Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Somatom #147329 üzenetére

    Szerintem nem rossz dolog, egyedül az, hogy a profit orientált cégek úgy csinálják meg, hogy ne legyen tartós a fogaskoszorú és a lánc. Bár ez sem feltétlenül igaz, illetve nem mindegyik fajtára.

    Nem véletlenül nem tudják még kiváltani. Akármilyen jó lehet papíron egy (bordás)szíj hajtás, ha nem lehet vele hagyományos váltót ("lánc"váltóra gondolok, de itt nincs lánc) csinálni, mert a szíj egyenesen kell hogy fusson. Ezért is lehet csak valamilyen belső felépítésű váltó, amilyen a középcsapágyváltó - Pinion vagy agyváltó. Lánccal ezt meg lehet tenni. Feszíteni sem lehet illetve nem kell a szíjat, igy a fogaskoszorút is el lehet felejteni, mert a fölösleges mennyiséget nem lehet feszíteni, mint egy láncnál.

    A kardán szerintem nem jó alternatíva és ahogy bringasisti is írta ha tartós akkor nehéz is lesz. Meg egyébként is minek bonyolítani ennyire a forgó mozgást kardánnal?

    Szóval egyedül ami még a jövőben életképes lehet az a Pinion + bordásszíj. Csak az ára horror. Meg egyébként sem nagyon tud elterjedni a speckó váz és a nehéz szervíz miatt.

Új hozzászólás Aktív témák