Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csokicsibesz

tag

válasz jjeahh #272383 üzenetére

Azt elfogadhatnád viszont, hogy a kinai termékek bizonyos okok miatt tudnak olcsók lenni:
    - nincs vagy minimális szakképzett munkaerő,
    - ehhez társuló minimális bér,
    - minőségellenörzés nincsen, vagy ami van az európai szemmel nevetséges,
    - környezetvédelmi előírások nem léteznek, úgy szennyezhet egy gyár, ahogyan csak akar,
    - munkavédelmi előírások lényegében nincsenek,
    - dömpingtermelés.

Igen nagy eséllyel azokat a Kameloce mezeket, amiket itt reklámozol gyerekmunkások rakták össze, egy iszonyat nagy környezeti terhelést jelentő gyárban, kb. napi 1 dolláros fizetés fejében.

Én azt értem, hogy kelet-európában nagy úr a pénz, de azért nem minden.

[ Szerkesztve ]

• mauimagic

senior tag

válasz jjeahh #272383 üzenetére

Nem írtam, hogy minden, ami nyugatról jön jó, de egyrészt az EU-n belül vannak fogyasztói jogaid, másrészt egy komoly cég nem szarakodik a garival, sokkal többet veszítene azzal, ha elterjed róla, hogy szart gyárt, mint ha kicserélné a hibás terméket.
    Emiatt általában nem szarakodnak a garival, így felfogható a felár egy drága biztosításként is, ami mellé pluszban kapsz egy feliratot/logót az alkatrészre, hogy érezd mennyire menő vagy, illetve a jóleső érzést, hogy hozzájárultál a nyugati cég 2 marketingesének, 3 fejlesztő mérnökének és 10 raktárosának béréhez a németországi HQ-ban, így elodázva a kínai világuralmat 3mp-el egy 3000 Eurós kerékszett esetében :DD
    Magát a kerékszettet valószínűleg ugyanazon a quangcheng-alsói (30 milliós zsákfalu) gyártósoron fűzték, mint az alis "koppintást" ;]

Én úgy állok hozzá, hogy átgondolom, a kinézett alkatrésznél van e szükségem "biztosításra", és aszerint döntök, hogy alis lesz a cucc, vagy hanyatlónyugati.

A review-k sem érnek szinte semmit, az szovjet alis vásárlók legszívesebben 6 csillagot adnának, ha egy kerék elforog, a YT meg tele van "független" influencerekkel, akik szerint minden arany, ami Micimackóéktól jön.

Szerintem nagy körültekintéssel is kb 10% körül van a teljesen használhatatlan szar, amit az aliról rendelek, de az egyenleg még így is bőven pozitív, beszopott karbon kerékkel együtt is :)

Új hozzászólás Aktív témák