Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mézespálinka

    senior tag

    Üdv!

    (más topicban is fent van a kérdés, de most egy specifikusabb részletre szeretnék rákérdezni nálatok).
    Szóval:

    Adott egy zsír új konfig (z77, i7, hd4000, 8gb/1600) és adott egy jelenség: játék (nem különösebben erős gépigényű) közben 3-9perc után kifagy minden (ez bios frissítés után tegnap javult: fél óra játék, fél óra 3dmark fél óra játék zsinórban, majd utána 15p játéknál fagyott-bár lehet, csak szerencsés kör volt). Az utolsó kép látható a monitoron (ezen semmiféle elváltozás se csíkozódás se semmi nem látszik) valamint az utolsó hangot darálja a hangfal. 3d mark egyszer lefut, egyszer ugyan ezt a jelenséget produkálja. A cpu hőmérséklete 48 fokos volt a fagyás előtt. Ha beáll minden, akkro reset gomb sem működik (jó lvan bekötve, alapesetben működik), és a windows sem logol erre az időre semmit.
    Tesztek: memóriateszt (0hiba)(egész este ment kb 8 órán át), 3dmark (27perces teszt-csomag többször futtatva) (egyszer lefut, egyszer beáll a hiba), furmark (15p nem állt le a hiba), aida64 stabilitás teszt (max cpu gpu használat, fél óra nem állt be a hiba). A táp (elvileg) biztos jó-másik gépten ezt tudtam tesztelni-, 500w chieftec ctg. Nekem rémlik, hogy előfordult már velem ilyen pár éve, akkor memória volt a ludas. Most azt a tippet kaptam, hogy vga a gyanús. Viszont vga-t és alaplapot sajnos nem fogok tudni tesztelni (nincs más konfig amiből kivehetném), ahogy processzort sem. (talán vga-t átrakhatom a régi gépből, de a csere elavulás valamint újraindulások miatt történt). Memóriát úgy néz ki, ma este kapok kölcsön tesztelésre. Driverek az intel, asrock honlapjáról letöltött legfrisebb driverek, a bios szintúgy. (A futtatott tesztek nem dobtak fel hibát: memtest, furmark, (3dmark, de ő egyszer fagy egyszer nem), hdd sentinel, aida64 stability test, intel cpu diagnostic tool))

    Ez elvileg lehet bármi(hdd, lap, cpu, táp stb), de most azt találtam még google-ban, hogy az i7 3770-es proci és corsair vengeance 8gb (16gb 2x8 kit egyik fele, elvileg róla van szó: [link]) kompatibilitási problémával rendelkezhet. Azt szeretném kérdezni, hogy olvastatok/hallottatok/tapasztaltatok e már ilyet esetleg? A link, ami miatt felmerült bennem a gyanú:
    [link]

    Futtattam egy cpu tesztet is, eredmény: passed [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák