Hirdetés

Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz amargo #5469 üzenetére

    Végigolvastam a cikket. Nem ír hülyeségeket, alaposan végiggondolta a dolgot, csak pár dolgot nem vett számításba. A devecseri katasztrófa nem feltétlenül csak az aluminium gyártás következménye, hanem az elavult tárolási, és a vörösiszapnak, a lúg kivonási technológiájának a problémája miatt következhetett be. Szerintem pont te linkelted be anno a mindentudás egyetemének azon részét, ami pont erről is szólt.
    Alapvetően, már minden ma használatos technológiának van egy, a környezetre kevésbé káros alternatívája, csak anyagi okokból a jelenlegi rendszereket nem fejlesztik tovább. Ugye a profitmaximalizálás, holott a pénz, a javak csak egy mesterségesen generált érték, a státusz, a ranglétrán való elhelyezkedés mértéke.

    Alapvetően a globális felmelegedéssel sincs semmi probléma, mert az "Angolamerikai tudósok" is bebizonyították, hogy az régen is volt, egy körfolyamat része, lévén, hogy a bolygónk egy folyamatosan mozgó, változó rendszer, így törvényszerű. Amit nem vesz számításba, az az ember általi változások felgyorsítása, és ahogy felerősíteni tudjuk a káros hatásokat, úgy mind technológiai, mind szemléletbeli változtatással ezen hatásokat csökkenteni is lehetne. Csak ugye az anyagi érdekek nem ezt mutatják.

    Iszonyatosan sok változós dolog ez, milliónyi nüansznyi apró dolog képes változást okozni, és ezek olyanok, amit egy ember nem tud átlátni, pláne nem egy cikkíró blogger, még Stephen Hawking sem, pedig neki van ideje gondolkodni.
    Nem egy utópisztikus, Rodddenberry féle Star Trek társadalomban élünk, bár lehet hogy egy 3. Világháború, és a vulkániak megérkezése megoldaná a dolgot, de erre valljuk be, elég kevés esély van.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák