Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz MPowerPH #242415 üzenetére

    Bármelyik recept jó, pl.: [link] . Ha van zabpehely, méz (vagy cukor), margarin (vagy vaj), abból már lehet dolgozni, ezeken felül aztán úgy variálod, ahogy akarod, mint a pizzát. Egy ideje én nem rakok bele tojást, mert fölösleges és cukor helyett mindíg mézet rakok. Lisztet sem igazán szoktam, ha mégis, akkor a zabpehely egy részét ledarálom kávédarálóval és kész a zabliszt. Mehetnek bele magvak, aszalt gyümölcsök, kókuszreszelék, kókuszliszt, dióliszt, csoki darabkák, bármi ilyesmi, ami épp van otthon. Pro tipp: egy egész teáskanál szódabikarbónával omlósabb lesz a keksz és érdemes facsarni rá egy kis citromot, mert az "felfuttatja", ha látod, hogy habzik a kanálban, mehet bele. Ha nincs citrom, pár csepp ecettel is lehet. A vajat-margarint a mézzel érdemes megolvasztani és úgy ráönteni a száraz összetevőkre, akkor könnyebben összegyúrható, sőt, gyúrni sem kell, össze lehet simán fakanállal kavarni.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák