Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- iPhone SE 4 Plus méretben is?
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
koshmar
addikt
Na végre van egy egészséges topik is erre.
Srácok, nektek mennyire megy az egykerekezés?
[ Szerkesztve ]
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
De fasza bringád van!!
Ha jól látom, akkor bowdenesek a tárcsafékek.
Nekem volt már bowdenes tárcsafékkel szerelt bringám, de az kurva gyenge egy fék volt.
Egy jól beállított V-Fékkel két ujjal fejreálltam.Bár lehet, hogy a 10000 forintos ár magyarázza az erejét.
-
koshmar
addikt
Nekem a teleszkópos bringámon volt ilyen. (ez pont az a stílus).
Ez annyit tud, hogy térdmagasságig az összes port/vizet/sárt rád szórja, és persze a nadrágot is térdig ugyanígy.
Saját tapasztalat.De azért csak jó tán valamire!
-
koshmar
addikt
mephi666:
Ez a kutyás-kergetős rész ismerős.
Mi is volt, hogy bementünk a városba (falusi ifjak ), és olyan este 1-2 fele indultunk haza, aztán 2 telep is volt, ahol jól megkergettek a dögök.
Szegény haverom bajba volt a kis elektromos bringával- csak 35-tel tudott döngetni-, mi meg valahol 40 környékén elhúztunk.
Aztán másnap este kocsival odaálltunk, hogy na mi van.Az a 900 km egyébként tényleg simán teljesíthető.
Asszem valamelyik magyar vasember napi 550-et nyomott le.
Bár mi azért nem vagyunk azok.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz mephi666 #47474 üzenetére
Azért hozzá kell tennem, hogy az életben nem láttam még olyan elektromos kecskét, ami 36-tal ment volna.
De haveromé tudta/tudja.
Ezek a nagykerekű Tornado-k mennek vagy 20-al, de egy hídra nem bírnak felmenni.
Ezzel meg gumit füstöltünk, 4 személlyel felmentünk a Berettyó-hídra...
Bár el is kértek érte anno 130 ezret.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
válasz KaraDani #47476 üzenetére
A VV topikban kezdtök el, azért maradtál le.
A VV lakóinak 200 valahány kilométert kell letekerniük, mint rekord kísérlet, vagy mi.Azt vitattuk, hogy 200-at egy ember egy nap alatt is le tudna tekerni, de ezek amilyen lusták, nekik kell majd vagy 3-4 nap, úgy, hogy 10-en vannak.
Az a 600 km szép teljesítmény!!
Én is szívesen kipróbálnám magam egy ilyen versenyen, mert így a falun belül egyedül menni 50-60 km-eket unalmas.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
válasz KaraDani #47478 üzenetére
Valóban elég trágár lett a VV topik, bezárták, most újra megnyitották, ki tudja, meddig él még...
A
seggvalóban problémákat okozhat, főleg egy ilyen mai 6 centi széles divatnyergen...A 20 km/h meg egyáltalán nem sok, én azt szerintem egész nap tudnám tartani, ha egy versenyen/túrán lennék.
A 40 is lehetséges, de csak 1-2 kilométeres rövid sprinteken.
Különben is 40 felett már szerintem az anaerob zónában tekersz, vagyis oxigén nélküli izommunkát végzel, ami néhány perc alatt már veszélyes lehet.Akkor abba bele sem merek gondolni, hogy aki 900-at nyomott le egy nap, annak mennyi volt az átlaga.
-
koshmar
addikt
Jáááj, gyerekek mit fedeztem fel.
Ma kicsit verettem a hóban, aztán észrevettem, hogy nehéz kormányozni, meg dülöngélek mindenfele.
Hát úgy szorult a kormány, mint annak a rendje.Az évek óta tartó állandó egy kerekezés, ugye...
Mondjuk ez már a harmadik kormánycső benne...[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
Egyrészt a váza króm-molibdén, ami kb. az aluval van egy súlyban, de annál jóval merevebb.
Nagyjából 5-6 éve egykerekezek vele napi szinten, de még mindig bírja- csak a kormánynál nem bírja, ahogy a fenti ábra mutatja...A bowdenházat felesleged kicserélni, mert az első váltó már két éve nem működik, szóval a láncot én teszem arra a lánckerékre, amelyik éppen szükséges.
(A váltó kb. 10 éves német technika, az életben nem kapsz hozzá már alkatrészt).Karbantartás: lánc mindig kenve van, fékbetétek mindig időben vannak cserélve, vázát mindig lemosom, keréknyomást mérem, stb...
-
koshmar
addikt
válasz venember83 #47503 üzenetére
Az is igaz.
Ezen a téren lusta vagyok, egyébként máshol nem.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
koshmar
addikt
Értetettem én már először is, de gondolhatod, hogy nem veszek azért egy 150 ezres kecskét azért, hogy egykerezezzek mindenfele...
Mindössze annyi a többlet munka az egykerekezés miatt, hogy évente ki kell cserélni a villa csövét, ami ugye most is eltört...
(Ilyen csövet bárhonnan lehet bele szerezni, itthon is van vagy 4).Egyébként az eredeti elképesztően erős volt, több mint 3 évig bírta az állandó lecsapást...
Amit így utólag hegesztettünk bele, már másodjára lett kiegyesítve, és most el is tört.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
Mindegy, a tartalma a lényeg!!
-
koshmar
addikt
válasz venember83 #47538 üzenetére
Szép-szép. De nem csak ott.
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #47615 üzenetére
Gera, én eddig asztem, hogy te csak motoros arc vagy.
Ugye, hogy bringázni is jó??Ja, választ nem tudok adni, bocs.
-
koshmar
addikt
Atesz, így sem működik!
-
koshmar
addikt
válasz Tothgera30 #47617 üzenetére
Most már működik, lehet, hogy frissítenem kellett volna.
Jó bringád van.
Én már 6 éve ugyanazzal a német, 8000 forintos biciklivel nyomom.
Ja, köszi Atesz!!!
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
-
koshmar
addikt
válasz ludsimon #48246 üzenetére
Hát időm az lesz tekerni, szóval ha jó lesz a cangám, akkor tuti, hogy megpróbálok egy 100 km-est.
Mondjuk az a baj, hogy én csak a falun belül tudok menni. Ott érdekes lesz a 100 km.
Mondjuk ha elmennék Debrecenig meg vissza, az lenne 70.Egyébként nem értem azokat, akik nem bicikliznek.
Néhány osztálytársam utoljára 8 évesen biciklizett. Megkérdeztek engem: Én utoljára 1 órája.[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
A scandium, mint anyag, mennyire jó bicikliváznak?
Mit tudtok róla?
A króm-molibdén vajon nem jobb?Mer' az én kecském króm-molibdén vázas, és évek óta napi szinte egykerekezek vele, mert veretem agyba-főbe, és bírja. Egyedül a kormánynyak nem, de hát az egyértelmű.
Sőt, igazából én még magnéziumról hallottam.
[ Szerkesztve ]
-
koshmar
addikt
Ahan, elolvastam.
Én régebben a magnéziumról is olvastam.
Asszem a Merida gyárt jó megnézium vázas bicókat.Anno a magyarok is próbálkoztak ezzel, csak arra nem jöttek rá, hogy a vázat minden négyzetcentiméterén (belül is!!) felületkezelni kell, mert ha nem, akkor (nem tudom, pontosan hogy) károsodik.
-
koshmar
addikt
De jó is lehet egy tárcsafék.
Nekem volt is régen, de az egy 10k-s mechanikus darab volt, és fékerőben messze alulmúlta a V-fékemet.
A hidraulikusok biztos bitangerősek, de a jelenlegi biciklim homlokcsövét biztos kitépnék.Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14-es, 256 GB, független
- Xiaomi Redmi 13 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Realme GT Neo 3T Dragon ball z edition
- Xiaomi Redmi Note 13 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Akku: 86% Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Doboz, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest