb szoftver volt a Kindle-ön, 5.11.1.1. Esetleg tudtok valami megoldást? Szétszereltem de így külsőre minden jónak tűnik. Esetleg meg lehet próbálni egy usb ttl serial kábellel újra életet lehelni belé? Amazon CC azt írta hogy vegyek egy újat, elvileg egy mérnökükkel chateltem, hát köszi mondom, nagy szakember....
-
Amalgam
aktív tag
Helló.
PW 2018 vásárlásán gondolkodom, és volna pár kérdésem:1. Be lehet állitani, hogy bármelyik oldalon érintem meg a képernyőt, mindig előre lapozzon?
2. PC-ről felmásolt, nem eredeti konyveket is felismer?
3. Sérülékeny a képernyő?
4 Mennyivel jobb az olvasási élmény egy telefonhoz, vagy egy tablethez képest?
A vélaszokat köszönöm
Kedvenc telefonom a Galaxy Note 6
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Lenovo Tab M10 Plus 3rd 4/64Gb
- iPad 8th. 128GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3812
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest