Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Roland861010 #291021 üzenetére

    Fitt atletikus férfinek nincs 17 % testzsírja, az már azért sok. Semmi gond, ha egy átlag emberen van felesleg, de a fittől messze van a 17 % testzsír. Az átlag 10-12 % lenne a sportos alkat, amikor nem zsírpárna fedi a hasizmokat. Egy laikus is szemmel látja ha valaki ebbe a tartományba esik.

    A #291025 meg már ne haragudj de marhaság. Semmilyen plusz túlsúlynak nem kell lennie, meg "tartaléknak". Az emberi szervezet nem így működik! Az első amihez hozzányúl a szervezet terhelés alatt azok az izmok glikogén raktárai (azaz a cukor az izmokban hétköznapi nyelven). Ha ez kiürül, akkor is előbb fogja az izomzatot bontani, mint a zsírt. Ezért nehéz zsírból leadni. Ahhoz, hogy a zsírt égesse a szervezet, ahhoz kalória deficit kell, meg ideális feltételek. Így semmilyen zsír raktározásra nincs szükség.

    Másik szívás, hogyha diétázik az ember, akkor "vészhelyzetbe kapcsol" a szervezet, hogy ürülnek a zsírsejtek és éhségérzet alakul ki, mert sajnos az ősi ínséges időkben, amikor nem volt elég táplálék, szükség volt arra a zsírtartalékra. Így vissza szeretné raktározni minél előbb. Később ha megszokja az ember, akkor könnyebb elviselni.

    Apró megjegyzés, de a lábtolót hanyagold és tessék guggolni! Baromi "látványos" a 350 kg felpakot súly, de gugglásban nem menne ki a harmada sem. Sokkal hatékonyabb is, nem véletlenül alap gyakorlat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák