- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz Marseille199 #41392 üzenetére
Próbálgatni jó lesz, de a pergető cuccok fejlődnek leginkább jelenleg, szóval ennél a legolcsóbb leggagyibb jelenleg kapható cucc is jobb. Ha tetszik a műfaj, akkor majd fejlessz, mert érdemes újabb, könnyebb botokkal dobálni. Jobban visszadják a csalival, hallal a kontaktot, illetve nem szakad le a karod egy pár órás dobálástól. Én is régi cuccal kezdtem, de megváltás volt egy komolyabb felszerelés.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
gban
Közösségépítő
Van nekem is hasonló orsóm, csak picit nagyobb és hátsófékes.
Nem könnyű, ez még 'vasból' van.
Én is azt mondom, nem nekünk kell megmondani a frankót hogy jó lesz-e, hanem neked kell eldöntened miután kipróbáltad.
Amit viszont feltétlen javaslok, cseréld le a régi zsinórt mielőbb.
Simán kapsz 'párszázért' mono-kat mindenfélét, tippet majd mások adnak ha érdekel.
Nekem a Nevis-ek beváltak, bár az itt nem annyira népszerű.
A fluorocarbonjukból 22-es a legvastagabb, az 6 kg körül bír, nekem bevált, illetve amit még szeretek, az az Espirit, az elég erős és számomra rugalmas is kellőképpen.
Nem árthat esetleg egy drótelőke is a zsinórra.Postázást nem vállalok.
-
vendingo
veterán
válasz Marseille199 #41395 üzenetére
Pergető zsinórt vettél, vagy sima monofilt? A sima kb 10-20 peca után kuka.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Marseille199 #41396 üzenetére
Egyre kevesebb a teleszkópos bot, kétrészes "fenekező bot" sincs. Én úgy látom három nagy irány van, a pergetés, feederezés, bojlizás. Kisebb rajongótáborral Match peca, és a profiknak rakós... Kb. a gyártók erre rendezkedtek be, régi fajta "univerzális" botok, és a teleszkóposok alig vannak...Meg ugye a sporttársak is egyre igényesebbek, egy teleszkópos bot elég merev na meg vastag..Mondjuk ki, durung na.
Én biciklis pecára tartok párat, még telepickerem is van. -
LazacX
tag
Kezdésnek teljesen jó lesz. Ha beválik a pergetés, akkor úgyis veszel majd jobbat. A hosszával sincs baj, sokan (én sem) nem szeretik a 2-2.1 m feletti botokat, partról sem. Amibe én mégis beruháznék, az egy tekercs fonott madzag. Óriási előrelépés lesz a kapások érzékelésében, azaz az "élményfaktorban". Az mondjuk véleményes, milyen lesz a zsinórterítés, de én akkor is megkockáztatnák egy tekerccsel.
-
peterkiss9
csendes újonc
válasz Marseille199 #41430 üzenetére
Szia. Ha fontos a rövid szállítási hossz, es a minőség akkor Shimano Exage STC. Ezek travel,utazó botok. Van teleszkópos pergetö széria is. Nekem is van egy 2.1m teleszkópos. Kemény tokjával együtt 30pár centi. Vigan befér a morotom csomagtartójába. Sajnos már csak használtan kapni ezt a szériát. Nekem nagyon bejött,igaz használtan is 15000volt.
-
LazacX
tag
válasz Marseille199 #41430 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha a jelenlegi bottal dobálsz tovább, ha nem akarsz árban (és minőségben) fentebb lépni. Ha igen, és rákeresel a travel spin botokra, elég nagy választékot hoz fel karbon 4-5 részes botokból, pl. Abu Venturi Travel Spin 704 ML. Ha a gyors összerakás is fontos, teleszkóposak is vannak, mondjuk Shimano CATANA CX TELESPIN 180L. De ezek már tizenezer forintok.
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
válasz Marseille199 #41494 üzenetére
Travel spint-t kell venni
-
Interceptor
addikt
válasz Marseille199 #41494 üzenetére
Miért nem csinálod azt amit én? Veszel egy két részes pergető botot, hosszában kötöd fel a bringára. Az egyik végét felkötöd az ülés alá, a másikat a kormány alatt és a kábelek fölé. Kanyarodni is tudsz ugyanúgy
a botot sem hagyod el. Nem akadsz bele semmibe, simán jó.Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Interceptor
addikt
válasz Marseille199 #42061 üzenetére
Teleszkóposba nem tudok segíteni. Szerintem egy olyan dobósúlyú bot amit írtál már gyenge a főfolyam horgászatához legalábbis partról esélyes, hogy az lesz. Bringán szállítanád és ezért jelent problémát a két részes pergető? Ha igen, a szétszedett botot(botzsákban tartva amit kapsz hozzá) kötözd az ülés alá(ülés merevítő bizbaszra) az egyik végét, a másikat meg dugd át a kormány alatt de a kábelek fölé. Teljesen jó megoldás, kanyarodni is fogsz tudni. 240-es botot is tudsz úgy szállítani, sőt én a 270-es-t is úgy vittem szétszedve 140cm, a mostani 210-es szétszedve meg már szinte ki sem lóg elöl és hátul sem. Ha főágon szeretnél horgászni, oda nyugodtan mehet a 240-es sőt akár a 270-es bot is. Mondjuk én 240-esnél nagyobbat már nem vennék.
(#42058) Grillo: Ma nem biztos, hogy letudok menni.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
A Zéé
addikt
válasz Marseille199 #42063 üzenetére
Főfolyamba akkor elég, ha felszíni, vagy felszín közeli, kicsi csalikat húzol. Én fogtam balint főágból 3-12-es bottal, 1-es körforgóval.
Jigelni, nagyobb csalikhoz viszont kevés lesz, mert nem tudod lerakni fenékre, és nagyon húzza őket az áramlás. Jighez min. 10g súly elkél, hogy le tudd vinni a fenékhez, de megállítani még azt se nagyon fogod tudni.Just a simple Lineman...
-
Interceptor
addikt
válasz Marseille199 #42063 üzenetére
Lehet te is beleakadtál az U-boat tengeralattjáróba ahogy én legutóbb a Foka öbölnél. Ilyenkor kicsit várni kell a kapitány biztos kiadta volna az előre parancsot aztán szépen kiakadt volna neked is a horog menet közben
(#42064) galervin93 : Szerintem sima keszegezésre kellene, vagy nem túl nagy halakra, hogy a néhány kg-osat még ki lehessen venni. Bár lehet ennél olcsóbb botot keresek, majd még úgyis fogok kérdezni ha eljutok odáig.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
LazacX
tag
válasz Marseille199 #42061 üzenetére
Szerintem reménytelen eset ilyen pici szállítási hosszban a felsoroltakon túl aránylag minőségibb botot találni. Esetleg rá kellene kattanni a hazai és nem hazai aukciós portálokra. 20-30 éve még bőségesebb volt a teleszkópos felhozatal, talán rá lehetne lelni egy megfelelő botra.
-
A Zéé
addikt
válasz Marseille199 #42079 üzenetére
A 7-10g-os vasak már eléggé határeset. Azokhoz már lehet, hogy erősebb bot kellene. Ezek már csali függők sajnos. Egy 2-es fűzfalevél alakú villantó még elmegy, de egy ugyanekkora kerek lapkás már annyira belefog a vízbe, pláne ha az áramlással szembe húzod, hogy azt már nem biztos, hogy szeretné a bot. Ugyan ez igaz a Thrill-re vagy egy SR-re is. Előbbi még ok, utóbbi már nem igazán.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz Marseille199 #42096 üzenetére
Igen, célzottan főágra ilyen 7-25, 10-30 körüli bot szerintem mindenképp jobb. Nekem 7-28 van erre a célra.
Just a simple Lineman...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Segway Ninebot KickScooter MAX G30D II
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest