Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz copin #5772 üzenetére

    Az értékeléssel kapcsolatban, vegyünk két esetet, mondjuk 0-tól 5-ig lehet értékelni (de a sémát rá lehet húzni a + - pontos értékelésre is):

    1. Xy segít Za-nak abban, hogy a programban hol van egy bizonyos funkció, ami egy egyszerű menüben van, csak Za nem bírta megtalálni. Ezután Za reakciója:
    "húúú köszi, de jó fej vagy +5 :C :C :C :C :C "

    2. Zy ír egy hosszabb szakmai hozzászólást, ami nagyrészt megállja a helyét, de van benne pár pontatlanság. Erre jön Xz (aki ért a témához, mert ez a munkája), és azt mondja, hogy "jó amit írtál, de ez meg ez meg ez a hiba benne, szóval így adok rá +3 pontot".

    Eredmény: értékelést megnézve Xy sokkal szakmaibb hsz-t írt, mint Zy. A valóság meg... Elméletileg a dolog kiegyenlítheti magát persze, viszont ez nagyban függ attól, hogy ki milyen körben mozog, mert ha valaki sokat van olyan topicban, ahol sok a tapsikolós user, akkor magasabb pontszáma lesz, mint egy olyannak, aki már egy kivesézett témával kapcsolatos topicba jár inkább, ahol ő nem annyira profi révén több kisebb értékelést kap majd.
    Na meg ha azt mondjuk, hogy szakmai szempontból kell értékelni, attól még mi a garancia arra, hogy nem fognak felpontozni egy jó viccet író embert, egy jó logoutos nem szakmai írást író embert, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák