Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz sebgutkopf #130860 üzenetére

    (#130860) sebgutkopf: Ezeken a Trail/enduro gépeknek a határai nagyon messze vannak az átlagos rider tudásától. Rengeteg a tartalék. Igazán élvezetes ha nem te akarsz lenni az első aki felér a hegyre. :)
    A Bergamont Trailster bringámmal majdnem 80-al mentem le az Eplényi sípályán. Itt egy XC-vel már az 50 is vakmerő lett volna. Ezzel a döggel meg sima ügy volt. Nagy batár, 1222mm-es tengelytávval.

    Ez csak ilyen tavaszi őrület, amint jön a meleg eltűnik ez a rengeteg túrázó. Normafa környéke mondjuk minden hétvégén népszerű ha jó az idő, de sok olyan terep van ahol nem bóklásznak sokan. Lehet azért jó kis túrákat nyomni, pláne dobogókő felé.

    Én általában vasárnaponként megyek, de elképzelhető egyéb napokon is.

    A Sram amerikai cég, Amerikában nyilván azt nyomják. A Sram fékek erejével nincs nagyobb baj, bár azt hozzáteszem, hogy egy Saint-el azért semelyik Guide nem veszi fel a versenyt, persze ezek a különbségek nem 100-200 méter szint ereszkedés után jönnek ki, hanem a komolyabb terepeken, ahol mondjuk ereszkedsz 1000m-t 5km alatt. A Guide hamarabb elfogy mint egy Saint/Zee. De a legnagyobb negatívuma a Sram fékeknek, hogy sokkal megbízhatatlanabb a működés mint egy Shimano-nak. Gondolok itt például az elég sűrűn előforduló dugattyú megszorulásra. Sram-nál ez egy jellemző hibajelenség. A légtelenítése is egyszerűbb a Shimano-nak és szinte mindig jó lesz elsőre, míg a Sram-nál egyáltalán nem biztos. Nekem még a fékkar kialakítása sem tetszik, jobban kézre áll a Shimano fékkar.

Új hozzászólás Aktív témák