- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Üdv skacok!
Hát továbbra is tanácstalan vagyok...
Jó régen értekeztem erről, de a helyzet nem változott.
Korábban jeleztem, hogy a két mag között rendre 7-10 fok a különbség. Ezt nem normális, az biztos.
Ház vásárlás előtt vagyok, és februárban egy i5 is befigyel.
Poénból ismét megnyúztam az i3 2100-et, de döbbenet volt
Továbbra is a két mag között 8-12 fok a különbség.
Programok: Aida 64 és Coretemp.
Ma poénból beraktam a gyári hűtőt, még sosem használtam, a helyzet nem változott...
Tehát minden kivéve, proci is, pasztázás, szerelés rendben.
Tényleg kifogtam egy példányt, amiben maga a az érzékelő a fos?? 1szerűen nem értem...
Angol fórumokon is nézelődtem, de érdemleges válasz nem volt, egy alkalommal a proci érzékelőjére és a két mag kihasználtságára hivatkoztak...
Van valami új vélemény??"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
Ajhhh, ez nem semmi...
Remélem, mikor az i5 befigyel, és a Freezer lesz felette, már nem lesz gond!
Sajnálom, hogy ez normális..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz Hunork #23101 üzenetére
Teljesen normális, én ma teszteltem egy kicsit és volt, hogy 12 fok különbség volt két mag között. Nálam mindig a 3. mag a legmelegebb. Ezen szerintem ne rágd magad!
(#23103) Hunork Miért zavar ez ennyire?
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz Lolka Bolka #23105 üzenetére
Nálam is a 3. mag a legmelegebb mindig, mondjuk csak 5-7 fokkal, a többi viszont nagyjából azonos.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Hunork
veterán
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Csak azért kérdeztem, mert az ilyen-olyan tesztekben mikor képek kerülnek fel, soha nem látok ilyen nagy különbségeket. De akkor no para, még 1szer köszönöm a sok hsz-t!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Asbee
veterán
válasz Pubszon #23115 üzenetére
Ebből semmi nem derül ki. Szerintem biztos, hogy nem voltak forrasztva az első példányok sem, mivel elvileg gyártástechnológia miatt nem lehet. Ez valószínű egy nagy szivárgású, friss pasztázású példány, így a 89 fok ilyen prime tesztel simán elképzelhető. Egy Linx avx-el ott lenne az 100-on. Persze lehet én tévedek, de semmi konkrétat nem találtam erről.
[ Szerkesztve ]
-
Jonahun79
csendes tag
A jövő héten beujjítok egy 3770k-t és egy lapot is, amihez egyelőre a sima gyári venti megy fel kb 5 hétig, addig nincs is értelme húzni, ám a kérdés: Mielőtt ráteszem a vízhűtést (custom loop) a rendszerre, skalpoljam a procit vagy hagyjam a fenébe?
Ivy lesz, nem tetszik a Haswell, majd talán ha kiforr a Broadwell 2 év múlva akkor az idővel...
[ Szerkesztve ]
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz Jonahun79 #23117 üzenetére
Ahogy gondolod. Túleshetsz rajta már az elején is, ha biztosan tudod, hogy skalpolni akarod Sokaknak lég mellett van skalpolt procijuk. Teljesen a te ízléseden múlik. Ha meg vizezed és húzni is akarod, akkor a jobb hőfokok miatt ajánlott, de akkor gari ugrik...ezt nem mindenki vállalja be.
Biztos azt a lapot akarod, azzal a kis zajkeltővel?[ Szerkesztve ]
-
Jonahun79
csendes tag
válasz Lolka Bolka #23118 üzenetére
A zajkeltőt lekötöm és kap vizet majd orrba-szájba(1.47-nél látszik), úgyhogy nem gond.
Egyelőre bátor vagyok, első gép amit magam szerelek, és ha már lúd, legyen kövér: skalpolom a procit, vizezem a referencia hűtéses R9 290-et... de hát el kell kezdeni valamikor
Szerk: ha skalpoltam, ragasszam is vissza? ha igen, mivel?
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
XEON E3-1240V2-t használ valaki? Olvasgattam róla külföldi fórumokban is és elég jó véleménnyel vannak róla. Pont a napokban kezdtem nézegetni a procikat és most látom, hogy ez a Xeon elég jó áron beszerezhető (52k), gyakorlatilag egy 3570k árából kijön, de nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek milyen energia takarékosságot érdemes kikapcsolni egy húzott i7 3770K processzornál.
Maga a rendszer (Win8 Pro) 3,5Ghz ír ki a processzorra mikor 4,6GHz üzemel.
Ez igazából nem is zavar, csak szimplán kíváncsi vagyok hogy ezt a téved információt valamilyen energia, illetve szorzó csökkentés okozza ami fut az alaplapomon?ÁdiBá
-
daveoff
veterán
Win csak annyit fog kiírni akármit állítasz. Ezt az adatot a cpu id-ből, vagy valami ilyesmiből olvassa ki minden program. Én sokat próbálgattam, szerintem felesleges kikapcsolni az energiagazdálkodási szolgáltatásokat, hétköznapi használatban nincs jelentősége tuning esetén sem. Csak hasznodra válik fogyasztás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Shokkolo
addikt
ezen felesleges kattognod, sajnos sosem a valós értéket ovlassa ki.
nézd meg pl a benchmarkokat:
- 3d mark (bármelyik verzió)
- cinebench
Mind mind az eredeti értékét írják a procinak. Sosem a húzottat. Teszteltem anno 2 db 1366-os procival, egy 3770k -val, most egy 4770k -val és semmi változás.
Ettől még úgyis ott jár a procid ahova állítod"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
hellboy0415
aktív tag
válasz Lolka Bolka #23118 üzenetére
::le a kupakkal. Vagy hiszitek vagy nem de épített vizem van és IDLE módban csak 10-en pár fokosak a magok. Igaz, hogy AVX-es Linx-el meg hajkurászva 4.2Ghz-en 50-57 fok. ALULFESZELVE...
Samsung S20 ULTRA
-
jeni
félisten
válasz hellboy0415 #23127 üzenetére
Majd ha lejár a garancia. akkor talán én is kupakolok
-
Zsohi
őstag
válasz hellboy0415 #23127 üzenetére
Jégveremben élsz?
Egyszerűen fizikailag képtelenség lehűteni a szobahőmérséklet alá egy egyszerű PC ventilátorral.https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
hellboy0415
aktív tag
azzal kezdeném, hogy i5 3570K és nem levegővel van hűtve hanem vízzel. A másik fele a dolgoknak pedig az uraim, hogy le lett kapva a kupak és normális hővezető van a kupak és a mag között. EZ van aminek párja nincs. Kérdezzetek utána nyugodtan. A harmadik pedig csak annyi, hogy ezt a procit hűti egyn 360-as radiátor 6 db 12-es venivel és egy 240-es radi 2 12-es ventivel. Ezek mellett van a gép elejében 1db 23-as venti az oldalán 4db 12-es és hátul 14-es. Huzat van meleg nincs. Gari nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
őstag
válasz hellboy0415 #23131 üzenetére
Zsohi kollégának igaza van. Az mérési hiba. Köztudott, hogy alacsony hőmérsékleten elég gyér a mérés. Szobahő alá nem viszed a proci hőmérsékletét se vízzel, se léggel. Az meg, hogy alul van feszelve semmit nem mond. Van akinek az alapfeszültsége 1V, valakinek meg 1.2V. Ha mindkettő 1.1V-on járatja, akkor csak az 1.2V-os a menő? Ezzel butaság hencegni.
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Mennyit nyerhetek azzal ha kupaktalanítom a közel 1 éves i7 3770K processzoromat?!
Gondolkodom rajta hogy megpróbálom, szaktudás szerintem nem kell hozzá, csak óvatosan körbe kell vágni a ragasztót a sapka alatt.
Tanácsotok esetleg van a művelet elvégzése előtt?[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. Igen nyerhetsz kb 10-15 fokot. Én meg csináltam és borzasztó könnyű. Elsőnek a sarkokat vágd át óvatosan és utána meg az egyenes részt. A mag és a kupak közé pedig EZT tegyed
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
ÁdiBá
veterán
válasz hellboy0415 #23136 üzenetére
Rendben van. Ezt meg is rendeltem most.
Köszönöm a segítségeteket, megpróbálom nagyon óvatosan elvégezni a folyamatot.ÁdiBá
-
LamaCube
addikt
válasz hellboy0415 #23134 üzenetére
Szerintem senki nem hencegésnek vette amit írtál. Ez egyszerű fizika. Hacsak nem 6-8C°-os vízzel hűtöd folyamatosan, akkor az a hőmérséklet fizikai képtelenség.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Shokkolo
addikt
válasz hellboy0415 #23142 üzenetére
ez sem rosz
annyi előnye tényleg van, hogy nem vágja el a kezét egy rosz mozdulattal azonnal."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
laychi
veterán
válasz Shokkolo #23140 üzenetére
Meg esetleg valami keményebb papírral vagy egy törlőkendővel fogja meg,ha esetleg kicsit ideges és izzad a keze,akkor ne csússzon.meg a kezét se vágja szét.Én egy telefonkijelzőhöz való törlőkendőt használtam a penge megfogásához.
Emellett tudni kell,hogy én tehetséges vagyok abban,hogy le x-eljem magam
És általában pont a kezem...mi mást,hisz azzal dolgozom -
Jonahun79
csendes tag
Miután felvittétek a tápszert a kupak és a proci közé, mivel ragasztottátok vissza a kupakot?
-
Shokkolo
addikt
válasz daveoff #23148 üzenetére
Nekem vissza lett ragasztva, de bevallom férfiasan, nem én csináltam.esetleg ha valakit nagyon érdekel utánajárhatok mivel csinálták, ileltve mi lehet "még" alkalmas.
Sajnos a fém IHS-t nem fogja az összes ragacs
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
laychi
veterán
válasz Jonahun79 #23145 üzenetére
Én a cégtől hoztam cimkeragasztót anno,és azzal ragasztottam vissza.Viszonylag stabilan a helyén tartja,viszont könnyen szétszedhető is állagából kifolyólag
4 kis golyó a négy sarkára...ennyi
Így legalább,ha meglesz a liquid ultra,akkor nem kell bajlódnom vele (most mx4 van alatta)(#23147) Jonahun79 válasza sephi (#23146) üzenetére
Értem, köszi. Izginek néz ki, majd ha mejön a proci, akkor ezzel kezdem, jó kis móka lesz lehet veszek egy halottat ebayen elotte gyakorolni.
Nem nagy ördöngősség,ne aggódj.Ha az első sarkon túl vagy,akkor a többi már gyerekjáték.nekem legalábbis az volt a vágást illetően.Több időt vesz el a nyákról és a fedélről szépen eltávolítani a ragasztót.
(#23149) Shokkolo válasza daveoff (#23148) üzenetére
Nekem vissza lett ragasztva, de bevallom férfiasan, nem én csináltam.esetleg ha valakit nagyon érdekel utánajárhatok mivel csinálták, ileltve mi lehet "még" alkalmas.
Sajnos a fém IHS-t nem fogja az összes ragacs
Nem is szükségszerű azt véglegesen visszaragasztani fixre.Szükség esetén könnyebb cserélni a kencét.lásd,ahogy én megoldottam
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Külpolitika
- Mazda topik
- Félórányi kulisszák mögötti videón a South of Midnight
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest