Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #44676 üzenetére
Még egy kis 24 órás adalék a szóló második beszámolójaként. Eléggé extrém dolog, hogy valaki versenyen azért rak fel slick gumit a montijára, mert az nem szed fel annyi sarat, mint a terepgumi, és emiatt könnyebb vele futni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #44676 üzenetére
Hát, az én lieblingemből, a Santa Cruz Nomadból is van már egy ideje teljesen karbon változat - elöl 150-180, hátul 160 mm rugóúttal és szimplavállas telóval.
De mióta Steve Peat egy full karbon V10-el ment végig a DH világbajnokságon, én már nem csodálkozom semmilyen bringa "karbonizációján"."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #44701 üzenetére
Vagy egy outisnak előbb a 37,5 km, utána pedig a 75 km
rétisün: köszi az infót, ezen a területen még a többinél is járatlanabb vagyok. Igazából már régóta meg szerettem volna kérdezni, hogy egy outi, egy cyclocross és egy trekking bringa a látványos dolgokon kívül (kormány, villa) miben különbözik egymástól (geometria, fékek, hajtás).
-
fpeter07
veterán
válasz KaraDani #44727 üzenetére
Milyen jó, nem elég hogy a szög kilukasztotta, de még egy kígyóharapást is maga mögött hagyott.
KrenAtesz: Ez már nem egy egyszerű megfázás... Balde Besserung!
Bringás filmekről jut eszembe, utánanézek a Vast-nak. Ionate films első filmje sokáig a kedvencem volt, az újabbat azonban nem tudom megkaparintani.
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #44769 üzenetére
A miértre nem tudok választ, de pl itt is említik a ki-bekapcsolásra való érzékenységüket.
Újabb említés: [link] - Az izzó foglalatba hagyományos égő használatát ajánljuk, mivel a gyakori ki és bekapcsolás az energiatakarékos izzó élettartamát jelentősen csökkenti.
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #44769 üzenetére
A sok indítástól megdöglik benne az inverter, nem igazán bírják a kapcsoló üzemű tápok a tranziens jelenségeket. Ha ezek jó minőségűek, stabil helyen van a fénytest, nem éri rezgés, mechanikai hatás, akkor egy jó, minőségi alkatrészekből épített elektronikával bírják 10-15 évig is akár. Csak ez nem érdekük a gyártóknak, mert az emberek inkább a távolkeleti 400Ft-os gagyit veszik meg, aminek hatalmas a minőségi szórása, régi technológiájú a fluoreszcens rétege (ezáltal nagyon kis spektrumban világít), és van hogy pár hónap után megdöglik.
Sajnos igaza van memének, vannak olyanok akik nem engedhetik meg a teljes világításuk lecserélését kompakt fénycsövekre.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy előállítási költség tekintetében egy kompaktfénycsövön a gyártónak kb 10x haszna van azonos fogyasztói árú, több db izzóhoz képest, szóval nem kicsit van benne a lobbi keze is az átállásban.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #44790 üzenetére
nekem a km-em lesz annyi (na jó, talán kicsit több), mint neked szinted, és fordítva persze a kényelmes outizás nem is a szintről szól....
amargo: én tervezek hétvégére bicajozást, ha az idő, meg az egyéb elfoglaltságok engedik, akár mindkét napra, de nem hiszem, hogy ugyanarra mennénk
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #44794 üzenetére
igazad van, nem volt igazán érthető
7000-re gondoltam, éves szinten....a 8000+ -ban benne van a dolgozóba járás is, csak az "örömbringázás" a kelly's-el lehet, hogy nem lesz 7000[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #44808 üzenetére
Sorry, csak kicsit kiakadtam a hozzászólásodon.
Szétfagyva jöttem hazafelé 16-tól 21-ig, csontig fagytam át.
Ezért kikérem magamnak a puding kifejezést.
Valamiért a térdem se úgy működött az utolsó pár kilóméteren, mint szokott.
De azért holnap folytatom, csak ha rosszabb lesz akkor függesztem fel egy kicsit.
Ariadne féle nadrág már majdnem kötelező ebben az időben...amargo:
Idokep.hu[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
A videó od@baxós.
Végig azon töröm/tem a fejem, hogy egyszer miért nem adod oda neki a fehér cápádat? Te meg mész a crossoddal.
Lehet kicsit otthagyna.Egyébként ilyenkor nekem mindig az a mondás jut eszembe, hogy nem a bringa teszi a bringást.
Ugyan ez jut mindig az eszembe, akit minden nap ott látok futni és már látásból megismerem, ha alá bringát adnánk, úgy menne mint senki más.undefined
-
fpeter07
veterán
Nekem is sikerült egy hasonlót csinálnom. Lejtőn lefele 30-al, rossz helyen akartam befordulni és gondoltam megcélzom akkor a járdát. A járdán lévő lépcsőről nem tudtam.
Próbálgattam egy helyben megállni, nem sok sikerrel. Emelkedőn könnyű, de egyenletes úton nem találom az egyensúlyom.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz KaraDani #44978 üzenetére
Csütörtököt mondasz?
(#44979) venember83:
Jó, hát ennyi erővel én már mióta is csak suliba menéshez, hazajövetelhez használom a bringát? Elég rég most már. (De az miért ne számítana? )
De ma még megyek külön is, jó idő van, ki kell használni minden lehetőséget most már. -
amargo
addikt
válasz KaraDani #45090 üzenetére
Pozitívum a jó társaság, a kellemesen elfáradás, és a kapott életmentő kaja miatti nem eléhezés írható fel
Ezt köszönöm, remélem legközelebb valami jót is sikerül összehozni.
Átvállaltam az eléhezésed
Haza értem és mozogni alig bírtam.. igaz 28-as átlagot mentem - úton mentem onnantól, lehet nem kellett volna, de úgy voltam vele inkább megyek amíg észnél vagyok, mert még egyszer a vakvilágba indulok, soha nem érek haza.Azt a K+ majd meg kell majd nézni még egyszer. Majd a videókat felteszem, amint lesz időm és írok is - de még a múlthetit sem raktam fel.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz KaraDani #45110 üzenetére
Ez egy ésszerű dönt és volt, lent tudtam enni - bár a megállás után jöttek a problémák - és még haza is értünk mind a ketten, nem volt itt semmi probléma - fent meg tényleg nem voltam még éhes
K+ -on Te akartál nagyon lemenni, én azon csak gurulni lennék hajlandó.
Nos én 20 percig mozdulatlanul feküdtem a kádban.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #45137 üzenetére
Egyetértek. Ha le van csiszolva, akkor lehet, hogy eredetileg egy rossz minőségű, egyenetlen hegesztés volt, nem látszik. Viszont ha rajta van a hegesztési varrat és látom, hogy szép egyenletes, akkor biztosra tudhatom, hogy jól van megcsinálva.
szerk.: amargo: Én is hátranéztem itt ültömben és megvizslattam újra a bicókat.
A Specin nagyon szép egyenletes, viszonylag vékony varratok vannak, igazán csinos, de már új korában figyeltem erre. A Kelly's-en egy kicsivel bumszlibbak és egyenetlenebbek, de azok sem rosszak.[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #45236 üzenetére
Jani hegyről lefelé felszereltem a telót a kormányra, annál jobb lett a 320*240 es video mint gondoltam, de jónak nem nevezném.
Súlyos másodpercekig elgondolkodtam azon a teljes mondat elolvasása után, hogyan szerelhetted fel a teleszkópot a kormányra és ezt vajon miért tettedtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #45247 üzenetére
Ez a videó részben ilyen kamerával készült, szóval ezek szerint abszolút létezik és kapható jó fejkamera. Csak éppen nem olcsó. Fáraónak is van valami lieblingje ezen a téren, majd megkérdem, melyik az, de emlékeim szerint az sem lenne sokkal óccóbb.
mod: Sőt mit találtam, hoppá, kölcsönözhetőek is! Na ezt viszont el kellene játszani egyszer nyáron...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #45258 üzenetére
Akkor ne erről a kameráról álmodozzál, hanem a GoPro HD-ről
Sajnos a Kelly's katalógusát végiglapozva nem sikerült rájönni, melyik lehet a te lámpád. Ellenben a ruházati oldalak a letölthető PDF-ben eléggé impresszívek
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #45260 üzenetére
Ilyen kellysek apróságok régen se voltak sehol fellelhetőek neten. Mért érdekel ez ennyire, semmi extrát nem tud az a lámpa
Városban látszani. Arra jó, hogy ez a fejeddel együtt mozog és magasabban van, mint a nyeregcsőre szerelt hátsó lámpa. Önmagában kevés, kiegészítő lámpának tökéletes.fpeter07: nincs mit. Keress rá a topikban a DX szóra, és lesz bőven olvasnivalód a lumenmániásoktól (beleértve magamat is)
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #45282 üzenetére
A masszívsággal biztosan nincsen gond, csak 100-as első teleszkópnál furcsa látvány egy gyerekülés. Bár így belegondolva egy lightos, erdei dózerutas túrát nagyon élvezhet az utód hátul a páholyban ülve. Főleg, hogy az ülés hosszan hátranyúló rudas tartószerkezetéből eredően neki szinte fully érzése lehet
A bevásárlókosaras karbon S-Works óta bármit el tudok képzelni egy bringán, meg az ellenkezőjét is. De ez meggyőzött arról, hogy a designerek mérnöki józanság nélkül sosem várt csodákra képesek
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
-
Meme
aktív tag
-
venember83
nagyúr
válasz KaraDani #45510 üzenetére
Na jó, de lefelé a tömeg az jó, nem pattan úgy el a bringa, főleg ha írd és mondd, 14 centi rugóútja van elől és hátul.
Tag elhelyezése: a duplán kocka tervezőmérnökök szerint így a legjobb a mozgása, valamint így a legkisebb a pogózás tekeréskor. A sárral meg nem törődtek. Tudod, ez olyan, mint akármilyen másik bringaalkatrész, egyszerre az alábbi tulajdonságok közül csak kettővel rendelkezhet: olcsó, jó, erős. Ez biztosítja a megfelelő hajtáshatékonyságot, jól mozog, de sajnos nincs védve a kosztól.
Csillebércre meg esős, saras időben ciklokrosszal kell menni, nem egy ilyen mérnöki és design-remekkel.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz KaraDani #45514 üzenetére
Elrakni télre
Nem akarsz jönni már hegyre terepen?Noha a Cube-al sikerült megbirkóznom és kiszedtem végre egy szemet a láncból - megfeszítés céljából - és sikerült összeraknom is a hátsó részt, köszönet Meme és Attilána Így fel van készítve a téli küzdelemre, de az egy oldalas SPD még hiányzik..
Montinál is karbantartás végeztem és szomorúan vettem tudomásul, hogy az első fékpofa szinte lemezig kopva van - most már tudom, hova tűnt a fékerő.. túl sokat fékezek bár 1 évet kibírt.
Megcseréltem a két pofát, de mint várható volt a hátsó fékemet most kormányig kell húzni - bár nemsokára be áll az. Mindenesetre vennem kellene és mivel ez az első fékpofa vásárlások nem tudom milyet érdemes? Shimano M575 disc-hez lenne használva.Dirtyz: Szép eredmény, legközelebb már fotó is készül a dobogón, nincs mese. Képeket elnézve volt küzdelem.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #45524 üzenetére
Sorry, tényleg write only voltam... Akkor már ketten (hárman?) vagyunk. Fáraó nem tudom, jön-e, remélem igen.
Fú az a film de jó volt utána múltkor.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz KaraDani #45600 üzenetére
Hasonló a helyzetem, még az XT felszereltség jöhetne szóba az általad felsoroltakon kívül, de a józan ész, illetve a pénztárcám is azt mondja, hogy nincs rá szükségem. Pedálcserét már eszközöltem, de ennek az az oka, hogy nincs még SPD cipőm.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Dirtyz
őstag
válasz KaraDani #45627 üzenetére
Örülök, hogy eljöttél, remélem jól is érezted magad. Egy szavad se legyen, jól jöttél végig, a sört velünk is megejthetted volna, mert bementünk egy krimóba csokit venni , lefelé meg majdnem hibátlanul mész, olyan helyeket simán bevállaltál, ahol én már nem merek lemenni, gratula!
Élőben végigélve, meg a képeket nézve gyönyörű az erdő ilyenkor, az időjárással meg nagy szerencsénk volt, szikrázó napsütés volt végig 12-13C°-al.
Küldtem mail-t!Védd a fákat, egyél hódot!
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #45627 üzenetére
Kár, hogy nem találkoztunk össze... Igaz mi aszfaltosra indultunk ma, de simán összejöhetett volna, részben hasonló irányban mentünk.
Egyik barátunk hívott, hogy menjünk egy kis edzésre, síkon, aszfalton, nagyobb távot. Becéloztuk hát négyen (köztük dqdb, Fáraó és én) Vácot azzal, hogy megyünk ameddig 2,5 óra alatt bírunk, aztán visszafordulunk. Vácnál viszont még két óra sem volt meg, így továbbmentünk Verőcére a gyrososhoz. Ott végül nem kajáltunk (utólag kiderült, ez hiba volt), viszont a pH!-s különítmény a továbbhaladás mellett döntött (dqdb kicsit hezitált, de tudja, mi a jó és velünk jött ) Nagymaros és a komp irányába, hogy mégiscsak legyen némi szint a túrában. Átmentünk hát Visegrádra és onnan felmásztunk Pap-réthez, le Szentendrére és haza. A világítással voltak gondok, ugyanis dqdb kivételével alig-lámpákat hoztunk csak (végülis max. 5 órás túrára indultunk reggel 10-kor), így főleg én iszonyú lassan tudtam csak menni Szentendrétől, ahol ránk sötétedett. Épségben hazaértünk azért, végső számok: 100 km/nettó 6:25 perc (átlag pulzusom 146 ). A szinttel bajban vagyok, mert össz szintet nem tudtam kicsalni a Garminból még, menet közben kb. 450-et írt, ami kevésnek tűnik, Jani Cyclosport órája pedig valami 600 feletti értéket, az meg sok.
A Garmint nagyon megszerettem egy túra alatt, ha kell, mutatja, merre menjünk városban meg jelzéseken is, felfelé mászáskor pedig nagyon jót tett, hogy láttam folyamatosan a pulzust és a szint növekedését, no meg az emelkedő végét is a térképen. Elég nagy ugrás a Velo 8-hoz képest. A pedálfordulatszámmérőt még nem próbáltam, azt a monti kapja meg.
Részemről nagyon jól esett ez a túra - a sötétben kerékpárúton szenvedéses részt kivéve -, köszönöm dqdb-nek, hogy csatlakozott hozzánk, menjünk még! Holnap? És külön köszönöm a kütyü beállítását, hiába, aki profi, az profi.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest