- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- MG5 menetpróba
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 12T - egytucat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Play Áruházban is fellelhető a legjobb Samsung segédalkalmazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Hirdetés
-
A Google helyét akarja az OpenAI, hétfőn jöhet az AI-alapú kereső
it Jól értesült források szerint hétfőn mutatja be a Google keresőjének riválisát az OpenAI, AI-alapon.
-
Free Play Days 2024 - 19. hét: Crime Boss Rockay City, From Space
gp Extraként a Cities Skylines Remastered is kipróbálható, valamint a Destiny 2 három nagyobb DLC-je is játszható.
-
Megkezdődött a DFR technológiás OLED monitorpanelek gyártása
ph A technológia sajátossága, hogy 480 Hz-re tolható ki a maximális képfrissítési ráta, igaz ilyenkor a felbontás lecsökken.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mortein
tag
válasz picassol23 #129577 üzenetére
Ha az eladás mellett döntesz engem lehet érdekelne. Mostanság terveztem, hogy fejlesztek kicsit és pont jó lenne nekem ez a szett.
-
Mortein
tag
Kis segítséget kérnék a paraméterek belövésében, mert még kezdő vagyok ebben.
A kávé egy sötét pörkölésű brazil 09.19-es pörkölésű (Black Sheep Brazil)
Bambino plus naked kar IMS felső szűrő és kosár, K4-es daráló
14g kávéból 32mp alatt 48,5g jött le és enyhén savasnak érződött
aztán 5 klikkel finomabbra állítva
14g kávéból 32mp alatt 31,4g jött le és még savasabb lett
ezután próbaképp még 5 klikkel finomabbra állítottam az örleményt
így 14g-ból 41 mp alatt 27,2g jött le szuper savas lett.Nézegettem videókat és abból az jött le, hogy minél finomabb az őrlemény annál inkább keserű felé kellene mennie. Merre lenne érdemes elindulnom?
-
-
Mortein
tag
válasz pbalint #129928 üzenetére
Sehogy se akar összejönni. Próbáltam, hogy 41g legyen a kijövő de a savasság nem változott. Fel is kevertem, hogy ne a crema savasságát kóstoljam, de a fenének sem akar változni, pedig hosszabb ideig hagytam folyni. Próbáltam 19grammal durvább, finomabb őrleménnyel hosszabb-rövidebb ideig, lefőztem vagy 6 adagot de valami csak nem stimmel. Egyszerűen képtelen vagyok átesni a keserű oldalra, mindig csak savas.
-
Mortein
tag
válasz RetepNyaraB #129947 üzenetére
De, ugyanaz a kosár. Valahol olvastam vagy videóban néztem, hogy annyira nem számít
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
IMS B62.52TH24E 14-17g a kapacitása sötét pörkölésű kávéból az IMS szerint, mondjuk én 19-et is beleraktam és volt elég hely a puck scrennek úgy, hogy a Sage blade még simán futott felette és nem ért hozzá a shower screenhez.
-
Mortein
tag
válasz RetepNyaraB #129950 üzenetére
A dupla alatt duplafalút értesz? IMS szerint 14-17g. De az eredmény sajnos a mennyiségtől függetlenül szar volt. 100 ft teszt az lenne, hogy rárakok egy 100 forintost és nézem a végeredményt, hogy mennyire süllyed el? Ha nem süllyed el az a jó, mert akkor van elég hely? De ez az alultöltést (ha van ilyen) nem mutatja meg nem?
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
válasz RetepNyaraB #129950 üzenetére
Egyébként a Sage razor nem pont azért van, hogy ne legyen túltöltve, meg szintben legyen?
-
Mortein
tag
válasz frozy #129963 üzenetére
Víz átengedése szűrő felmelegítése megvolt és fent volt a szűrő. Gőzkaros megoldást holnap próbálom. Ha nem segít, akkor marad a videó.
Legnagyobb bajom az, hogy az íz nagyon minimálisan változik, mindig savas akármit is csinálok. Lehet az is jó lenne ha szűrőpapír és puckscreen nélkül csinálnám legalább látni lehetne, hogy ha csatornásodik.
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
válasz qvik27 #129987 üzenetére
Hááát papír nélkül is vacak lett az eredmény, még talán savasabb, mint előtte. Pedig fel lett rendesen melegítve, engedtem ki kis vizet előtte, hogy a kosár és a kar is melegedjen, majd a gőzkart is járattam egy kicsit, de az se segített. Csatornásodást nem láttam (puck screen fent volt, de papír nem volt az alján).
Impressotól tudsz olyat ajánlani, ami hülyebiztos és még én is jót tudok belőle főzni?
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
válasz kmarci25 #129997 üzenetére
Nem lenne gondom a savassal (bár én jobban szeretem a keserűbb irányba hajlót) ha mellé finom ízjegyek párosulnának, de itt csak a savanyú volt. Ma kivégeztem a 250grammos csomagot és a vicc az, hogy az 2 utolsó kávé átment keserűbe .
Elkezdtem kis lépésekben durvábbra venni az őrleményt és most vagyok ott ízben, ahol a 2-3 főzés után kellett volna járnom. Sebaj igyekszem tanulni belőle.Most az AVX Brazil santos [link] a következő, kíváncsi vagyok milyen lesz, bár nagy elvárásaim nincsenek. Aztán kipróbálom a fent említett Impresso kávékat.
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
válasz #31639808 #130017 üzenetére
Szívesen fogadok minden tanácsot. Sajnos a hőfokot az én Bambino Plus gépemen nem lehet állítani (fix 93 fok persze kicsit felfelé tudom módosítani, de pontosan nem lehet belőni), a kosaram egy IMS B62.52TH24E (14-17g), és egy Kingrinder K4 őrlőm van hozzá. Milyen beállításon lenne érdemes elindulnom, hogy 2-3 főzés alatt be tudjam lőni a helyes irányt és ne járjak úgy, mint a Black Sheep kávéval, hogy az utolsó két csésze volt csak értékelhető?
-
Mortein
tag
Lehet buta kérdés, de a filterkávétól milyen ízélményt érdemes várni presszóhoz képest? Tudom az lenne a legjobb, ha egy kávézóban kóstolnám meg először, de kíváncsi vagyok, hogy az itteni tapasztalt topiktársak mit mondanak. Ilyesmikre gondolok, hogy: hígabb "vizesebb" kávéra számítsak, stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen