Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sams

    csendes tag

    A héten 3 napot a Verba tanyán horgásztunk, ketten.
    Dögmelegben, tűző napon, meleg vízben nagyon jó peca kerekedett belőle.
    Feedereztünk, 3 bottal methodos kereső horgászat ment, 1 bottal open end kosaras. Az erjesztett magkeveréket dobókanállal szórtam. Ez sem volt rossz, de a method, halas pellettel jobban adta. Javarészt pontyot fogtunk 5 és 10 kg között, 1db 8 kg körüli amúrt és szép dévéreket 30 dkg és 1 kg között. Nem számoltuk a halakat, de nem sok holtidő volt. Sokszor csak 1-1 bottal tudtunk horgászni, mert dobás után, behullóban elcsavarták a spiccet. Egyszer, a szemben lévő sziget fűzfájára sikerült feldobnom a cájgot, gyors rántással megmentettem, de a feneket nem érte el, mert elragadta egy tükrös. :)
    A halak brutál erőben voltak, hosszú fárasztás után a bölcsőben is produkálták magukat. A Döme Blue method XL merítőfejet egy 7-es nyurga egy piruett közben szétszaggatta. Egy, a többinél jóval nagyobb halat 40 perc fárasztás után vesztettem el. Arra ment amerre ő akart, amíg ki nem akadt a szakáll nélküli horog. Az utolsóként jelentkező 8,30-as nyurga volt a legszebb halam (színre és formára), 16-os guru pellet waggler horoggal sikerült kifognom, háromnegyed órás fárasztás után.
    Olyan volt a víz, mint egy delfin show, úgy ugráltak a halak mindenfelé.
    Érdekes volt, nagy méretű csalira szinte csak dévér jött (2db 20-as bojli + 16-us popup), a nagy pontyok 5-10 mm-es wafters rajongók voltak.
    Egynapos pecára messze van Budapestről. De ott megszállva, a déli órákban a légkondis szobában hűsölve nagyon kellemes élmény volt.
    Egy hatalmas negatívum, hogy a halak 80%-ának a szája botrányosan nézett ki. Túlnyomó részt begyógyultak már a sebek, de alaposan meg voltak szaggatva szegények. Néhány jószág úszócsonkításon is átesett, soha nem fogom megérteni miért kellett ezt tenni velük...

Új hozzászólás Aktív témák