Hirdetés
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 8T - T-modell
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokicsibesz
tag
válasz jjeahh #272383 üzenetére
Azt elfogadhatnád viszont, hogy a kinai termékek bizonyos okok miatt tudnak olcsók lenni:
- nincs vagy minimális szakképzett munkaerő,
- ehhez társuló minimális bér,
- minőségellenörzés nincsen, vagy ami van az európai szemmel nevetséges,
- környezetvédelmi előírások nem léteznek, úgy szennyezhet egy gyár, ahogyan csak akar,
- munkavédelmi előírások lényegében nincsenek,
- dömpingtermelés.Igen nagy eséllyel azokat a Kameloce mezeket, amiket itt reklámozol gyerekmunkások rakták össze, egy iszonyat nagy környezeti terhelést jelentő gyárban, kb. napi 1 dolláros fizetés fejében.
Én azt értem, hogy kelet-európában nagy úr a pénz, de azért nem minden.
[ Szerkesztve ]
-
mauimagic
senior tag
válasz jjeahh #272383 üzenetére
Nem írtam, hogy minden, ami nyugatról jön jó, de egyrészt az EU-n belül vannak fogyasztói jogaid, másrészt egy komoly cég nem szarakodik a garival, sokkal többet veszítene azzal, ha elterjed róla, hogy szart gyárt, mint ha kicserélné a hibás terméket.
Emiatt általában nem szarakodnak a garival, így felfogható a felár egy drága biztosításként is, ami mellé pluszban kapsz egy feliratot/logót az alkatrészre, hogy érezd mennyire menő vagy, illetve a jóleső érzést, hogy hozzájárultál a nyugati cég 2 marketingesének, 3 fejlesztő mérnökének és 10 raktárosának béréhez a németországi HQ-ban, így elodázva a kínai világuralmat 3mp-el egy 3000 Eurós kerékszett esetében
Magát a kerékszettet valószínűleg ugyanazon a quangcheng-alsói (30 milliós zsákfalu) gyártósoron fűzték, mint az alis "koppintást"Én úgy állok hozzá, hogy átgondolom, a kinézett alkatrésznél van e szükségem "biztosításra", és aszerint döntök, hogy alis lesz a cucc, vagy hanyatlónyugati.
A review-k sem érnek szinte semmit, az szovjet alis vásárlók legszívesebben 6 csillagot adnának, ha egy kerék elforog, a YT meg tele van "független" influencerekkel, akik szerint minden arany, ami Micimackóéktól jön.
Szerintem nagy körültekintéssel is kb 10% körül van a teljesen használhatatlan szar, amit az aliról rendelek, de az egyenleg még így is bőven pozitív, beszopott karbon kerékkel együtt is
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest