Hirdetés

Aktív témák

  • Xantomas

    őstag

    válasz Doki-HUN1978 #34904 üzenetére

    Nekem a legutóbbi autós-biciklis konfrontációm, a múlt héten volt.
    Érden, a 7-es út, Kamilla utca kereszteződésében, Balaton felől jövő oldalon, a forduló sávon nagyon hülye rendszer van. Az aszfalton a nyomásmérő bélyeggel ellátott forgalom mérő, és csak akkor vált zöldre, ha azon egy autó átmegy, ergo beállt valaki a záróvonal mögé. Ha nem érzékel autót, akkor a fordulósávot kihagyja a lámpa állapotgépéből, marad piros.

    Pont előttem váltott át pirosba, így nem tudtam átszökni az előttem áthaladó autósok előtt, de fordulni se, mert a kereszteződéssel szemben állt egy rendőrautó, nem kockáztattam egy büntetést, hogy az egyik lehetőséget kihasználva piroson átszökjek.

    Beállt mögém egy edősebb néni egy piros, régi Corsaval, de kb 1,5 autónyi távolságra. Mikor már a második zöldet nem kapta meg a fordulósáv, integettem a néninek, hogy jöjjön közelebb. De indulás helyett kedvesen visszaintegett, mint egy régi ismerősnek. Közben megint végigment egy újabb kihagyott zöld a fordulóknak. Megfordultam, mutogattam, és mondtam, hogy jöjjön közelebb álljon rá az aszfalton oda, ahol levágott sarkú nagy téglalapot lát, mert nem kapunk zöldet. Indulás helyett továbbra is csak mosolygott, és kagylózott a fülével.

    Ekkor fogtam magam, visszatolattam a bringával, és ugrálni kezdtem a mérő részen, aminek az eredményeként megkaptuk a zöldet. Én épp indulok el, a néni is, hátulról picit meglök. Ok, én indultam lassan. De ezzel egy időben, egy szakadt fehér audis, nagy gázzal kivágott a néni mögül, a szembesávba, és, a kanyar után párhuzamosan velem jőve, elkezdett magyarázni, hogy menjek el orvoshoz, ne ugráljak az autók előtt, különben is, a járdán a helyem, és toljam át a zebrán.
    Legyintettem egyet, és otthagytam.

    "Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

Aktív témák