Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SteveAd

    tag

    válasz jjeahh #281158 üzenetére

    Hosszabb tavon viszont ennek a "penztarcammal szavazok" hozzaallasnak az lesz a kovetkezmenye, hogy az europai berek szamos mas szektorban is elindulnak szepen lefele a beka segge ala ahogy teljes agazatok szamolodnak fel (kozben a oligo/mono/polhelyzetbe kerult kinai gyartok szepen elkezdik felfele vinni az arakat, meg elobb-utobb naluk lesz berfelzarkozas is, es majd szepen nezhetjuk, hogy mar a Kemaloce mezt sem tudjuk megfizetni). Egyeni fogyasztokent fontos az ar (is), de ha nagyon sokan ezt a mintat kovetik, akkor itt meg eleg nagy bajok lesznek (es mar az aksigyar futoszalagja melletti melo is csak alom marad sokak szamara).

    A befutott, megbizhato markakra visszaterve, 5 eve en is ugyanennyiert vettem Xiaomi telot, de nezd meg annak a kategorianak a mostani arait. Ha egy Boodun cipo is hozza egy Lake minoseget, de szinten 250-450 euros savban, akkor viszont miert eri meg majd ezt valasztani (hacsak azert nem mert a kozbeeso nehany evben a dompingarakkal kinyirtak az europai/amerikai konkurenciat es nem lesz mas valasztas)?

    Tenyleg nem akarom a geopolitikai vonalat tovabb ragozni, de nem "Kina" vagy a kinai nep ellen emelt szot senki, hanem a jelenlegi kinai gazd.-pol. rendszer altal kitermelt (es tamogatott) uzleti modellekrol es gyakorlatrol. Ennek vegso soron mindnyajan netto haszonelvezoi voltunk eddig, de ohatatlanul felmerulnek tagabb kerdesek is, illetve en szemelyesen megvalogatom, hogy miben (hangfal, hardver, mobil pl.) vasarolok szivesen markas kinai termeket, es miben valasztom tovabbra is az akar Kinaban gyartott "nyugati" termeket (pl. utcai vagy kerekparos cipo, sisak, nadrag/mez). Hogy ezek az egyeni preferenciak mikor es hogyan fognak modosulni, azt most nem tudom megjosolni, de azert szeretnem ha nem tunne el a valasztas lehetosege, amit viszont az ardompinges, allamilag tamogatott, technologiai koppintassal is megvadolhato termeles komolyan fenyeget jelen meglatasom szerint. Peace!

Új hozzászólás Aktív témák