Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WesTM

    senior tag

    válasz krammerka #7008 üzenetére

    Köszönöm szépen! :R

    Alg: Teljes mértékben igazat adok neked. :R Sajnos a képeket nem én csináltam, de gondolom ismered a mai magyar elkeserítő horgászvalóságot, pláne a képen látható urak korosztályában. (ezzel nem akarok megbántani senkit, kinek nem inge, ne vegye magára :B ) Halak tisztelete egyenlő a nullával, visszaengedésről ne is beszéljünk, de mivel ez a kötelességem, feltettem a képeket. Nálunk egyesek ördögként tekintenek a harcsára, pedig nem kéne, pláne egy ilyen jól halasított, és gyönyörű vizekkel rendelkező egyesületnél, akinek a megyei megítélése is igen előkelő... Szerintem megengedhetjük magunknak ezt a pár darab igen szép, és különleges méretű ragadozót.

    Engem személy szerint sokan hülyének néznek, tavalyi évben 49 pontyot, és tizen egynéhány amúrt fogtam a tavainkon, kizárólag match és feederbottal, és akkor még csak 1 bottal, mivel ifi voltam. DE! 1 db halat nem hoztam haza, hozzáteszem rendes egyesületi víz, nem fizetős műanyag tó.

    Idén még "csak" 21 pontynál, és 1 db amúrnál, és 2v 3 süllőnél tartok, és egy igazán szép másfeles jásznál, ami a termetesebb halakat illeti, immár 2 bottal, de a hazahozatali arány hasonló.

    Néha (évi 2 max. 3 alkalom) horgászom műanyag tavakon a szórakozás miatt, de az ott megfogott esetleg 10kilós halnak sincs akkora értéke a szememben, mintha kimegyek a Zagyvára, és fogok 3-4 darab keszeget.

    Pontymatracot egyedül én, és apum használunk a tavakon, pedig nem egy nagy kadás, én 4000 jó magyar forintért vettem az enyémet, és ez egyszeri befektetés. Nem vagyk egyáltalán a pénzes kategória, egyszerűen ez az életem.
    Kiröhögnek, hogy minek, pedig szerintem egy másfeles hal is megérdemli a normális bánásmódot.

    Idővel remélem azért el fog ez terjedni szélesebb körökben is, nem csak a bojlisok privilégiuma a kíméletes bánásmód, és a visszaengedés.

    A horgászoknak el kell dönteni: A halért járnak ki, és ha lehet hazaviszik a kvótát, VAGY a természet és a szórakozás miatt járnak ki, és ügyelnek a tó élővilágára is... Nem azt mondom, hogy senki soha ne vigyen haza halat, mert ez hozzátartozik, DE a mértéket meg kéne találni, és el kéne gondolkodni. :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák