Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Milyen európai webshopok vannak még ezeken kívül?
rosebikes.hu
bike-discount.de
bike24.com
bike-components.de
wiggle.com"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Rendelt valaki karácsony körül rosebikes tól? Mennyi idő volt a kiszállítás? Nekem 5nap alatt az országba nem jutott be. Utána meg a rohadt magyar posta fog vele minimum 1 hetet szenvedni.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Banggoodról most 4800ft a 13ezres arsuxeo tavaszi-őszi kerékpáros mezszet, eu raktárból: [link]
Én egy L -eset berendeltem, ennyiért kihagyhatatlan."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz Tothgera30 #80644 üzenetére
Én M -es méretet szoktam venni itthon ruhákból 182/70 es mérethez, és ali -ról is M -eset rendeltem. A felső egész jó, a nadrág viszont combban szorít, meg rövid is. Legközelebb L -eset veszek.
Szerintem amilyen ruhákat hordasz + méret."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz Tothgera30 #80650 üzenetére
Anno én is írtam az eladónak, a méreteimhez xl est javasolt, de az rohadt nagy lett volna. Végül írtam neki hogy legyen L es, végül M eset küldött
-
anorche1
őstag
Megjött az elite novo mag force görgőm. Nagyon király
-
anorche1
őstag
Szerintetek, egy hibátlan állapotú fabric scoop elite nyerget mennyiért tudnék eladni?
[link]"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Csepel torpedó vázból egy 171/75.5cm -es embernek mekkora váz kell? 51, 54 vagy 57?
-
anorche1
őstag
Megjött banggoodról az akciós mezszett. Us sizeÍ L -eset rendeltem, 182/70 -hoz nagy. Nagyon nagy. A nadrág és a felső is.
Írnék nekik, hogy ezt vissza küldöm, és küldjenek kisebbet, de nem tudom mekkora méret kellene.
Lehet a US size: M is nagy lenne. De US size: S meg Asian: M. Nekem megvan kínából rendelt rövid szettem M -es méretben, annak meg nadrágja rövid.Innen hányan rendeltek? Van olyan aki US size M -et rendelt, és úgy érzi kicsi lesz? Mert akkor esetleg egy cserét majd össze hozhatnánk
-
anorche1
őstag
Megjött a cyclestore.co.uk -tól a 25 fontos specialized topé sport nyergem, ingyenes szállítással. Az ebay carbon nyergemnek pontosan ilyen az alakja, csak az túl kemény, pedig kényelmes lenne. Ez viszont tökéletesnek tűnik (talán egy picit nehéz).
-
anorche1
őstag
Az integrált hajtőművek igényelnek valamiféle karbantartást? És az ahead -es kormánycsapágyak?
Egyszerűbb lenne nekem szervizbe csak a két kereket elvinni, de ha fentebb említett kettőt is időnként újra kell kenni, akkor inkább viszem az egész bicót. És akkor már a spd-sl pedálokat is megzsíroztatom."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
-
anorche1
őstag
Valaki nem szeretne féláron menni a velencei bike fitre?
-
anorche1
őstag
Az, hogy mekkora a fogszáma a váltógörgőimnek, az számít valamit? Van haszna nagyobb/kisebb fogszámút venni?
-
anorche1
őstag
Rosebike -nál, az 50euro fölött beválható kuponoknál, a szállítási költség is beleszámít, vagy anélkül kell elérni a 50eurót?
-
anorche1
őstag
A belsőlábhossz alapján számolt nyeregmagasságot hogyan kell beállítani? A nyereg melyik részéhez képest? Egy teljesen sík nyeregnél érhető, de aminél a vége emelkedett, ott hogy? Tegyek rá valami síktárgyat, és mérjem annak az aljához a nyeregcső vonalában? Vagy a nyeregnek azt a részét állítsam be erre a magasságra, ami a nyeregcső képzeletbeli folytatásánál van? A két féle állítási mód között az én nyergemnél 0.5mm -es differencia van, ami annyira nem kevés.
Szerk.: Esetleg álljak meg félúton?
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Nincs valakinek felesleges rosebikes kuponja?
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
A 30-40k fölötti szemüvegek lencséje mennyire karcálló? Jelenleg egy Alpina splinter shield vl szemüvegem van. Tavaly nyáron vettem, és bármenyire is vigyáztam rá, került rá 1-2 kisebb karc
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen nyeregcsövet, mert ezzel fokozatmentesen tudom állítani a nyergem dőlését.
De hogyan kell ezt meghúzni? Ha jó erősre meghúzom mind2 csavart, akkor is mozog. 12nm -t ír, mérőm ehhez nincs"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz trialboj #95689 üzenetére
A fenti és lenti elemet nem lehet felcserélni, az anya pedig fixen a helyén van.
Szerintem jól van összerakva.
Meg ezt igazából hogyan kell meghúzni? Mert míg laza mind2 csavar beállítom a nyereg dőlését, pozícióját. Utána kis lépesekben húzom az egyik, majd másik csavar. Mikor húzom a hátsó csavart, a nyereg orra felfele billen, mikor az elsőt akkor lefele, ez oké. Csak a hátsó csavaron többet lehet húzni, vagyis az eredmény az, hogy az eredetileg vízszintbe állított nyereg hátra dől."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz anorche1 #95693 üzenetére
Még mindig kínlódok vele. Már annyira meghúztam mindkét csavart, hogy mikor kitekertem, fémforgács volt rajta. Gondolom a határán voltam annak, hogy kitépjem a menetet. Ennek ellenére elfordult. Mert még ha 100-kg lennék, de 70 vagyok.
A csavar nem lóg túl, nem ér bele nyeregbe. Nem is rövid, tehát az sincs, hogy csak a menet alsó 1/3 -a tartja. Rosszul sem raktam össze, mert nem lehet rosszul össze rakni. Maxiumum azt a fémszínű elemet, meg az alsó feketét lehet fordítva berakni, de kizárt, hogy bármit befolyásoljon. 2 lehetőségre gondoltam:
1. az alá a fémszínű cucc alá teszek valami vékony gumilapot, és akkor nem fog csúszkálni.
2. Veszek hosszabb csavarokat meg anyát, és valami nagy erőkarral bikára meghúzom.
+1. Vissza küldöm. Csak akkor kellene keresnem 30 euró alatt egy 2-2.5cm hátranyúlású, fokozatmentesen állítható nyeregcsövet fekete színben. És a 10eurós posta költséget mindenképp buktam.Csináltam pár képet, hátha ti észrevesztek valamit: [link]
-
anorche1
őstag
válasz DUB Inc. #95806 üzenetére
Nagyon jó kérdés, van egy rész, ahol nem látom pontosan, vagy nagyon kevés hely van, vagy nincs. De ha nincs, akkor már kéne tudnom tovább tekernem a csavart, nem? De mindig tudom hova tekerni, legfeljebb csak nagyobb erőkar kell.
Próbáltam azt, hogy a fémszínű fura alakú izé, és a nyeregcső közé beraktam egy-egy koronás alátétet, jó erősen meghúztam, és így sem volt jó. Próbáltam, hgoy smirglit formára vágtam, és azt tettem a közé, de nem, pedig ekkor már a csavarokat is cseréltem hosszabbra. Elképesztően szar ez a nyeregcső, és ebből van egy 2x ennyibe kerülő, karbon verzió is.
Van még valakinek valamilyen ötlete?Esetleg nem rendel valaki a közeljövőben a rosebikes -tól?
-
anorche1
őstag
Ha 2cm hátranyúlásos nyeregcsővel, max jelölésen túl is hátrébb kell tolni a nyerget a megfelelő helyzethez, akkor az kicsi, vagy nagy vázra utal?
Voltam velencebikeban shimano static bike fit -en, és ott a jelenlegi 57-es vázam helyett kisebbet, 54-55 méretűt ajánlottak, ami nekem furcsa, mert a nyergemet meg maxra hátra tolták, és még így is kellene még pár mm.
De legalább fényderült, hogy miért is szenvedek immáron 4 éve az országútizással: magasságomhoz képest rövidek a lábaim, és hosszúak a karjaim. Emiatt nem sikerülhet kényelmesre beállítani a bicót, ezért terhelem, a vállaimat, és ezért fáj a vállam és könyököm.
Így meg nem akarok új bicót venni, meg erre költeni, ha úgy se lesz jó.
De gondoltam veszek valami olcsó, kisebb méretű vázat, hátha azzal mégiscsak sikerül.[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Itt kinek van elsobbsege? Mert a kerekparosoknak nincs stop vagy elsobbsegadas tabla, az autosoknak sincs tabla a kerekparosok reszere. Es nem zebra.
https://www.google.sk/maps/@47.0154187,18.1673873,3a,75y,129.04h,73.81t/data=!3m6!1e1!3m4!1svpG-S5um-DoOgGYJ1rdNHQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Ilyet arulnak valahol itthon? Vagy valahol az eu -n belul? Jo lenne ha max 1-2 heten belul megjonne, ezert kina kiesett
-
anorche1
őstag
A decathlonban mar nem lehet kapni a 2db orszaguti belso csomagot 1000Ft -ert? A weboldalon mar csak 26" -os van.
-
anorche1
őstag
-
anorche1
őstag
Kineztem magamnak ezt decathlonos montit:
Rockrider 530SVan valakinek vele tapasztalata? Aruhazban ma kiprobaltam, es nagyon megtetszett. Az outimat is toluk vettem vagy 7 eve 120ert. Folyamatosan fejlesztve volt, uj, erosebb, merevebb es konnyebb kerekek, integralt hajtas, jobb fekek. Erre a montinal is fel vagyok keszulve. Hasznalt piacot nezegettem, de ossztelosokbol kicsi a kinalat, es egyik sem nyerte el a tetszesemet.
-
anorche1
őstag
Vegig jartam miskolcon az osszes kerekparboltot, ennyi penzert csak rosszabb felszereltsegut kapok. Az ossztelos geprol le lettem beszelve, szoval marad a decathlonos MTB kerékpár ST 540.
A meretben viszont nem vagyok biztos. 84cm a belso labhosszom, es 182.5 cm magas vagyok (most este merve, reggel bizots kicsit magasabb). Az orutim is innen a decathlonbol van, abbol megbantam, hogy a nagyobbat, 57cm -eset vettem 54 helyett.
Ezt a hibat nem szeretnem a montinal elkovetni, ezert en a kisebbet valasztanam.
Ti mit javasoltok? L vagy M?Ma kolcsonoztem egy specializes 29er -es gepet L -es vazzal. Majdnem 6 orat toltottem a nyeregben, nem ereztem kenyelmesnek. Rovid, asszem 60as stucni volt rajta, de valahogy messzinek ereztem. Illetve nap vegere nagyon fajt a konyokom, ahogy tortottam magam. Ez mondjuk attol volt szerintem, hogy a nyereg talan tul lefele dolt, es csusztam elore.
[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Olvastam valahol valamit, hogy olajos tarcsas gepeket nem szabad fuggolegesen allitva tarolni, mert levegos lehet a fek. Ez valoban igy van? Kell ettol tartanom?
-
anorche1
őstag
válasz Hasaggymeg #179062 üzenetére
Koszonom
-
anorche1
őstag
válasz anorche1 #179012 üzenetére
Ma megvettem vegul M -es meretben.
A boltban mind2 -vel sokat koroztem. Az M -es tunt a kenyelmesebbnek, de nem tudom. Most este mentem vele egy rovidet, lehet hogy rovid. Bar a nyereg kozepallasban van, hatrebb lehet huzni.
De a stucni alapbol mind2 -n 80 -as. Annal hosszabbat montira nem igazan szoktak tenni. Az L -esen meg cserelhettem volna rovidebbre.Hat nem tudom. Remelem jol dontottem.
-
anorche1
őstag
Mennyire normalis egy uj kerekpar uj tarcsajanal, hogy 8-as van benne? Nem tudom ugy beallitani az elso feket, hogy ne erjen valahol hozza a tarcsahoz.
-
anorche1
őstag
válasz ZolkoW #179194 üzenetére
Sikerult beallitani, kezzel egy nagyon picit igazitottam rajta, mostmar tokeletes.
De a fekerovel nem vagyok nagyon megelegedve. Nem mondanam sokkal jobbnak, az outi patkofekeihez viszonyitva. Be kell kopnia a betetnek, tarcsanak, es utana jobb lehet?
Egyebkent mi az elso ajanlott fekszett, amire erdemes cserelnem? Sem a fekkaron, sem a feknyergen nincs rajta a tipus. A fekkaron csak annyi van, hogy rockrider by tektro.
-
anorche1
őstag
Melyik a most ajanlott olyan elso lampa, amivel latni is lehet, nem csak latszani? Egy baratomnak kellene. Nekem egy osram fx70 van, de ez mar sajnos nem kaphato.
Jo itthoni beszerzes is, es alis is.Meg en ugye outirol valtottam montira, ezert a teleszkop nekem uj dolog. Teleszkopot milyen gyakran szoktatok elvinni szervizbe karbantartasra?
A becsuszoszar is kapja rendesen a sarat, de gondolom eleg jo a szigeteles, nem konnyen jut be a belsejebe, de jol sejtem, hogy ajanlott egy ilyen kis "mudguard" beszerzese, hogy vedjem vele?A fekkel tovabbra sem vagyok megelegedve, ebbol csere lesz, pedig lassan benne van egy 100-as terepen, jo sok fekezessel, es kozepsulyu vagyok, de igy is kevesnek erzem.
Es meg egy kerdes. A decahtlon az elso 6 honapban ingyen szervizel a bicot. Azt tudom, hogy uj bicot x km utan ajanlott vissza vinni, atnezni, kerekeket centrirozni, stb, de mit javasoltok, mikor vigyem?
Es meg egy eszembe jutott. Olajbol jol lattam, hogy a squirt az ajanlott most?
-
anorche1
őstag
válasz balazs1022 #179770 üzenetére
Egy linket kerhetek hozza?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OpenMediaVault
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest