Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    Sziasztok!
    Kicsit hosszabb poszt lesz (bringaépítős), köszi ha végigolvasod!
    Régebben még tiniként bringáztam többet, volt egy régi, nehéz Scott mtb-m, de inkább vagánykodtunk, ugratgattunk vele, mint hogy normálisan tekertünk volna. Aztán abbahagytam a versenysportot, és azóta kicsit motiválatlan vagyok (1 éve) a sport terén, ezért most kicsit fellángolt a kerékpározás iránti kedvem, szeretnék újra belekóstolni.
    A célom egy bringa építése lenne (szerelés alapok megvannak kb, meg tudnék segítséget kérni haveroktól), amivel tekergethetnék (nem tudom mennyit mennék később), és ha megtetszik, elindulhatnék valamelyik (outi , fitness bringa, MTB irányba komolyabban is. Maga az építés is egy örömforrás lenne.
    A kerékpárt kb 60-40 arányban használnám aszfalton-terepen. Jó lenne, ha minél könnyebb lehetne, de tudom, hogy egy szint felett minden grammért drága pénzt kell fizetni. Sima V-fék is jó, de ha olyan vázat találok, tárcsafék is lehet. Váltóm+tányérok vannak, azokat megtartom szerintem, meg a régi Scott-ból szerintem egy-két alkatrészt átemelek majd.
    A kérdésem az, hogy én egy könnyebb MTB vázas, merev villás, néha terep+aszfalt gumis [link] dolgot vizionálok, ez mennyire jó kiindulásnak? 183 cm-hez 19,5-20-21" vázméret megfelelő, ugye? És egy nagyon láma kérdés a végére: egy váznak a geometriáját, a bringán elfoglalt helyzetet mennyire változtatja meg az, hogy egy merev villát, vagy egy 80-100-120as teleszkópot rakunk alá, ezzel kapcsolatban mire kell figyelni?

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák