- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
maximilian4
addikt
Maxi
-
maximilian4
addikt
Az mitől van hogy a váltás állandóan elállítódik? Gyakorlatilag minden ki lett cserélve a hajtásban a hátsó agyon kívül, és a váltórendszer is tökéletes. Lehet a hátsó agy a lúdas?
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #65148 üzenetére
Most lett cserélve a bowden és a ház is. A hátsó fogaskerekek között ugrál a lánc bizonyos fokozatokban. De ez már nem az első hogy be lett állítva és utána nem sokkal már ugrált.
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz dokee78 #65171 üzenetére
Én kb. így szoktam.
fpeter07
Komolyan mondod? Akkor az újonnan 400k-s bianchimnak azért volt szanaszét rohadva az integrált középcsapágy belseje és azért kellett az egyik agyat kicserélni mert nem nagynyomásúval mosta az okos előző tulaj... Egyébként kb az összes mosással kapcsolatos videóban azzal kezdik h nagynyomásúval ne! Legalábbis autómosó félével. "Nagyobb"nyomású kézivel lehet, de ott is csak ésszel.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #65339 üzenetére
Még mikor a szervizben voltam a bicajjal, akkor hozott be egy srác egy ctm rawer-t. Elég pofás, tetszetős darab volt. Kár hogy nincs egy valamirevaló magyar márka.
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz fpeter07 #65509 üzenetére
Ennek így semmi értelme, de még csak nem is vicces. Ez nem mtb vs görkori, ez egy semmi. Egyébként ha már itt tartunk a mtb ugye mint a nevéből is adódik terepre/hegyre van tervezve, megnézem hogy mászik utánam görkorival egy jó kis köves emelkedőn, aztán hogy jön le utánam a kis kerekeivel.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
Az lehetséges h a hátsó féktárcsám csavarjai kilazultak (6 csavaros)?
Maxi
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
Ki honnan vette a teló pumpáját? Nézegettem őket, de nagyon nem olcsók...
Maxi
-
maximilian4
addikt
Kéne egy kis segítség. A váltót akárhogy állítom be (valószínűleg jól), mindig van egy kis láncszem kattogás. Nem tudom mitől lehet. Megnéztem állványon, nem fut egyenesen a láncvonal, kb mintha egy kis nyolcas lenne benne. A lánc, a fogaskoszorú pár száz km-esek. Mi lehet a probléma oka? Hátsó agy? Hajtókar?
Maxi
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
Komolyan kezdem azt hinni el vagyok átkozva. Most lett újrabowdenezve az egész gép, felezerelve az első váltókar stb., erre tegnap tekerés közben váltanám fel a láncot az első nagy tányérra, erre egyszercsak megszűnt váltani. Utána lettem figyelmes h a bowdenház szétszakadt, aladta a bowden éppúgy... Direkt levittem Szegedre h majd ott megcsinálják normálisan, tévedtem. Biztos vagyok benne h a bowdenezésnél basztak el valamit (már bocsánat). Lehet rossz minőségű, pedig direkt mondtam h a lehető legjobbat. Augusztusba valamelyik pesti szervizes fórumtárs meg tudná csinálni nekem? Bennük megbízok. Meg akk legalább a hajtást is át nézné valaki rendesen.
Maxi
-
maximilian4
addikt
Na a hátsó váltót próbálom beállítani, mert a kedves szervizesek ezt sem tudták megcsinálni, holott kifizettem...na mind1. Szóval amikor méretileg a legkisebb koszorún van a lánc, még egyet lejebb tudok váltani, holott ugye már a legkisebben van. Amikor meg fullra felnyomom a legnagyobbra(a váltókar szerint), akkor meg még a 9.-en van a 10. helyett. Min kell állítanom? Határoló? Bowdenfeszesség?
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz maximilian4 #66026 üzenetére
Épp a legnagyobb koszorún (azaz a legkisebb sebességen) szórakozok a határolóval, de akár tökig csavarom be az L betűt a hátsóváltón, akár fordítva, ugyanúgy rakja fel a láncot.
Maxi
-
maximilian4
addikt
Jelentem sikerült beállítani tökéletesen a hátsó váltót. Le is teszteltem. Elvileg ha jól tudom ennek már nem nagyon szabad elállítódnia, főleg úgy h nem éppen egy olcsó rendszerről van szó.
Egyébként nem tudom mennyi időbe fájt volna beállítaniuk. Már csak az első váltót kell (megint..) újra bowdenezni, annak viszont nem merek nekiállni.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #66050 üzenetére
Pedig elég jó boltnak tűnt. Teli van iszonyat drága bringákkal és egyszer már adtam be bicajt, azt jól megcsinálták, igaz csak láncot kellett cserélni.
De most haragszom nagyon. Rossz minőségű bowden/ház, összecsapott munka...Pont ebből a boltból nem néztem volna ki Szegeden.Maxi
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
válasz Runner_fxr #66104 üzenetére
Ha már itt tartunk 650B fully vázakat hol érdemes nézni? 1:1-ben át tudnám építeni a bicajt, csak egy jó tag kellene bele, a többi alkatrész mind felső kategóriás kb. Még az első teló is 120-as levegős tapered. Ennek ellenére megtartanám a bianchi merev vázat is, mert nagyon jó minőségű alu váz és gyönyörű is. Nem érné meg eladni. Meg még ki tudja mikor építeném rá vissza.
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #66120 üzenetére
Te Pesten vag,y igaz? Augusztusban fel tudnám vinni a bicajt, megbeszélnénk egy időpontot és megcsinálnád? Természetesen munkaidőben, munkahelyedre vinném. Nekem Szolnok kilőve, Szeged kilőve, Pest közel van és könnyen fel tudok menni bicajjal.
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz ---Lasali--- #66159 üzenetére
Én sem tudom miért gondoltam, na mind1...így Runner_fxr-nek kell megcsinálnia, nincs választása.Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz Runner_fxr #66261 üzenetére
Nekem sem igazán jöttek be a Kellys bicajok. Ha lenne 900ezer-1 millió forintom nagy valószínűséggel sohasem jutna eszembe h kellys-t vegyek. Én valamelyik nagy olasz gyártótól vennék cangát, vagy esetleg németet. (Nálam a favorit márkák: Cube, BMC, Bianchi, Canyon, De Rosa, Wilier, Specialized, Giant.) Valamint volt alkalmam még angliában betérni egy boltba ami tele volt Vitus márkájú bicajokkal. Szemlátomást nagyon minőségi bicajok voltak és iszonyat menőn néztek ki. Nem tudom mennyire ismeritek.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz hackeeeee #66284 üzenetére
Ilyen szempontból jó a Maniac. Amikor bent voltam épp egy baddog tesztbringát hoztak vissza, outit. Meg elég jó bringák is megfordulnak az üzletben, csak kár hogy szar minőségű anyagokból bowdenezték újra a bringám és 1 hét alatt tönkrement.
(#66286) Tigerteam
Nem vagyok egy szívbajos srác, én is visszavittem volna, ha azóta már nem másik városban használnám a bicót. De Szolnokról lejutni Szegedre bicajjal szörnyű. Szégyen ez a MÁV. Egy bicikli szállító kocsit nem tudnak felcsatolni a Nyugati- SZeged ic/gyors-ra, amire cegléden átszállok. Ceglédig simán felviszem kerékpárszállító kocsiban, sőt mindenhova máshova kb., csak éppen ezen a vonalon felejtik el állandóan.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
válasz TayRol #66301 üzenetére
Makkos cipőbe spd-s több százezres bringákkal. Amúgy van nekem roma barátom, de ezekre csak rá kell nézni. Szar retek tolvajok. Magyar ember tisztességes munkával évekig spórol egy ilyen gépre, ezek pár perc alatt ellopják, rosszabb esetben elrabolják.
(#66303) r.levente75
Gondolom.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
-
maximilian4
addikt
válasz Hasaggymeg #66544 üzenetére
Már csak az olasz Alpok hiányozna... de nagyon.
Mindegy...helyette benyomok egy kis kutyakaját. Múltkor pont néztem az összetevőket és papíron jobb mint amit mi kajálunk. Teli van fehérjével, vitaminnal. Az íze sem rossz.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
maximilian4
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Vallás
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- alza vélemények - tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest