- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
scope2007
addikt
hali!
egy ilyen proci milyen kaliberű játékokat vinne?
i3-3240
ismerős cserélné a gépét [p4 2.6ghz-512ram-fx5700 vga]
csak, hogy tudjak neki mit mondani, mert vga egyelőre nem kerül a gépbe, csak az igpu lenne[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
ÁdiBá
veterán
Sokan azt mondták a Linx jobban terheli a processzort mint a Prime95.
Megnéztem a frissen 1 hete kupaktalanított processzorommal.
Barátom 4770K vásárolt és 4400Mhz használja, nála ahogy elindította a programot már fel is ment 80 fokra a maghőmérséklet.
Míg prime95 alatt megáll 65-70 fok körül ahogy ő állította.
Sok kritika éri a LinX programot, hogy nem stabil terhelést nyújt így pár pillanatig felszalad vele a hőmérséklet.
Ez az állítás igaznak is bizonyult egy gyári i7 3770K/4770K esetében. Én is tapasztaltam ezt.
Viszont, mióta kupaktalanítva van a processzor azóta megszűnt ez a dolog.
Arra gondolok hogy nincs kiugró hőmérséklet, és a Linx alatt is 4,6GHZ 1,3V segítségével megálltam 68-70 foknál.
Soha nem gondoltam volna, hogy egy paszta ennyit számít, és tényleg.
Csak gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
sestertius
őstag
Üdv! Hol tudok segítséget kérni i7 3770K kupaktalanítással kapcsolatban? Köszi, üdv!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Manitos32
tag
udv az lenne a kérdésem h ez a proci[link] mennyire lenne elég játékokhoz pl:bf3-4 stb
Ha csak két választásod van, válaszd a harmadikat
-
daveoff
veterán
válasz sestertius #23454 üzenetére
Itt! Mit szeretnél tudni?
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
robekri
addikt
Nos én is tegnap beléptem a "kupaktalanítottak klubjába"!
Nagy köszönet érte laychi-nak!
Csodás eredményeket produkált a nem mindennapi 3770k-m.
Hamarosan írom a részleteket. (-20,25 fokkal kevesebb lett)A TT Frio hűtőm is cserélve lett egy NOCTUA NH-D14 (csak) blokkra.
írtam itt is egy pü-t de válaszra sem méltat-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
NielsX
tag
Sziasztok, nem tudom ez a megfelelő topic a kérdésemre: holnap beszerzek egy 3570k-t, és szeretnék hozzá egy lapot is venni, de nem tudom mi lenne az ajánlott. A hűtése egy Mugen 2 lesz, természetesen húznám a procit. A lap nem feltétlenül kell hogy cf ready legyen. Tapasztalatokat várok hogy kinek milyen lap jött be és miért. Köszi előre is!
-
robekri
addikt
válasz NielsX #23462 üzenetére
ha K-s akkor Z77es lap, innentől kezdve meg már a pénztárcád!
Nekem asrock z77-extreme4 van.
(venti szabályzása nem a legjobb, viszont engem ez nem izgat, mert Potival tolom)
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
ThodEE
őstag
válasz sestertius #23466 üzenetére
Hűtés függő hogy vissza kell e alá tenned, lehet még nyerni vele pár fokot ha nem teszed vissza
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Malamute
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy i5 3450 és egy i7 3770k között kb. hány % a különbség? Mert ha nem túl óriási akkor csak egyszerűen veszek egy 3570k-t, mert szeretnék már egy kicsit tuningolni.
Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.
-
robekri
addikt
válasz Malamute #23470 üzenetére
Ez attól függ!
Milyen árakon jutsz hozzá a felsorolt procikhoz, milyen lapba teszed. Ha elég a @4 giga akkor fölös pénzt kiadni K-s procira.
Ha kódolsz, 3D tervezés akkor K!
Jelenleg nekem netezésre van egy erőmű PC-m (adataim). (vga-t most veszik meg (6970)
[ Szerkesztve ]
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
-
Malamute
tag
válasz robekri #23473 üzenetére
Hát az egyetlen komolyabb munka, ami a procit terheli az a renderelés. (Premire Pro, Cinema 4D, Blender) Amúgy meg inkább játszok, tehát C4D-t meg Blender-t kb. 2-3-szor ha használom egy évben... A Premiere-t már gyakrabban....
[ Szerkesztve ]
-
Malamute
tag
válasz Lolka Bolka #23480 üzenetére
köszi
esetleg még azt meg tudnátok mondani hogy kb. mennyit érhet a használt i5 3450? Még 1 év gari van rá.[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
-
sestertius
őstag
Van tapasztalat ezzel a collaboratory liquid "pasztával"? Az érdekelne, hogy mi a különbség az ultra és a pro között, másrészt hogy tanácsos-e közvetlenül - kupakolt 3770k procinál - a proci magra kenni, nem lesz gondja tőle? Nem tudom milyen anyag, a reklámja jó, de tényleg érdemes-e bohóckodni vele...?
Köszönet!Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz sestertius #23486 üzenetére
Csak azzal érdemes, Liquid Ultra Alumíniumtól kell távol tartani! De ezt itt kb minden nap megírja vki...tehát sokat nem kell visszanézned...
-
daveoff
veterán
Nagyjából -10°C-ot jelent a liquid, nekem már több mint fél éve az van a 3770k-n, közvetlenül a magon. A lényeg, hogy nagyon vékonyan kell felvinni. Ultra és pro között nincs számottevő különbség, nekem ultra van, állítólag jobb valamivel.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
robekri
addikt
Megéri bizony!
Laychinak
Thermaltake frio hűtő a zöld oszlop,
kék a NOCTUA(csak a blokk van, noname 12 centis ventikkel), mint ahogy látszik is, a
piros értékek a kupaktalanítás előtti hőfokok, TT Frio hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz robekri #23490 üzenetére
Anno még az i7870-nál, majd a 2600K-nál sok pasztát próbáltam /pláne sok léghűtőt, de már csak víz van/, és igazán egy alkalommal tapasztaltam komolyabb változást, az MX2-nél /ezért vettem aztán MX4-et/. A vga vizezésnél jöttem rá - ha van felület, van hűtési teljesítmény, és aztán már nem lepődtem meg, hogy az 590 kazán vga olyan szintre lehűthető volt, hogy nem akartam elhinni... de a procinál annyi hőátadó felület van, amennyi, szóval már nem nagyon bízok a különböző csoda szerekben, mert sokat szerintem nem fognak hozni a konyhára. Azért bízok ebben most egy kicsit jobban /a 3770K esetében/, mert a kupak lekerül, az EK blokk pedig közvetlen a proci magra megy, szóval kimarad egy réteg /viszont ezzel együtt a hőátadó felület is csökken.../ - de hogy ez is mennyit jelentene, akkor tudnám meg csak, ha az egészet letesztelném más /akár mondjuk az MX4-el/ pasztával is meg kupakkal együtt is. Na de ez az, amire nem fogom venni a fáradtságot, ha végre össze rakom a rendszert...
De szerintem rápróbálok erre a cuccra, mert miért ne... csalódni azért gondolom nem fogok.
Köszi mindenkinek a segítséget![ Szerkesztve ]
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Lolka Bolka
aktív tag
válasz sestertius #23491 üzenetére
"a hőátadó felület is csökken..."
Nem csökken!!!, az alap hőátadó felület maga a mag, ott keletkezik a hő. A kupak nem növeli a hőforrás hőátadó felületét. A kupak is már csak egy közvetítő, ahogy mondjuk az EK-s vizesblokk és ha egy közvetítőt kiveszünk a pakliból, akkor esetünkben jobban járunk.
Szerintem 15 fokot jelenthet legalább, ha MX4ről ultrára váltasz és elhagyod a kupakot is.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
válasz Lolka Bolka #23492 üzenetére
Ezt végig gondolva valóban így van - hülyeséget írtam...
Akkor kezdek reménykedni, hogy tényleg lesz értelme az egész dolognak.... hm....Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
laychi
veterán
válasz sestertius #23493 üzenetére
Nyugodj bele,hogy lesz bőven hőmérséklet csökkenés.
Nekem egy nagyon rosszul,szinte egyáltalán nem szellöző házam van.linx alatt kupaktalanítás előtt 25-26 rokos szobahőmérsékleten a legmelegebb mag 103 fokos volt.
Ugyan ezen körülmények közt kupakjavítva liquid ultrával,ugyan azzal a hűtővel 76 fok a legmelegebb mag.
Kisebb terhelésnél nem hoz ennyit,de ott is jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
flash-
veterán
Asrock AXTU programmal oc-dna rész alatt hogy tudnék váltani a biosban létrehozott profilok között windows alatt?
mert mutatja a profilokat ugyan de ha megnyomom mellettük a load gombot akkor bin fájlt akar nekem tallózni.lényeg hogy windows alól egy kattintással tudjak váltani az órajel profilok között.
pl tuningos,meg alap.
hogy csináljam?Alaplap:Asrock Z75pro3
-
mateoo
csendes tag
sziasztok
van egy I7 3770K procim eszt szeretném alul feszelni némileg ebben kellene némi segítség sose csináltam még legjobb lenne pár kép bioszba mit vegyek lentebb
ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 alap lapom van
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest