Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz maximilian4 #147033 üzenetére

    27,5"+ kerülete kb megegyezik a 29" X 2,35-2,4-es mérettel. Tehát ha belement a 27,5"+ akkor a 29" is bele fog menni. Gondolom egy 29" boost villa van a bringádban.

    Gyárilag 27,5"+ és 29" mix esetén feltételezem, hogy a geo-t is ehhez igazítják. De annyira nem kötött szabályok ezek, ma már jó pár gyártó van aki ugyan azt a vázat kínálja többféle kerékméret variációval.

    trialboj: Az a rossz hírem van, hogy ez a váltó kuka. Ezt a váltót a büdös életbe nem egyengeted ki úgy, hogy az precízen váltson megint. Hiába cserélsz rajta bármit, eltekeredett valószínűleg több ponton is.
    Nem rég nekem is felkapott valamit a kerék, csak egy reccsenést hallottam és letört tőből az XT váltó kuplung karja. Lehet, hogy neked is valamit felkapott a lánc vagy a kerék, vagy esetleg rossz beállítás, de akkor a küllőn kéne lennie nyomnak, ha a végállás nem volt jó.

    Őszintén szólva én nem igazán kedvelem a Shimano kuplungos megoldását, a Sram megoldja ezt kuplung nélkül. Ugyanúgy nem csapkod a lánc, de még is puhább a váltókar. Ráadásul a kerék kivételhez egy sokkal praktikusabb megoldást használnak, teljesen ki lehet akasztani, tehermentesíteni lehet a váltót.
    Cseréld le egy GX Eagle-re, ár értékben annál jobbat nem találsz. [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák