- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ronin s8
senior tag
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz mdav88 #61110 üzenetére
"Tölcsér: Miért nem veszed fel kínával a kapcsolatot? Ha megtalálod a cukrásztölcsér gyártóját, akkor biztosan hajlandóak a kar és dugasz ponthegesztése előtti állapotban elküldeni, vagy igény szerint lyuggatni."
Ennek azért nem futnék neki. Kínában sok mindent gyártanak, de innen a netről Te csak kereskedőt találsz...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Tudom, kicsit bulváros, de talán valakinek újat is mond: [link]
-
ronin s8
senior tag
válasz Bazsee71 #61801 üzenetére
Toszkánában jó még a Chianti Classico Riserva (itt mindhárom szó fontos). Érdemes kisebb borboltokban vásárolni (nem Iperben), és kikérni az eladó véleményét.
Barolo/Barbaresco
Brunello di Montalcino
Chianti Classico RiservaEzek vakon. (28-50 euro)
Ha véletlenül megszaladt valakinek, helyben valamelyik szupertoszkán kb. félárban (150 euro) van, mint itt.
Sassicaia, Solaia, Ornellaia.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
A sima Chianti állítólag alföldi trágyaléből van. A 3-4-5 eurós benzinkúti Chianti tényleg a legalja mindennek.
Valóban általában iható a Chianti Classico, de ott szért már beleszaladtam gyengébe. Amiket írtam, azok nagyjából a tutti biztos kategória. Brunello-ból és Barolo-ból eddig csak itthon ittam gyengét, kint soha. A Rosso di Montalcino egy veszélyes műfaj, azzal óvatosan, a Montepulciano is...
Olaszországban stabilan az van, hogy minél többet fizetsz, annál biztosabb lehetsz a minőségben. Ha az ember átlép egy 20 eurós lélektani határt, borzasztó nagy átverésre nem kell számítania. Itthon akár egy tízesért is kaphatsz gyenge bort.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Lényegében egyetértek, csak ne felejtsük el, hogy a "brunellopoly" után nem véletlenül rögzítették törvényben a BdiM eredetét, és a forgalomba hozás körülményeit (5 évesnél nem lehet fiatalabb), míg a RdiM-nál ezt kihagyták. A Rosso di Montalcino lényegében a Montalcino környéki pincészetek birtokbora. Egyébként valóban abból is vannak jók.
Az olaszok a Barolo-t tartják a nemzet legjobb borának. Olyat keress, amelyiknek a jellegzetes vastag üvege van. Nagyon jó tud lenni! Kinti áron 30-35 euro-ért néha 10 éves BdiM-kat megszorít.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Az 5 évet csak példának hoztam, van még pár eredetvédelmi törvényi előírás, amik közül a legfontosabb, hogy a Montalcino körüli dűlők 4-5 száz éves Sangiovese klónjaiból készüljön. Antinori márki azzal bukott le, hogy pusztán a Chianti-hg-ből származó fiatalabb Sangiovese klónokat találtak a boraiban!
Rossz bor mindenütt akad, a BdiM-k között is. Rosso-t régen ittam, az mondjuk jó volt (előtte volt rosszabb is), de ittam 13 éves Brunello-t, aminél nem kell jobb. Nyílván pincészete is válogatja, de itt már stabilabb a felhozatal, mint a Rosso-knál.
Itthon a BT-nál csak rossz Brunello-t és Barolo-t ittam (szerintem abból vettek, amit olcsón meg lehetett venni ), kint még sosem, és ha a boltos ajánlotta, az is mindig bejött!
A szupertoszkánok belépő bora, Antinori Tignanello-ja (22 e a BT-nál) szintén kidobott pénz.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Pécsett a Kisülés nevű "speciality" kávézóban ittam egy espresso-t és cappuccino-t a 42 Columbiájából. Lapos, elégetett valami La Marzocco-val. Ha ez a speciality, akkor köszönöm, nem kérem...
Van a Ferencesek utcájában hozzá közel egy Lyr nevű, szintén "spec" hely. La Marzocco és Fiorenzato darálók, valami titkos kávé ("az újhullám tisztább formája" ), de nem kóstoltam.
-
ronin s8
senior tag
CAFÉ de FLORE
Végre fény derült a café créme mibenlétére! 😎
Ezt az italt maguk a franciák sem tudják pontosan leírni. A túristás helyeken ugyanaz, mint a cappuccino. Viszont az eredeti francia kávézókban - mint amilyen a híres Café de Flore - ez nem más, mint egy felhabosított (gyorsan átfolyatott espresso/doppio), amihez szervíroznak meleg (nem habosított) tejet is.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Nem bántasz meg. 😊 Én sem értem, hogy miközben gyakorlatilag mindenből náluk van a legjobb, pont a kávét miért így csinálják..? Iható egyébként, én is szoktam ilyet. Legvalószínűbb magyarázat rá szerintem az a tény, hogy a kávé vizet von el, és ezért ilyen vizesen egészségesebbnek gondolják, a folyadék háztartás szempontjából. Nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Compak K6-hoz hol tudnék gyári kést venni..?
-
ronin s8
senior tag
Hetvégi bukta:
Déryné, Caffé Perté presszó (valami 100% szandomingó) szarrá égetve, de büszkén bemondva, hogy “féma”, mindez 780,-ért...A kaja egyébként lényegesen javult (Balázs András december óta erősíti a kunyhát), és talán a szerviz is, az árak laza másfél szerese a tavalyinak. Cigányzene. 😂
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Ez milyen masina 1:25:40-nél..?
https://youtu.be/Mv2r7GUXYHU
-
ronin s8
senior tag
válasz tariattila #70831 üzenetére
Most is az! 😉
Az, hogy mi legyen a gép, a céltól is függ. Nálam pl. egész nap megy a munkahelyen, ha bejön hozzám egy ügyfél, általában kap egy kávét. Erre olyan gép kell, ami folyamatosan megy. Az E61/HX bőven tudja azt, ami egy jó kávéhoz kell, és valóban a legszebb a pulton. 😎
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #78787 üzenetére
Múltkor láttam, hogy akciózzák a GC-okat a MediaMarkt-ban, 78 ezerért.
Csak egy info, nem tudom, hogy azok most jók-e...[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Olaszországban vakon lehet kávézni.
Ez az egyetlen ország a Földön, ami ilyen.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Üdv!
Tudnátok adni pár linket espresso képes darálókhoz 40-70 ezer forint között..?
Köszi!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Mi a Lelit másik neve..?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest